Topligák: csak a Liverpool rekordere előzi meg Orbánt!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.28. 09:45
null
Orbán a levegő ura (Fotó: AFP)
Lassan minden topbajnokság a feléhez ér, ilyenkor az ember hajlamos böngészni a statisztikákat, hogyan állnak a kedvenc játékosok a különböző rangsorokban. Egy ilyen keresés eredményeképpen pedig arra bukkantunk, hogy a Who Scored ranglistáján egyik honfitársunk szenzációsan áll, méghozzá Willi Orbán.

 

Azokat a labdarúgókat vettük górcső alá, akik az európai topligákban legalább 10 mérkőzésen léptek pályára, e szűrést követően pedig örömmel tapasztaltuk, hogy a belső védők rangsorában csupán a Liverpool történetének legdrágább futballistája, a január 1-jén 78.8 millió euróért szerződtetett Virgil van Dijk előzi meg Orbánt.

Gulácsi Péter lipcsei csapattársa az őszi szezonban épp tíz bajnokin jutott szóhoz, s ezeken 7.35-ös átlagosztályzatot tud felmutatni.

(Forrás: whoscored.com)
(Forrás: whoscored.com)



A 26 éves védő 186 centis magasságával nem tartozik a legnagyobbak közé, legnagyobb erősségének ennek ellenére a légi párbajok megnyerését írja az oldal, emellett kiemeli, hogy afigyelme nem hagy ki, a rövid passzos játékot kedveli, és hogy gyakran tisztáz a kapuja elől – ezt átlagosan meccsenként 5.5 alkalommal teszi meg, ami kifejezetten magas számnak számít.

(Forrás: whoscored.com)
(Forrás: whoscored.com)



Ezekhez hozzájön még átlagosan két szerelés, 1.7 labdaszerzés, egy szabálytalanság és 0.6 blokkolt lövés, de az ellenfél kapuja előtt sem jön zavarba a magyar válogatottban is bemutatkozó védő: a Bundesligában és a Nemzetek Ligájában is betalált egyszer. Minden sorozatot (klub- és válogatott) figyelembe véve 78.1 százalékos a passzpontossága, és mérkőzésenként 4.7 légi párbajt vív meg sikeresen (a Bundesligában még magasabb, 5.1 az átlaga).

(Forrás: whoscored.com)
(Forrás: whoscored.com)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik