Törökország: Eto'o nagy port kavart, kitiltották a csapatból

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.21. 15:43
null
Foghatja a fejét Samuel Eto'o (Fotó: Action Images)
Határozatlan időre kitiltották a török élvonalban szereplő Antalyaspor csapatából Samuel Eto’ót. A kameruni labdarúgó úgy érezte, a bőrszíne miatt nem tisztelik eléggé, és van egy szint, ahová nem szeretne lealacsonyodni. Elmondása szerint nem a klubelnöknek üzent, ám a vezetőség ezt máshogy gondolta.

Samuel Eto’o törökül írt bejegyzést a hivatalos Instagram-oldalára, ahol többek között azt állítja, hogy néhány ember nem tiszteli őt a bőrszíne miatt. A 35 éves támadó nagy port kavart a kijelentésével, aminek meg is lett az eredménye.

Eto’o 2015 júniusában csatlakozott az Antalyasporhoz, és neki is köszönhető, hogy miután az együttes feljutott az élvonalba, a 2015–2016-os szezonban 9. lett, a kameruni pedig 20 gólig jutott a ligában.

A klubnál azóta nincs minden rendben – elsősorban gazdasági tekintetben –, így nem csoda, hogy az utóbbi hetekben napvilágot láttak olyan pletykák, melyek szerint Eto’o a Besiktashoz szerződik. Pláne, hogy a klub rosszul kezdte a bajnokságot, négy meccs alatt egy pontot gyűjtött.

A játékos azt is írta a közösségi oldalára, hogy már 18 éve magas szinten futballozik, nem szeretne gyengébb színvonalon teljesíteni. Hogy pontosan kinek üzent ezzel a korábban a Real Madridban, a Barcelonában, az Interben és a Chelsea-ben is megforduló futballista, nem ismert, de nem sokkal később még egy bejegyzést írt, hogy nem Ali Safak Öztürk klubelnöknek szánta mondandóját.

Az egyesület ennek ellenére szerdán úgy döntött, hogy határozatlan időre kitiltja a csapatból a játékost.

Összegezve: arról nincs hivatalos információ, hogy Eto’o fizetését csökkentette volna a klub, ám a nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel ez nem zárható ki. A kameruni ezért írhatta, hogy nem tisztelik eléggé, ráadásul rasszizmusvádat is megfogalmazott. Az elnök pedig „fenyegetésnek” érezhette a bejegyzést, főleg azután, hogy Eto’o kijelentette, ő továbbra is komoly szinten szeretne futballozni – feltehetőleg anyagilag és szakmailag egyaránt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik