T. J. 2020.09.30 13:44 Frissítve: 2020.09.30 14:08

Topolya: a Zvezda korábbi kapitánya a TSC-ben folytatja

Kiváló és tapasztalt hátvédet igazolt a Topolyai Sport Club: a szerb Szuper Ligában szereplő észak-bácskai együttes kétéves szerződést írt alá a 28 éves Marko Petkoviccsal.

Fotó: Dejan Milics/fktsc.com

A sajtó munkatársai előtt lezajlott bemutatáson Petkovics elmondta, hogy a kiváló játékfeltételek és a rendkívül jól felépített és működő klub vonzó volt a számára, és ezért döntött úgy, hogy Topolyán folytatja pályafutását.

Petkovics az OFK Beogradban focisulijában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, s a 2013–2014-es idényben igazolt a Crvena zvezdába, amelynek a csapatkapitánya is volt. Az 1992-es születésű játékos a belgrádi piros-fehérek után a moszkvai Szpartakban, majd a portugál Tondelában is szerepelt.

„Az átigazolási időszakban felvettem a kapcsolatot Szabó Zoltánnal, a TSC edzőjével. Már korábban is sok jót hallottam a klubról, s mint kiderült, ezek megfelelnek a valóságnak. A TSC remekül megszervezett klub, így gyorsan döntöttem, s könnyedén megegyeztünk az együttműködés megkezdésében. Az első pillanattól kezdve jól érzem magam, a feltételek kiválóak“ – mondta Petkovics, aki hozzátette, mindent megtesz majd, hogy a klub jövőre is az európai kupaporondon szerepeljen.

Marko Petkovics a legtöbbször a védelem jobb oldalán szerepel, de középső hátvédként is bevethető. A TSC-ben a 33-as mezben lép majd pályára. A védő szerepelt a szerb U19-es válogatottban, valamint az U21-esben is, amelynek csapatkapitánya is volt.

2020.10.20 23:30:51

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Legalább ilyenkor nincs igaza egy fiatal német játékvezetőnek, Simon Henningernek, aki szerint a futball legnagyobb baja, hogy a szekerét a játékosok, az edzők és a bírók nem ugyanabba az irányba tolják.

2020.10.18 22:35:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TRANSZFEREK. Utat mutat a Dinamo, a Zenit, a Benfica, az Ajax is ügyesen tett-vett ősszel, eközben Kínában...