Törökország: a bajnokság nem szünetel, ezért a BL-győztes játékos távozott

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2020.03.18. 11:59
null
John Obi Mikel a koronavírus miatt nem akar futballozni (Fotó: AFP)
Közös megegyezéssel szerződést bontott John Obi Mikel és a török Trabzonspor – jelentette be a klub a hivatalos honlapján. A 32 esztendős nigériai labdarúgó a koronavírus miatt döntött a távozás mellett.

 

A Chelsea-vel két bajnoki címet és Bajnokok Ligáját nyerő középpályás tavaly nyáron igazolt a török élvonalbeli klubhoz, amely 26 forduló után vezeti a bajnokságot.

A török első osztály egyike annak a kevés ligának, amelyben nem függesztették fel a bajnokságot a koronavírus miatt. Törökországban zárt kapus meccseket rendeznek.

Mikel néhány napja az Instagram-oldalán jelezte, ilyen helyzetben nem szeretne futballozni. Szerinte fel kellene függeszteni a bajnokságot, s mindenkinek otthon kellene maradnia.



A több mint hatvanezer kedvelést kiváltó poszthoz többek között Didier Drogba, az elefántcsontpartiak és a Chelsea legendája is hozzászólt. A korábbi kiváló csatár szerint Mikel bölcsen szólt.

A Trabzonspor kedden a hivatalos honlapján közölte, szerződést bontott Mikellel, aki lemondott a 2021. május végéig szóló megállapodás szerint neki járó hátralévő fizetéséről.

Mikel a mostani idényben 27 tétmeccsen lépett pályára a Trabzonban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik