TŐKE JÁNOS (Zenta) 2020.05.05 09:48 Frissítve: 2020.05.05 10:17

Topolya: újra edzenek, céljuk a negyedik hely megtartása

Szerbiában elkezdődhettek a szabadtéri edzések, az élvonalban újoncként parádésan szereplő topolyai labdarúgócsapatra rendkívül nehéz időszak vár.

Szilágyi Vladimir, a TSC csatára hamarosan újra onthatja a gólokat (Fotó: FK TSC)

 

A szerb kormány döntése értelmében hétfőn az ország területén a köztársasági válságstáb és az Ifjúsági és Sportminisztérium szigorú szabályai mellett elkezdődhettek a szabadtéri edzések.

„Mindenkinek, aki részt vesz a tréningen vagy annak szervezésében, naponta kétszer mérjük a lázát, s az edzésen kötelező a maszk, illetve a kesztyű viselése. A zuhanyzók és az öltözők használata csak akkor lehetséges, ha minden igénybevétel után megtörtént a fertőtlenítés” – mondta lapunknak Palágyi Szabolcs, a Topolyai Sport Club sportigazgatója, aki hozzátette, a TSC jó helyzetben van, hiszen az akadémiának köszönhetően több pálya, tusoló és öltöző áll rendelkezésre, s az edzésen használatos eszközöket fertőtlenítik.

A szerb Szuperliga újonca remekül helytállt az eddigi 26 fordulóban, 50 pontot gyűjtve a 4. helyen áll. A TSC illetékesei minden intézkedésnek eleget tettek, így a csapat játékosai kisebb, kilenc plusz egy fős csoportokra osztva hétfőn 11 órakor – mintegy másfél hónap kihagyás után – elkezdték az edzéseket.

Vasárnap este Alekszandar Vucsics, Szerbia elnöke bejelentette, hogy az országban elsőként a Szuperliga és a Prva Liga (másodosztály) folytatódik május végén. Palágyi szerint fontos, hogy a játékosok elegendő időt kapjanak a felkészülésre, mert a mostani tréningek még mindig nem minősülnek csapatedzésnek.

„Az illetékesek két forgatókönyvet készítettek, reméljük, a héten eldől, melyiket alkalmazzák. A Szerb Kupa küzdelmeit mindenképpen befejezik, a bajnokság esetében lehet, csak az alapszakaszból hátralévő négy mérkőzést rendezik meg, de az is megtörténhet, hogy az alapszakasz mellett a rájátszás hét találkozóját is le kell játszani. A szerda-szombat ritmus erőltetett lenne, nem beszélve arról, hogy egyes csapatoknak még a kupában is helyt kell állniuk” – fűzte hozzá Palágyi.

A topolyai együttes a bajnokság folytatását európai kupaszereplést érő helyen várja, s az alapszakaszban saját közönsége előtt, pontosabban a topolyai stadion felújítása miatt Zentán fogadja a Javort, az éllovas Crvena zvezdát, míg az újvidéki Proleter és a nisi Radnicski ellen idegenben lép pályára.

„Szeretnénk megőrizni a negyedik helyünket, ám nem lesz könnyű. Valamennyi meccsen igyekszünk a legjobbunkat nyújtani” – fogalmazott Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.