Top 10 francia vidéki átigazolás

Vágólapra másolva!
2012.08.16. 18:28
null
Sidibé (balra) nagy fogás lehet a Lille-nek (Fotó: losc.fr)
Az olimpiai izgalmak árnyékában is nagy a nyüzsgés a nemzetközi átigazolási piacon, még ha rekordok nem is dőlnek meg mostanában. Vagy mégis? Szokásos sorozatunk hetente foglalja össze az átigazolási piacokon történteket, ezúttal az francia futballeseményekkel foglalkozunk: sorra vesszük a PSG-n kívüli világ legdrágább üzleteit. De tényleg: van-e élet Párizson kívül a francia élvonalban?

 

10. Djibril Sidibé (a Troyes-től a Lille-hez, 2.000.000 euróért)

A tízes listánkon egy ismerős nevű futballista az első, a húszesztendős francia-kameruni jobbhátvéd az U20-as válogatott alapembereként hívhatta fel magára az OSC figyelmét, a kétmilliós összeg jó befektetésnek tűnik. Sidibé kimondottan az elvágyódó Mathieu Debuchy helyére érkezett, de a felnőttválogatott játékos még mindig vacillál, hová is igazoljon. Egyvalaki biztosan drukkol távozásáért…


9. Daniel Wass (a Benficától az Évianhez, 2.500.000 euróért)

Pár hete kiderült szerkesztőségünkben, hogy a nevekkel nem szabad ám viccelődni, szóval a dán védővel mindenképpen acélosodik a kiscsapat védelme. A jobb és bal oldalon mindenhol bevethető Wass-sal jól járt a vevő mellett az eladó is, mert tavaly ingyen érkezett hozzá a Bröndbytől, majd azonnal továbbadta kölcsönbe éppen az Éviannek. Lisszabonban öt, most négy évre írt alá, ismerős lehet a nyári Európa-bajnokságról is.


8. Emanuel Herrera (az Espanolától a Montpellier-hez, 2.500.000 euróért)

A tavasszal csodamód bajnokságot nyerő Montpellier a nyáron a gólkirály, Olivier Giroud kivételével megtartotta sztárjait – ebben nagy segítségére volt a klubnak, hogy Giroud-n kívül egyáltalán nem voltak sztárjai. Az elképesztő kinézetű és űrméretű elnök, Louis Nicollin ügyesen forgatta az érte kapott pénzt, például megvette belőle a 25 éves argentin középcsatárt, Herrerát, aki odahaza csak a Rosario B-ig vitte, de Chilében kibontakozott, gólkirály lett a második és az első vonalban is.

7. Thierry Doubai (az Udinesétől a Sochaux-hoz, 3.000.000 euróért)

A Sochaux szokása szerint igyekszik ügyesen forgatni ottani szinten kevéske pénzét, az elefántcsontparti szűrőért viszonylag magas árat adott. Az olaszok tavaly kétmillióért vették, a télen a Sochaux-hoz került, és már vissza sem tért Udinébe, csak elbúcsúzkodni. Sok barátot aligha szerzett Itáliában.

6. Sadio Diallo (a Bastiától a Rennes-hez, 3.000.000 euróért)

Újabb afrikai, egy guineai játékos a listán. A sokoldalú középpályás hazájabeli „tucatnevéhez” méltó módon jól futballozik, de nemcsak a kifogástalan erőnlét, élénk technikai tudás is jellemzi a Conakryban született játékost, aki az elmúlt idényben nyolc gólt brusztolt be az elleneknek a Bastia színeiben a második vonalban, két gólpassz szállítása mellett. A cselkirály az elmúlt idény végén bekerült a Ligue 2 álomcsapatába, feladata most az egykori nagy ígéret, Stéphane Dalmat helyettesítése lesz.

5. Anthony Mounier (a Nice-től a Montpellier-hez, 3.500.000 euróért)

Újabb új játékos a címvédőtől, egy újabb (korábbi) francia U-válogatott listánkon, ezúttal egy vérbeli szélső. A 24 éves, 174 centiméteres futballista remek alapokat kapott Lyonban, de a Nice-ben bontakozott ki, a legutóbbi idényben 6.56-os átlagot ért el, előtte 6.47-est.

4. Romain Hamouma (a Caentől a St.-Étienne-hez, 4.000.000 euróért)

Furcsa név, szerencsére nem koreai és nincs benne túl nagy kacifánt: a francia-algériai támadó középpályás, szélső nevét érdemes lesz megtanulni. A Napóleon vs. brit pop-frizurával hasító futballista betalált új egyesületében az elmúlt héten az első osztály nyitányán, az elmúlt idényben 6.13-as átlagot szorgoskodott össze; de sokszor volt kiegyensúlyozatlan, becsúszott pár 3-as kalkulus is. A francia kollégák nem szívbajosak, de mi sem: ha felfedezi őt az algériai nemzeti csapat, szerintünk onnantól Hamuma.

3. Daniel Congré (a Toulouse-tól a Montpellier-hez, 5.000.000 euróért)

René Girard mester a Giroud-ért kapott összeg harmadát egy középső védőbe ölte: a 27 éves, kétlábas játékos szintén egykori gall korosztályos válogatott. Némi kallódás után négy éve lett alapember nevelőegyesületében, nemsokára a guadeloupe-i válogatottban is az lehet. A korábbi 6.40-es átlagok után a múlt évadban már csak hatosra futotta. Lehet, ezért döntöttek eladásáról?

2. Alain Traoré (az Auxerre-től a Lorient-hoz, 5.000.000 euróért)

Nagyot dobott a Lorient a 23 éves, Bobo-Dioulasso-i születésű, Burkina Faso-i-francia állampolgárságú játékos megszerzésével, és még nagyobbat kockáztatott. Az Auxerre neveltje válogatottja mellett gólerős volt az elmúlt idényben az AJ-ben is (kilenc gólt szerzett a bajnokságban), azaz 315 percenként talált be a kiesőnél a középpályás. Egyébként a Lorient azt az összeget költötte most el, ami tavalyról maradt Kévin Gameiro eladásából. Az elmúlt idényben nagyot lépett előre A. Traoré, a mostaniban még nagyobbat szeretne. Talán újra próbajátékra hívja majd a Manchester United, mint tiniként?

1. Marvin Martin (a Sochaux-tól a Lille-hez, 10.000.000 euróért)

Hipp-hopp, már el is értünk az első helyezetthez: aki csak kicsit is figyelt a fentiek során, tudhatja, hogy őt is valaki helyére, az érte kapott pénzből vették. Tájékozottabb olvasóink azt is vágják, hogy a Chelsea által alig 40 millióért elvitt támadó középpályás, Eden Hazard-t kell pótolnia a 24 esztendős, a nyári Eb-n is megforduló játékosnak. Martin a francia élcsapattól szeretné beverekedni magát a válogatott kezdőjébe, ezért is nem igazolt el ezen a nyáron például Angliába, ahol a kezdőbe kerülés sem biztos. Ahogyan elnéztük a kontinenstornán a francia válogatottat, nem is kell világklasszisként parádéznia a középpályásnak, ha feledtetni szeretné Samir Nasrit. Hazard-ral házon belül már nem lesz ilyen könnyű dolga…

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
Vastaggal az elmúlt héten történt vagy az eddig nem jelzett átigazolások.
Rövidítések:
k.: kölcsönbe, i.: ingyen, kv.: kölcsönből vissza, kt.: közös tulajdon, jmf.: játékjoga másik fele is, vv.: visszavonult
AJACCIO
Érkezett: Sigamary Diarra (Lorient, ingyen), Ricardo Faty (Arisz, i.), Oumar Sissoko (Metz, i.), Csahir Belghazuani (Zulte-Waregem, i.), Brandon Deville (Anderlecht II, i.)
Távozott: Thierry Debes (visszavonult), Rémi Cilia (szerződése lejárt), Richard Socrier (szl.), Ilan (Bastia, i.)
BASTIA
Érkezett: Julian Palmieri (Istres, i.), Christophe Vincent (Bastia B), Sambou Yatabaré (Monaco, i.), Pierre-Alain Frau (Caen, i.), Ilan (Ajaccio, i.), Anthony Modeste (Bordeaux, k.), Landry Bonnefoi (Amiens, i.), Sylvain Marchal (St.-Étienne, i.), Landry Bonnefoi (Amiens, i.)
Távozott: Sadio Diallo (Rennes, 3.000.000 euró), Jacques-Désiré Périatambée (vv.), Amiran Sanaia (szl.), Mathieu Robail (Nimes, i.), David Suárez (Arles, i.), Ludovic Genest (Istres, k.)
GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Vujadin Szavics (Dynamo Dresden, kölcsönből vissza), Evan Chevalier (Bordeaux B), Hadi Sacko (Bordeaux B)
Távozott: Salif Sané (Nancy, 1.200.000), Grzegorz Krychowiak (Reims, 800.000), Evan Chevalier (Ajaccio, kölcsönbe, i.), Anthony Modeste (Bastia, k.)
STADE BREST
Érkezett: Geoffrey Dernis (Montpellier, i.), Kamel Csafni (Auxerre, i.), Ismaël Traoré (Sedan, i.), Bernard Mendy (Odense, i.), Adama Ba (Brest B), Mathieu Kervestin (Brest B), Charlison Benschop (AZ, 500.000), Alexis Thébaux (Caen, 1.200.000)
Távozott: Omar Daf (Sochaux, i.), Oscar Ewolo (Laval, i.), Yoann Bigné (szl.), Romain Poyet (Caen, i.), Steeve Elana (Lille, i.), Jonathan Zebina (Toulouse, i.)
ÉVIAN
Érkezett: Hugo Konongo (Bordeaux B, i.), Daniel Wass (Benfica, 2.500.000), Zuhaier Dhauadi (Club Africain, i.), Iheb Mbarki (Bizertin), Djakaridja Koné (Dinamo Bucuresti, i.), Mickaël Salamone (PSG B, i.)
Távozott: Jérome Leroy (vv.), Szasa Cilinszek (szl.), Guillaume Rippert (szl.), Nicolas Farina (Cottbus, i.), Quentin Westberg (Luzenac, i.), Christian Poulsen (szl.)
LILLE
Érkezett: Steeve Elana (Brest, i.), Salomon Kalou (Chelsea, i.), Marvin Martin (Sochaux, 10.000.000), Viktor Klonaridis (AEK Athén, 800.000), Djibril Sidibé (Troyes, 2.000.000)
Távozott: Arnaud Souquet (Mouscron-Péruwelz, k., i.), Ireneusz Jelen (szl.), Eden Hazard (Chelsea, 40.000.000), Alexandre Oukidja (Mouscron-Péruwelz, k., i.), Vincent Enyeama (Maccabi Tel Aviv, k.)
LORIENT
Érkezett: Geordan Dupire (Lorient B), Alain Traoré (Auxerre, 2.000.000), Ludovic Giuly (Monaco, i.)
Távozott: Sigamary Diarra (Ajaccio, i.), Ladislas Douniama (Arlés, k., i.), Sebastian Dubarbier (Auxerre, k.)
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Jordan Ferri (Lyon B), Yassine Benzia (Lyon U19), Jérémy Frick (Lyon B), Mohamed Yattara (Lyon B), Medhi Zeffane (Lyon B), Steed Malbranque (klub nélküli)
Távozott: Mathieu Valverde (Anorthosis, i.), Sébastien Faure (szl.), Thomas Fontaine (Tours, i.), Timothée Kolodziejczak (Nice, i.), Ederson (Lazio, i.), Yannis Tafer (Lausanne, i.), Nicolas Seguin (Tours, i.), Ishak Belfodil (Parma, 2.500.000), John Mensah (szl.), Michel Bastos (al-Ain, 9.000.000), Kim Källström (Szpartak Moszkva, 3.000.000)
OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Florian Raspentino (Nantes, i.), Nadzsib Ammari (Marseille B)
Távozott: Andrade (szl.), Jean-Philippe Sabo (szl.), Djimi Traoré (szl.), Brandao (St.-Étienne, i.), Alou Diarra (West Ham, 2.500.000), Chris Gadi (Boulogne, k., i.)
MONTPELLIER
Érkezett: Abdoul Sylla (Montpellier B), Bryan Dabo (Montpellier B), Gaëtan Charbonnier (Angers, 1.500.000), Daniel Congré (Toulouse, 5.000.000), Anthony Mounier (Nice, 3.500.000), Emanuel Herrera (Unión Espanola, 2.500.000)
Távozott: Grégory Lacombe (Clermont, i.), Geoffrey Dernis (Brest, i.), Olivier Giroud (Arsenal, 15.000.000)
NANCY
Érkezett: Abdou Dampha (Neuchatel Xamax, i.), Salif Sané (Bordeaux, 1.200.000), Romain Grange (Chateauroux, 800.000), Thomas Ayasse (Arles, i.), Thomas Mangani (Monaco, i.), Yohan Mollo (Granada, 2.000.000), Paul Nardi (Nancy B), Julian Jeanvier (Nancy B), Jeff Louis (Le Mans, 700.000), Vincent Muratori (Monaco, i.), Simon Zenke (Samsunspor, i.)
Távozott: Benjamin Jeannot (Chateauroux, k., i.), Jean Calvé (Caen, i.), Bakaye Traoré (Milan, i.), Reynald Lemaitre (szl.), Samba Diakité (QPR, 4.000.000), Distel Zola (Le Havre, i.), Alexandre Cuvillier (Caen, k., i.), Remi Pillot (Kortrijk, i.)
NICE
Érkezett: Timothée Kolodziejczak (Lyon, i.), Alexy Bosetti (Nice B), Eric Bauthéac (Dijon, i.), Joris Delle (Metz, i.), Fabien Castellana (Nice B), Stéphane Bahoken (Nice B), Moussa M’Bow (Nice B), Cyril Hennion (Nice B), Romain Genevois (Tours, i.), Darío Cvitanich (Ajax, 400.000)
Távozott: Kévin Malaga (szl.), Drissa Diakité (szl.), Francois Clerc (St.-Étienne, i.), David Hellebuyck (vv.), Julien Sablé (szl.), Éric Mouloungui (al-Wahda, i.), Lucas Veronese (Istres, k., i.), Anthony Mounier (Montpellier, 3.500.000), Serge Nyuiadzi (szl.), Esmael Goncalves (Rio Ave, 400.000)
STADE REIMS
Érkezett: Antoine Devaux (Toulouse, i.), Grzegorz Krychowiak (Bordeaux, 800.000), Mohamed Fofana (Toulouse, i.), Franck Signorino (Laval, i.), Nicolas Fauvergue (Sedan, 600.000), Kamel Gilasz (Hull City, i.)
Távozott: Julien Toudic (Lens, k.), Lucas Deaux (Nantes, i.), Alexis Sauvage (Boulogne, i.), Jonathan Kodjia (Amiens, k., i.), Cédric Fauré (szl.), Clément Tainmont (Chateauroux, i.), Matthieu Fontaine (Rouen, i.), Joachim Ichane (szl.), Romain Amalfitano (Newcastle United, i.), Cédric Collet (szl.), Tongo Doumbia (Wolverhampton, k.)
STADE RENNES
Érkezett: Sadio Diallo (Bastia, 3.000.000), Axel N’Gando (Rennes B), Romain Alessandrini (Clermont, 2.000.000), Malick Kandji (Rennes B), Abdoulaye Doucouré (Rennes B), Abdoulaye Sané (Rennes B)
Távozott: Stéphane Dalmat (Nimes, i.), Jusszuf Hadzsi (al-Arabi, 1.000.000), Johann Carrasso (Metz, k.), John Verhoek (FSV Frankfurt, k.)
SOCHAUX
Érkezett: Szanjin Prcsics (Sochaux B), Omar Daf (Brest, i.), Joseph Lopy (Sochaux B), Cédric Kanté (Panathinaikosz, i.), Simon Pouplin (szl.), Thierry Doubai (Udinese, 3.000.000), Petrus Boumal (Sochaux B), Roy Contout (Auxerre, 800.000), Ishmael Yartey (Benfica, 2.000.000)
Távozott: Teddy Richert (szl.), Jérémie Bréchet (Troyes, i.), Marvin Martin (Lille, 10.000.000), Charlie Davies (Randers, i.), Modibo Maiga (West Ham, 6.000.000)
ST.-ÉTIENNE
Érkezett: Ismaël Diomandé (St.-Étienne B), Francois Clerc (Nice, i.), Renaud Cohade (Valenciennes, i.), Romain Hamouma (Caen, 4.000.000), Brandao (Marseille, i.)
Távozott: Loris Néry (Valenciennes, 800.000), Sylvain Monsoreau (szl.), Yoann Andreu (szl.), Laurent Batlles (vv.), Albin Ebondo (szl.), Yoric Ravet (Angers, k., i.), Gelson Fernandes (Sporting, i.), Paulao (Betis, i.), Sylvain Marchal (Bastia, i.), Jérémie Janot (Le Mans, i.)
TROYES
Érkezett: Stéphane Darbion (Skoda Xanthi, i.), Benjamin Nivet (Caen, i.), Granddi N’Goyi (PSG, i.), Georges Gope-Fenepej (Magenta, i.), Jérémie Bréchet (Sochaux, i.)
Távozott: Claudio Beauvue (Chateauroux, 750.000), Andreasz Govasz (szl.), Sacha Petshi (Orléans, k., i.), Sega Keita (Rouen, k., i.), Olivier Blondel (Toulouse, i.), Antoine Philippon (Créteil, k., i.), Mickaël Barreto (Fréjus, k., i.), Wilfried Rother (Epinal, k., i.), Djibril Sidibé (Lille, 2.000.000)
TOULOUSE
Érkezett: Yannick Aguemon (Toulouse B), Jonathan Zebina (Brest, i.), Olivier Blondel (Troyes, i.), Amadou Soukouna (Toulouse B)
Távozott: Antoine Devaux (Reims, i.), Amadou Soukouna (Luzenac, i.), Mohamed Fofana (Reims, i.), Daniel Congré (Montpellier, 5.000.000), Rémy Riou (Nantes, i.), Umut Bulut (Galatasaray, k., 400.000), Paulo Machado (Olympiakosz, 2.700.000)
PSG
Érkezett: Ezequiel Lavezzi (Napoli, 26.000.000), Thiago Silva (Milan, 42.000.000), Marco Verratti (Pescara, 11.000.000), Zlatan Ibrahimovic (Milan, 20.000.000), Lucas Moura (Sao Paulo, januárban érkezik)
Távozott: Loris Arnaud (szl.), Éverton Santos (Szöngnam, i.), Ceara (Cruzeiro, i.), Granddi N’Goyi (Troyes, i.), Jean-Eudes Maurice (szl.), Jean-Christophe Bahebeck (Troyes, k.), Neeskens Kebano (Caen, k., i.)
VALENCIENNES
Érkezett: Loris Néry (St.-Étienne, 800.000), Paul Charruau (Valenciennes B), Yves-Marie Kerjean (Brest, i.), Marco da Silva (Valenciennes B)
Távozott: Arnaud Brocard (szl.), Carlos Sánchez (szl.), Renaud Cohade (St.-Étienne, i.), Christopher Mfuyi (Servette, i.), Nicolas Pallois (Niort, i.)
OROSZORSZÁG, PREMJER-LIGA
ZENIT
Érkezett: Levan Kenia (Schalke, i.), Michael Lumb (Freiburg, kv.)
Távozott: Andrij Arsavin (Arsenal. kv.), Huszti Szabolcs (Hannover, 750.000), Alessandro Rosina (Siena, 2.000.000), Levan Kenia (Karpati Lviv, i.)
CSZKA MOSZKVA
Érkezett: Mário Fernandes (Gremio, 13.000.000), Rasmus Elm (AZ, 6.500.000), Matías Suárez (Anderlecht, 16.000.00)
Távozott: Moussa Maazou (ES Száhel, i.), Lubos Kalouda (Dukla Praha, i.), Deividas Semberas (Alanyia), Jevgenyij Aldonyin (Mordovija, k.)
SZPARTAK MOSZKVA
Érkezett: Romulo (Vasco da Gama, 7.000.000), Juan Insaurralde (Boca Juniors, 3.300.000), Kim Källström (Lyon, 3.000.000)
Távozott: Alekszandr Sesukov (Rosztov, i.), Rodri (sz.), Nyikolaj Zabolotynyij (Rosztov, k., i.), Marcos Rojo (Sporting CP, 4.000.000), Fedor Kudrjasov (Tyerek Groznij), Alekszandr Kozlov (FK Himki, k.)
RUBIN KAZANY
Érkezett: Iván Marcano (Villarreal, 5.000.000), Ivan Temnyikov (Dinamo Brianszk, i.), Pablo Orbaiz (Athletic Bilbao, i.), Gökhan Töre (Hamburg, 6.000.000), José Salomón Rondón (Málaga, 9.000.000)
Távozott: Petr Nemov (Krilja Szovjetov), Jonathan Valle (Recreativo), Jevgenyij Baljajkin (Krilja), Igor Portnyagin (Nyeftekhimik, k.), Ilie Cebanu (Tom Tomszk), Vagiz Galiulin (Nyeftekhimik), Solomon Kverkvelia (Nyeftekhimik, i.), Szergej Kisljak (Krasznodar), Roman Adamov (Rosztov, i.), Nelson Valdez (Valencia, k.)
ANZSI MAHACSKALA
Érkezett: Lacina Traoré (Krasznodar, 18.000.000), Fedor Szmolov (Dinamo Moszkva, k.), Ewerton (Coimbra, 5.400.000)
Távozott: Alekszj Igonyin (vv.), Alekszandr Makarov (szl.), Mahacs Gadzsijev (szl.), Jan Holenda (Rosztov, i.), Benoit Angbwa (Rosztov, i.), Roberto Carlos (vv.)
DINAMO MOSZKVA
Érkezett: Otman Bakkal (PSV, i.), Gordon Schildenfeld (Eintracht Frankfurt, 2.500.000)
Távozott: Alekszandr Szamedov (Lokomotiv Moszkva, 8.000.000), Boris Rotenberg (Olympiakosz Nikosia), Tomiszlav Dujmovics (Mordovija), Fedor Szmolov (Anzsi, k.), Alexandru Epureanu (Krilja Szovjetov, k.), Andrij Voronyin (Düsseldorf, k., 500.000), Jurij Kirillov (FK Ufa, k.)
LOKOMOTIV MOSZKVA
Érkezett: Vedran Corluka (Tottenham, 7.000.000), Alekszandr Szamedov (Dinamo Moszkva, 8.000.000), Dame N'Doye (Köbenhavn, 5.000.000), Dario Kresic (PAOK, i.)
Távozott: Dmitrij Loszkov (vv.), Ruszlan Nahusev (Krasznodar), Igor Szmolnyikov (Rosztov, 700.000), Vlagyiszlav Ignatyev (Krasznodar, 4.000.000), Anton Jamelcsenko (Tyerek), Szemen Fomin (Rotor, k.), Stanyiszlav Ivanov (szl.), Branko Ilic (Anorthoszisz), Artur Szarkiszov (Nyizsnyij Novgorod, k.), Senijad Ibricic (Gaziantepspor)
BELGIUM, JUPILER LEAGUE
ANDERLECHT
Érkezett: Jordan Garcia-Calvete (De Graafschap, kv.), Thomas Kaminski (Leuven), Mohammed Aoulad (FC Bruges, i.), Oszama Havszavi (al-Hilal, i.), Massimo Bruno (Anderlecht II), Abdelhakim Buhna (Diegem, i.), Cyriac (Standard Liege, 2.000.000), Reynaldo (Westerlo, kv.), Olekszandr Jakovenko (Leuven), Pablo Chavarría (Kortrijk, kv.), Ziguy Badibanga (De Graafschap, kv.)
Távozott: Lamisha Musonda (Chelsea II), Davy Scholle (St. Truiden, i.), Michaël Cordier (Westerlo, i.), Patou Kabangu (Mazembe, 2.000.000), Kanu (Olympiakosz, 1.500.000)
FC BRUGES
Érkezett: Jesper Jörgensen (Gent, 1.500.000), Bart Buysse (Twente, i.), Mohamed Tchité (Standard Liege, 1.500.000), Ivan Tricskovszki (APOEL Nicosia, 1.000.000), Jim Larsen (Rosenborg, 1.500.000), Dorge Kouemaha (Kaiserslautern, kv.)
Távozott: Colin Coosemans (Beveren, k.), Nick van Belle (Westerlo), Daan van Gijseghem (Mons), Pietro Perdichizzi (Zulte-Waregem, k.), Júnior Díaz (Mainz, 100.000)
BRAZÍLIA, CAMPEONATO BRASILEIRO SÉRIE A
CORINTHIANS
Érkezett: Juan Martínez (Vélez Sarsfield, 2.400.000), Paolo Guerrero (Hamburg, 3.500.000), Matías Defederico (Independiente, kv.), Wellington Saci (Vitória, kv.), Morais (Bahia, kv.), Renan (Vitória, kv.)
Távozott: Bill (Santos, i.), Morais (szl.), Dodo (Roma, i.), Wellington Saci (Atlético Paranense, k.), Ramon (Flamengo, k.), Renato (Atlético Paranense, i.), Gilsinho (Recife, i.), Matías Defederico (Huracán), Leandro Castan (Roma, 5.000.000), Alex (al-Gharafa, 6.000.000), Dodo (Roma, k., 1.000.000), Willian (Coimbra, kv.), Kadu (Bragantino, i.), Taubaté (Comercial), Liédson (Flamengo, i.), Ronaldo Tres (Ipatinga, k.)
INTERNACIONAL
Érkezett: Juan (Roma, i.), Diego Forlán (Inter, i.), Ygor (Figueirense), Lucas Lima (Internacional B), Mike (Internacional B), Derley (Náutico, kv.)
Távozott: Wilson Tiago (Toluca, 400.000), Gilberto (Sport Recife, k.), Derley (Atlético Paranaense), Sandro Silva (Málaga, kv.), Guilherme Dellatorre (Desportivo Brasil, kv.), Lima (Botafogo, i.), Oscar (Chelsea, 32.000.000)
PALMEIRAS
Érkezett: Obina (Santung Luneng, k., 240.000), Henrique (Barcelona), Tinga (Ceará, kv.), Anselmo (Sao Caetano, kv.)
Távozott: Anselmo (Genoa, 900.000), William (Joinville, i.), Tinga (Avaí, k.), Felipe (Atlético Paranaense, k.), Deola (Vitória, k.), Cicinho (Sevilla, 2.000.000)
VASCO DA GAMA
Érkezett: Renato Silva (Santung Luneng, i.), Fellipe Bastos (Benfica, 1.500.000), Éder Luís (Benfica, 1.500.000), Wendel (al-Sabab, i.), Auremir (Náutico, 200.000), Rodrigo Pimpao (Ponte Preta, kv.), Jonas (Coritiba, 600.000), Dakson (Lokomotiv Plovdiv, 185.000)
Távozott: Matías Abelairas (Puebla, i.), Romulo (Szpartak Moszkva, 7.000.000), Rodrigo Pimpao (América, k.), Diego Souza (al-Ittihad, 8.200.000), Fágner (Wolfsburg, 3.000.000), Allan (Deportivo Maldonado, kv.)
GREMIO
Érkezett: Elano (Santos, cserébe Ezequiel Mirallesért), Werley (Atlético Mineiro, kt.), Wangler (Caxias do Sul, i.)
Távozott: Mário Fernandes (CSZKA Moszkva, 13.000.000), Bérgson (Braga B, k.), Victor (Atlético Mineiro, 3.000.000), Ezequiel Miralles (Santos, cserébe Elanóért), Pessalli (Angers, k.)
SANTOS
Érkezett: Ezequiel Miralles (cserébe Elanóért, Gremio), Gustavo Henrique (Santos II), Bruno Peres (Audax, k.), Joao Pedro (Desportivo Brasil, k.), Patricio Rodríguez (Independiente, 1.600.000), Bill (Corinthians, i.), André (Atlético Mineiro, 2.000.000)
Távozott: Elano (Gremio, cserébe Ezequiel Mirallesért), Maranhao (Atlético Paranaense, k.), Borges (Cruzeiro, i.), Wesley (Portuguesa, i.), Wason Rentería (Caxias do Sul, kv.), Alan Kardec (Benfica, kv.), Anderson Carvalho (Vissel Kobe, 125.000)
BOTAFOGO
Érkezett: Rafael Marques (Ardija), Nicolás Lodeiro (Ajax, i.), Clarence Seedorf (Milan, i.), Lima (Internacional, i.), Jóbson (Barueri, kv.), Alex (Joineville, kv.), Amaral (Cruzeiro, k.)
Távozott: Gerson (Kapfenberg), Germán Herrera (Emirates, 2.715.000), Sebastián Abreu (Figueirense, k.), Maicosuel (Udinese, 5.300.000), Alex (al-Fudzsairah, k.), Felipe Menezes (Benfica, kv.), Felipe Lima (Bangu, K.), Jóbson (Avaí, K.), Guilherme (Bangu, K.), wellington Júnior (Bangu, k.), Araruama (Bangu, k.), Vinícius Colombiano (Bangu, k.), Luís Guilherme (Bangu, k.)
SAO PAULO
Érkezett: Rafael Tolói (Goiás, 3.000.000), Paulo Assuncao (Atlético Madrid, i.)
Távozott: Cícero (Tombense, kv.), Iván Piris (Maldonaldo, kv.), Fernandinho (Desportivo Brasil), Lucas Moura (PSG, 45.000.000, januártól)
GÖRÖGORSZÁG, SZUPERLIGA
OLYMPIAKOSZ PIREUSZ
Érkezett: Javito (Orduspor, kv.), Claude Dielna (Istres, i.), Panajotisz Vlahodimosz (Skoda Xanthi, 500.000), Dimitriosz Sziovasz (Panioniosz, 300.000), Andreasz Janniotisz (Etnikosz Gazoro, i.), Konsztantinosz Manolasz (AEK Athén, i.), Vasziliosz Karagunisz (Udinese U19), Leandro Greco (Roma, 850.000), Chumbinho (Atromitosz, k.), Joszif Daszkalakisz (Veria, i.), Kanu (Anderlecht, 1.500.000), Pablo Contreras (Colo Colo, 200.000), Paulo Machado (Toulouse, 2.700.000)
Távozott: Vicente Monje (Orduspor, i.), Andreasz Vaszilojannisz (Kerkira, k.), Nikosz Papadopulosz (Düsseldorf, i.), Németh Krisztián (Roda, i.), Olof Mellberg (Villarreal, i.), Jorgiosz Nikliciotisz (Jannina, i.), Petar Grbics (Karpaty Lviv, k.), Dimitriosz Diamantakosz (Kerkira), Javito (szl.), Chumbinho (Atromitosz, k.), Jannisz Poturidisz (Platania Hania, k.)
PANATHINAIKOSZ
Érkezett: Koszta Barbaruszesz (Alanyia, k., i.), André Pinto (Porto, i.), Adamantiosz Huhumisz (Panathinaikosz U21), Nikolaosz Marinakisz (Panathinaikosz U21), Hristos Donisz (Panathinaikosz U21), Ibrahim Sissoko (Wolfsburg, k., i.), Pape Sow (Coimbra, i.), José Velázquez (Villarreal B, i.), Bruno Fornaroli (Sampdoria, i.), Koszta Barbaruszesz (Alanyia, k., i.), Quincy Owusu-Abeyie (al-Szadd, i.)
Távozott: Szotirisz Ninisz (Parma, i.), Szotiriosz Leontiu (szl.), Damien Plessis (Arles, i.), Mattias Bjärsmyr (szl.), Simao (Santung Luneng, i.), Cédric Kanté (Sochaux, i.), Cleyton (Kayserispor, i.), Josu Sarriegi (szl.), Hrisztosz Melisszisz (Panthrakikosz, i.), Jorgosz Karagunisz (szl.)
AEK ATHÉN
Érkezett: Serxhio Abdurahmani (Volosz, kv.), Joseph Agyriba (Glifada, kv.), Szpiros Matencidisz (Diagorasz, kv.), Kszenofon Fetszisz (Glifada, kv.), Valentinosz Vlahosz (Thraszivulosz Filisz, kv.), Sztamatisz Kalamjotisz (Thraszivulosz Filisz, kv.), Georgiosz Nikolcisz (Fokikosz, kv.), Szokratisz Cukalasz (Apollón Athén, kv.), Furtado (Panahaiki Patra, 60.000), Yago Fernández (Girona, i.), Jorgosz Kutrubisz (Kallithea, i.)
Távozott: Nikosz Liberopulosz (vv.), Anesztisz Argiriu (szl.), Panajotisz Lagosz (szl.), Roger (szl.), Eidur Gudjohnsen (szl.), José Rayo (Vallecano, i.), Nikosz Georgeasz (szl.), Konsztantinos Manolasz (Olympiakosz, i.), Pantelisz Kafesz (szl.), Fabián Vargas (Independiente, i.), Viktor Klonaridisz (Lille, 800.000), Trajanosz Dellasz (vv.), Grigorisz Makosz (1860 München, 465.000), Nikosz Georgeasz (Veria, i.), Nikosz Karabelasz (Levante, i.)
HOLLANDIA, EREDIVISIE
AJAX
Érkezett: Lasse Schöne (NEC, i.), Mickey van der Hart (Ajax U19), Ruben Ligeon (Ajax II), Joël Veltman (Ajax II), Davy Klaassen (Ajax U19), Stefano Denswil (Ajax II), Dico Koppers (Ajax II), Tobias Sana (IFK Göteborg, 400.000)
Távozott: Jeroen Verhoeven (szl.), André Ooijer (vv.), Florian Jozefzoon (Waalwijk, i.), Nicolás Lodeiro (Botafogo, i.), Iszmail Aisszati (szl.), Bruno Silva (sz.), Jan Vertonghen (Tottenham, 8.500.000), Dimitrij Bulikin (Twente, i.), Darío Cvitanich (Nice, 400.000), Aras Özbiliz (Kuban Krasznodar, 1.000.000)
FEYENOORD
Érkezett: Ruud Vormer (Roda, i.), Omar Elabdellaoui (Manchester City II), Lex Immers (Den Haag, 900.000), Harmeet Singh (Valerenga, 600.000), Anass Achahbar (Feyenoord U19), Terence Kongolo (Feyenoord U19), Mitchell te Vrede (Excelsior), Daryl Janmaat (Heerenveen, i.), John Goossens (NEC, i.), Tonny Trindade (Feyenoord U19), Omar Elabdellaoui (Manchester City II, k.), Joris Mathijsen (Málaga, i.)
Távozott: Kevin Jansen (Den Haag, i.), Darley (szl.), Dani Fernández (Genk, i.), Gill Swerts (szl.), Ricky van Haaren (VVV-Venlo, i.), Shabir Isoufi (Telstar, k.), Zarim el-Ahmadi (Aston Villa, 2.800.000), Adil Auassar (sz.), Ron Vlaar (Aston Villa, 3.800.000)
PSV
Érkezett: Jeroen Zoet (Waalwijk, kv.), Zanka (Köbenhavn, i.), Mark van Bommel (Milan, i.), Nigel Bertrams (PSV II), Boy Waterman (Aachen, i.), Ruud Swinkels (FC Eindhoven, i.), Przemyslaw Tyton (Roda, 2.500.000), Luciano Narsingh (Heerenveen, 4.100.000)
Távozott: Funso Ojo (Beerschot, i.), Andreas Isaksson (Kasimpasa, i.), Jan Vennegoor of Hesselink (vv.), Género Zeefuik (Groningen, 550.000), Halid Szinuh (szl.), Stijn Wuytens (Beerschot, i.), Zakaria Labjad (Sporting, i.), Otman Bakkal (Dinamo Moszkva, i.), Abel Tamata (Roda, k.), Halid Szinuh (NEC, k.)
AZ ALKMAAR
Érkezett: Mikhael Rosheuvel (Almere, i.), Viktor Elm (Heerenveen, i.), Yves de Winter (Graafschap, 200.000), Steven Berghuis (Twente), Donny Gorter (Breda), Thomas Lam (AZ U19)
Távozott: Brett Holman (Aston Villa, i.), Milano Koenders (Heracles Almelo, i.), Erik Schouten (Volendam, i.), Niki Mäenpää (Venlo, i.), Simon Poulsen (sz.), Charlison Benschop (Brest, 500.000), Ragnar Klavan (Augsburg, 250.000)
PORTUGÁLIA, SUPERLIGA
FC PORTO
Érkezett: André Pinto (Olhanense, kv.), Fabiano (Olhanense, 1.200.000), Jackson Martínez (Jaguáres, 8.800.000), Soares (Arouca, kv.), Fredy Guarín (Inter, kv.), Beto (CFR Cluj, kv.), André Castro (Gijón, kv.), Ukra (Braga, kv.), Abdoulaye (Coimbra, kv.), Kelvin (Rio Ave, kv.), Christian Atsu (Rio Ave, kv.), Henrique Sereno (1.FC Köln, kv.), Pawel Kieszek (Roda, kv.), David Addy (Panetolikosz, kv.), Miguel Lopes (Braga, kv.), Fernando Belluschi (Genoa, kv.), Pedro Moreira (Gil Vicente, kv.)
Távozott: Fredy Guarín (Inter, 11.000.000), Fabiano (Olhanense, k., i.), Cristian Rodríguez (Atlético Madrid, i.), Walter (Goiás, k., i.), Ivo Pinto (CFR Cluj, k., i.), André Pinto (Panathinaikosz, k., i.), Soares (Rio Ave, i.), Hugo Ventura (Belenenses, k.), Beto (Braga, i.)
BENFICA
Érkezett: Luisinho (Pacos Ferreira), Paulo Lopes (Feirense, i.), Ola John (Twente, 9.000.000), Hugo Vieira (Gil Vicente, i.), Djaniny (Uniao Leiria, 300.000), Michel (Pacos Ferreira), Éder Luís (Vasco da Gama, kv.), Fellipe Bastos (Vasco da Gama, kv.), Daniel Wass (Évian, kv.), Sidnei (Besiktas, kv.), Ishmael Yartey (Servette, kv.), Hélio Vaz (Atlético Clube, kv.), Lorenzo Melgarejo (Pacos Ferreira, kv.), Léo Kanu (Belenenses, kv.), Alan Kardec (Santos, kv.), José Shaffer (Leiria, kv.), Carlos Martins (Granada, kv.), Nuno Coelho (Beira-Mar, kv.), Júlio César (Granada, kv.), Franco Jara (Granada, kv.), Roderick Miranda (Servette, kv.), Urreta (Guimaraes, kv.), Jan Oblak (Leiria, kv.), Rodrigo Mora (Penarol, kv.), David Simao (Coimbra, kv.), José Fernández (Godoy Cruz, kv.), Fábio Faria (Rio Ave, kv.), Enzo Pérez (Estudiantes, kv.), Eduardo Salvio (Atlético Madrid, 11.000.000)
Távozott: Éder Luís (Vasco, 1.500.000), Fellipe Bastos (Vasco, 1.500.000), Daniel Wass (Évian, 2.500.000), Felipe Menezes (Recife, k.), Eduardo (Genoa, kv.), David Simao (Marítimo, k.), Nélson Oliveira (Deportivo, k.), Roderick Miranda (Deportivo, k.), Joan Capdevila (Espanyol, 350.000), Franco Jara (San Lorenzo, 375.000), Rodrigo Mora (River Plate, k.)
SPORTING CP
Érkezett: Gelson Fernandes (St.-Étienne, i.), Zakaria Labjad (PSV, i.), Khalid Boulahrouz (Stuttgart, i.), Danijel Pranjic (Bayern München, i.), Joao Goncalves (Olhanense, kv.), Mexer (Olhanense, kv.), André Marques (Beira-Mar, kv.), Adrien Silva (Coimbra, kv.), Cedric Soares (Coimbra, kv.), Florent Sinama-Pongolle (St.-Étienne, kv.), Wilson Eduardo (Olhanense, kv.), Jaime Valdés (Parma, kv.), Diogo Rosado (Feirense, kv.), Celsinho (Targu Mures, kv.), Victor Golas (Penafiel, kv.), Juary Soares (Sertanense, kv.), Amido Baldé (Cercle Bruges, kv.), Leandro Grimi (Genk, kv.), William Owusu (Westerlo, kv.), William Carvalho (Cercle Bruges, kv.), Valerij Bozsinov (Lecce, kv.), Miguel Serodio (Moura, kv.), Luís Aguiar (Penarol, kv.), Marcos Rojo (Szpartak Moszkva, 4.000.000), Valentín Viola (Racing Club, 3.600.000)
Távozott: Celsinho (sz.), Juary Soares (sz.), William Owusu (Westerlo, i.), William Carvalho (FC Bruges, i.), Diogo Rosado (Genoa, i.), André Santos (Deportivo. k.), Jaime Valdés (Parma, 1.800.000), Joao Pereira (Valencia, 3.684.210), Anderson Polga (sz.), Mexer (Nacional F., i.), Tiago (vv.), Ricardo Batista (sz.), André Marques (Sion, i.), Miguel Serodio (szl.), Evaldo (Deportivo, k.), Alberto Rodríguez (Rio Ave, i.), Leandro Grimi (Godoy Cruz, 4.000.000), Matías Fernandez (Fiorentina, 3.150.000), Renato Neto (Videoton, k., i.), Luís Aguiar (San Lorenzo, i.), Amido Baldé (Guimaraes)
SZERBIA, SZUPERLIGA
PARTIZAN BEOGRAD
Érkezett: Goran Lovre (sz.), Filip Markovics (Zemun, i.), Filip Knezevics (Csacsak, 250.000), Mohamed Zubj (al-Arabi, i.), Stefan Scsepovics (Hapoel Akko, i.), Stefan Szavics (Partizan Beograd U19), Branko Pauljevics (Hajduk Kula), Stefan Aszkovszki (Zemun, i.), Alekszandar Mitrovics (Zemun, i.)
Távozott: Lamine Diarra (Antalyaspor, i.), Nemanja Rnics (szl.), Alekszandar Davidov (Hapoel Bnei Sachnin, k.)
CRVENA ZVEZDA
Érkezett: Ljubo Nenadics (Kragujevac, 15.000), Stevan Lukovics (Szopot Beograd, i.), Eli Babalj (Heart, 350.000), Milan Jovanovics (Szpartak Nalcsik, i.)
Távozott: Milan Vilotics (Grasshoppers, i.), Nikola Petkovics (szl.), Dusko Tosics (Genclerbirligi, 600.000), Szlavoljub Srnics (Csukaricski, k.), Bojan Djordjevics (Radnicski, i.), Petar Djuricskovics (Radnicski, k.), Ognjen Ozegovics (Borca, k.), Vladan Binics (Radnicski)
TÖRÖKORSZÁG, SÜPERLIG
GALATASARAY
Érkezett: Serdar Eylik (Giresunspor, kv.), Dany Nounkeu (Gaziantepspor, 3.300.000), Umut Bulut (Toulouse, k., 400.000), Burak Yilmaz (Trabzonspor, 5.000.000), Hamit Altintop (Real Madrid, 3.500.000), Nordin Amrabat (Kayserispor, 8.600.000), Felipe Melo (Juventus, k., 1.750.000)
Távozott: Ayhan Akman (vv.), Servet Cetin (Eskisehirspor, i.), Aykut Ercetin (szl.), Erhan Sentürk (szl.), Bogdan Stancu (Orduspor, 2.500.000), Juan Pino (Mersin Idmanyurdu, 1.000.000), Mehmet Batdal (Bucaspor, k.), Yigit Gökoglan (Medical Park Antalyaspor, k.), Colin Kazim-Richards (Blackburn, k.)
FENERBAHCE
Érkezett: Dirk Kuyt (Liverpool, 1.000.000), Salih Ucan (Bucaspor, 1.550.000 és Okan Alkan játékjoga), Hasan Ali Kaldirim (Kayserispor, 3.750.000 és Ertugrul Taskiran játékjoga), Mehmet Topal (Valencia, 4.500.000), Egemen Korkmaz (Besiktas, i.), Onur Karakabak (Manisaspor, kv.), Joseph Yobo (Everton, 2.500.000), Milos Kraszics (Juventus, 7.000.000), Allan McGregor (Rangers, i.)
Távozott: Emre Belözoglu (Atlético Madrid, i.), Fábio Bilica (Elazigspor, i.), Ertugrul Taskiran (Kayserispor), Okan Alkan (Bucaspor), Gökay Iravul (Manisaspor, k.), Issiar Dia (Lekhvija, 4.000.000), Onur Karakabak (Samsunspor, k.), Erugral Taskuran (Kayserispor, k.)
BESIKTAS
Érkezett: Berat Cetinkaya (Sakaryaspor, 200.000), Mehmet Akgün (Genclerbirligi, i.), Oguzhan Özyakup (Arsenal II, 500.000), Ugur Boral (Samsunspor, i.), Olcay Sahan (Kaiserslautern, 800.000), Julien Escudé (Sevilla, i.), Batuhan Karadeniz (Eskisehirspor, k.)
Távozott: Mehmet Aurélio (szl.), Rüstü Recber (szl.), Korcan Celikay (Sivasspor, 90.000), Erkem Dag (Gaziantepspor, i.), Egemen Korkmaz (Fenerbahce, i.), Fabian Ernst (Kasimpasa, i.)
HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
HAJDUK SPLIT
Érkezett: Tino-Sven Susic (Standard Liege II), Avdija Vrsajevic (Zenica, i.), Danijel Stojanovic (Nacional F., i.), Anton Maglica (NK Osijek, 300.000)
Távozott: Filip Ozobic (Szpartak Moszkva II), Mato Neretljak (HNK Rijeka, i.), Ivan Lendric (Zulte-Waregem, 700.000), Mario Ticinovic (Nordsjaelland, 135.000), Drago Gabric (HNK Rijeka, i.), Leopold Novak (Cibalia, i.), Marijan Buljat (szl.), Ante Rezic (szl.), Ahmad Sharbini (NK Istra, i.), Anas Sharbini (al-Ittihad, 1.800.000)
DINAMO ZAGREB
Érkezett: Ante Puljic (NK Lokomotiva), Zuje Cop (RNK Split, i.), Romeo Mitrovic (NK Lokomotiva)
Távozott: Jakub Sylvestr (Erzgebirge Aue, k.), Goran Zakaric (NK Lokomotiva), Kristijan Jajalo (Lucko), Tomislav Barbaric (NK Lokomotiva), Oliver Zelenika (Rudes, k.), Almir Bekic (Gabela, k.), Filip Skvorc (Lokomotiva, i.), Karlo Brucic (Lokomotiva, i.), Mario Situm (Lokomotiva, i.), Andrej Kramaric (Lokomotiva, i.), Ivan Peko (Lokomotiva, i.), (Lokomotiva, i.), Mario Musa (Lokomotiva, i.), Mateo Poljak (Western Sydney Wanderers), Milan Badelj (Hamburg, 4.000.000), Almir Bekic (GOSK Gabela, k.)
ARGENTÍNA
BOCA JUNIORS
Érkezett: Alan Aguirre (Boca Juniors U20), Brian Flores (Boca Juniors II), Cristian Álvarez (Boca Juniors U20), Ezequiel Benavídez (Boca Juniors II), Oscar Ustari (Getafe, i.), Lisandro Magallán (Gimnasia La Plata, 1.140.000), Cristian Cellay (Estudiantes, kv.), Ricardo Noir (Newell's, kv.), Joel Acosta (Siena, kv.), Leandro Gracián (Colón, kv.), Guillermo Burdisso (Arsenal de Sarandí), Lautaro Acosta (Sevilla, k.)
Távozott: Darío Cvitanich (Ajax, kv.), Facundo Roncaglia (Fiorentina, i.) Gastón Sauro (Basel, 1.150.000), Sebastián Sosa (Vélez Sarsfield), Sergio Araujo (Barcelona B, 800.000), Juan Insaurralde (Szpartak Moszkva, 3.300.000), Pablo Mouche (Kayserispor, 2.500.000), Lucas Viatri (Villareal, k.), David Achucarro (Douglas Haig, i.)
RIVER PLATE
Érkezett: Facundo Affranchino (San Martín), Manuel Lanzini (Fluminense, kv.), Carlos Luna (Tigre), Gabriel Mercado (Estudiantes), Marcelo Barovero (Vélez Sarsfield), Gustavo Fernández (Deportivo Saprissa, kv.), Juan Cazares (River Plate U20)
Távozott: Fernando Cavenaghi (Villarreal, i.), Alejandro Domínguez (Valencia, kv.), Luciano Abecasis (Independiente), Gonzalo Gil (Fénix, i.,), Juan Díaz (Nacional, k.), César González (Táchira), Lucas Orban (Tigre, 750.000), Nicolás Domingo (szl.), Gonzalo Abán (szl.), Ariel Ortega (vv.)

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik