Topligák: veronai veterán vagy Spurs-suhanc? És az Ön kedvencei? – szavazás

Vágólapra másolva!
2015.10.27. 16:14
null
Kevin De Bruyne 24 évével „zöldfülűnek” számít a Manchester City keretében, <br />a Juve rutinos rókái tudják is, kire kell kiélezni a lélektani hadviselést (Fotó: AFP)
A svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb kimutatásában összegezte az öt topliga csapatainak átlagéletkorát. A számítást csak a pályára lépők adatai alapján készítették el a szezon kezdete óta. Nizzában suhancok, Veronában veteránok rúgják a labdát.

 

Az öt liga legalacsonyabb átlagéletkorú csapata az OGC Nice, a fiatalok lendülete nemrégiben igen látványos volt, a csapat négy bajnokin 17 gólt szerezve gyűjtött 12 pontot, hogy remek sorozatát az addig még nyeretlen Gazélec Ajaccio elleni meghökkentő 1–3-mal zárja le a hétvégén. A korzikaiaké az egyig legidősebb gárda, csak a szigeti rivális, az SC Bastia átlagéletkora magasabb a Ligue 1-ben.

SZAVAZÁS

Az Ön kedvenc csapatának mennyi az átlagéletkora?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A francia élvonal egyébként a Bundesligával (átlag 26.3 év) élen jár a fiatalok bevetésében, az ellenkező oldalon viszont beigazolódott az általánosságban gyakran megfogalmazott tétel, miszerint a fiatal játékosoknak a legkevésbé a Serie A-ban terem babér (27.5).

Az olaszoknál található az egyetlen csapat, amelynek 30 fölött jár átlaga, Veronában tartják: jó az öreg a háznál, a Chievót (30.69) a Hellas (29.50) követi a sorban. A Serie A legfiatalabb csapata, az Empoli (25.46) majd’ egy évvel idősebb, mint a többi liga „Benjámin-együttesei”.

Ami a nagyokat illeti: a Manchester Citynél (28.53) és a Juventusnál (28.48) az idősek viszik a prímet, néhány BL–El-határon mozgó együttesben (pl. Tottenham, Liverpool, Valencia, Villarreal, Leverkusen, Schalke, Dortmund) viszont kifejezetten látszik a fiatalokra építés.

A TOPLIGÁK CSAPATAINAK ÁTLAGÉLETKORA (Forrás: CIES)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik