Tragédia: az argentin szövetség az összes játékosát felajánlotta

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.30. 11:09
Az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) hivatalos közleményt adott ki, melyben felajánlotta a teljes, argentin bajnokságban futballozó játékoskeretet a brazil Chapecoensének.

Mint ismert, brazil élvonalbeli Chapecoense labdarúgócsapata is azon a repülőgépen utazott, amely 68 utassal és kilencfőnyi személyzettel a fedélzetén lezuhant a kolumbiai Medellín városa közelében kedden.brazil élvonalbeli Chapecoense labdarúgócsapata is azon a repülőgépen utazott, amely 68 utassal és kilencfőnyi személyzettel a fedélzetén lezuhant a kolumbiai Medellín városa közelében kedden.

A tragédia után az Argentin Labdarúgó-szövetség nemes gesztust tett: a nemzet bajnokságában szereplő teljes játékoskeretet felajánlotta a Chapecoensének.

Az AFA erről hivatalos közleményt adott ki, sőt, a liga már közre is adta az aláírt dokumentumot.

„Az argentin szövetség a klubokkal egyetértésben úgy határozott, hogy a bajnokságban szereplő bármely játékost elérhetővé teszi a Chapecoense számára, hogy ezzel segítse a gyászoló klubot a helyreállításban.”

„Ez helyrehozhatatlan tragédia a brazil labdarúgás történetében, nekünk pedig az a feladatunk, hogy mindenben támogassuk testvéreinket.”

Az AFA az összes játékosát felajánlotta (Fotó: afa.org)
Az AFA az összes játékosát felajánlotta (Fotó: afa.org)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik