Topligák: ami a Realnál 30.7 millió, az a Barcánál csak 21.3

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.30. 19:11
null
KATTINTSON A KÉPRE AZ ÖT NAGY <br />BAJNOKSÁG TELJES TÁBLÁZATÁÉRT!
30.7 millió euró: egyenként átlagosan ennyit költött jelenlegi játékosai megvásárlására a Real Madrid, és ezzel – nem meglepő módon – pillanatnyilag az övé a legdrágább labdarúgócsapat Európában – derül ki a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) legfrissebb kimutatásából.

A CIES azt vizsgálta, hogy az idényben eddig pályára küldött játékosaik megvásárlására átlagosan mennyit költöttek az öt nagy európai bajnokságban (angol, francia, német, olasz, spanyol) szereplő csapatok – tehát nem azt, hogy egy-egy játékosnak mekkora a becsült piaci értéke.

A Real Madrid (30.7 millió euró) mögött a Manchester City (28.3), a Manchester United (27.4) és a Paris Saint-Germain (27.1) következik a sorban, rajtuk kívül még két klub – a Chelsea (21.9) és a Barcelona (21.3) – lépi át a húszmillió eurós határt.

Érdekesség, hogy az első négy helyezetthez képest a Bayern Münchennek (15.4) és a Juventusnak (14.4) átlag nagyjából feleannyiba került jelenlegi játékosai megvásárlása, míg az angol bajnokságban kiválóan szereplő Leicester City csupán átlag 2.5 milliót költött egy emberére.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik