Törökország: bukott a Fener, a Galata megvédte címét!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.05. 20:55
Megvédte bajnoki címét a Galatasaray labdarúgócsapata a török élvonalban, miután a 32. fordulóban hazai pályán 4–2-re legyőzte a Sivassport. Az isztambuliak városi riválisa, a Fenerbahce meglepetésre kikapott, így ezüstérme is veszélybe került, mivel a Besiktas 2–1-re legyőzte az Eskisehirsport, ezzel három pontra megközelítette a Fenert.

A többek között Didier Drogbával és Wesley Sneijderrel felálló Galata lerohanta a Sivassport, a nyolcadik percben meg is szerezte vezetést Selcuk Inan találatával. Ez jó előjel volt, hiszen a címvédő ebben a szezonban még nem kapott ki, ha megszerezte a vezetést hazai pályán. Most sem lett így, bár az első félidőben több gól már nem született.

A fordulás után viszont igen: az 53. percben a magyar válogatottnak is kellemetlen perceket okozó Burak Yilmaz talált be, majd hét minutummal később ismét Inan volt eredményes. Az i-re a pontot a 75. percben Yilmaz tette fel, aki immáron 23 találattal vezeti a török pontvadászat góllövőlistáját. A találkozó krónikájához tartozik, hogy Umut Bulut a 88. és a 89. percben is sárgát kapott, így a házigazdák emberhátrányban fejezték be az összecsapást.

Győzelmével a Galatasaray megvédte címét a török élvonalban, az együttes 19. elsőségét könyvelhette el, amivel rekordbajnok lett (a Fenerbahcének 18 bajnoki címe van). Az ezüstéremért folyó harc még nyitott, a 2–0-s vereséget szenvedő Fenerbahce előnye már csak három pont a Besiktas előtt.

 

TÖRÖK SZUPERLIGA
32. FORDULÓ

Antalyaspor–Akhisar Belediye 4–3
Galatasaray–Sivasspor 4–2
Istanbul Büyüksehir–Fenerbahce 2–0
Karabükspor–Gaziantepspor 0–2
Mersin–Elazigspor 0–2
KORÁBBAN JÁTSZOTTÁK
Eskisehirspor–Besiktas 1–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik