U20-as vb: 1966 után újra csúcson a férfiak – Anglia a tornagyőztes

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.11. 13:56
null
1966 után újra csúcson a férfiak – Anglia nyerte az U20-as vb-t (Fotó: AFP)
Anglia nyerte meg a dél-koreai U20-as labdarúgó-világbajnokságot, miután a döntőben Dominic Calvert-Lewin találatával 1–0-ra legyőzte Venezuelát. Az angolok az 1966-os felnőtt világbajnokság óta először diadalmaskodtak férfi labdarúgó-vb-n.

 

Angol fölénnyel indult az összecsapás, igaz, ez helyzetekben sokáig nem mutatkozott meg.

A 35. percben aztán megtört a jég, Anglia szerezte meg a vezetést egy indítás végén Dominic Calvert-Lewin fejelte le a labdát, érkező védők híján ezt követően kapura lőtt – a kapus elsőre még védett, ám az Everton támadója a kipattanó labdát öt méterről a jobb alsóba lőtte (1–0).

A 43. percben Ronaldo Pena egyenlíthetett volna, ám távoli szabadrúgása után a labda néhány centiméterrel elkerülte a jobb felső sarkot.

Az első játékrészben sokkal aktívabbak voltak az angolok, a félidő végén több lehetőséget is kidolgoztak, és csak Wiulker Farínez kapus védésein múlott, hogy Anglia csupán egygólos előnnyel vonulhatott pihenőre.

Az 55. percben Joshua Onomah óriási lövést eresztett meg 25 méterről, ám a Tottenham Hotspur játékosának bombája a lécen csattant, a labda ezt követően a gólvonal előtt pattant le, így Venezuela megúszta.

A 72. percben tizenegyeshez jutott Venezuela, miután Penát az egyik angol védő a tizenhatoson belül buktatta! A sértett Pena gyengén középre lőtte a labdát, ám Frederick Woodman kapus nem dőlt el nagyon, így a labda kipattant a lábáról.

A második félidőben a dél-amerikai gárda több lehetőséget is kidolgozott, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott – az angolok megtartották minimális előnyüket, 1–0-ra megnyerték a döntőt és világbajnoki címet ünnepelhettek.

Az egyébként rendkívül szórakoztató mérkőzésen összesen 39 kapura lövés volt.

Anglia az 1966-os felnőtt-világbajnokság óta először diadalmaskodott férfi labdarúgó-vb-n.

 


 

U20-AS LABDARÚGÓ-VB
DÖNTŐ
Venezuela–Anglia 0–1
(Calvert-Lewin 35.)

A BRONZMECCSEN
Uruguay–Olaszország 0–0 – tizenegyekkel 1–4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik