Több mint félszáz magyar gól Európában - videón légiósaink találatai I.

Vágólapra másolva!
2010.12.26. 21:58
null
Priskin Tamás (balról), Szabics Imre és Szalai Ádám ötször volt eredményes
Címkék
Hatvankettő. Eddig összesen ennyi gólt szereztek a 2010–2011-es szezonban a külföldön, nevesebb bajnokságokban játszó magyar labdarúgók. Az összes tétmérkőzést beleértve a listát toronymagasan Dzsudzsák Balázs vezeti 16 találattal, míg a második helyen kisebb tömeg alakult ki. A Mainz támadója, Szalai Ádám, az Ipswich Town csatára, Priskin Tamás, az Anderlecht védője, Juhász Roland és a Sturm Graz játékosa, Szabics Imre is ötször talált be a tétmérkőzéseken. Összeállításunk első részében 28, szebbnél is szebb találatot mutatunk meg! A második rész góljai ide kattintva tekinthetők meg!

 

ANGLIA

A szigetországban augusztus óta öt magyar gólnak örülhettünk. Az első osztályban harmatgyengén teljesítő Fulhamben Gera Zoltán november 21-én talált be eddig először és utoljára. Ám bombája csak a szépítésre volt elég a Manchester City ellen otthon (1–4).

A második vonalban az utóbbi évek nagy vándora, Priskin Tamás négyszer – a Ligakupát is ideértve – volt eredményes. Érdekesség, hogy amikor a magyar válogatott csatár betalált, csapata, az Ipswich Town mindig nyert. Augusztusban, rögtön az első fordulóban bevette a Middlesbrough kapuját, majd két héttel később a Bristol Cityét is. A következő két hónapban egy-egy alkalommal láthattak az Ipswich-szurkolók ismét Priskin-gólt – előbb a Millwall, majd a Ligakupában a Northampton 3–1-es legyőzése nyomán jeleskedett a magyar csatár –, legutóbb pedig a Sheffield United ellen idegenben jegyzett gólt.

A tavasz viszont nagyon nehéz lesz a számára, mivel a csapat menedzsere, Roy Keane szerint a legtöbbször csereként számításba vett játékos rendszeresen kedvetlenül lépett pályára becserélésekor. Ezáltal összetűzésbe került a korábbi MU-legendával, aki aligha fog számítani rá.

GERA GÓLJA 1:38-NÁL
 
PRISKIN GÓLJAI

A Middlesbrough ellen   

 

 

A Bristol City kapujába   

 

 

Gól a Millwallnak

 

 

Győzelmet biztosító találat a Northampton hálójába

 

 

Vezetést érő gól a Sheffield United ellen

 

 

 

NÉMETORSZÁG

Az 53-ból tizenkettőt a Bundesliga első- és másodosztályában láthattunk. A Mainzcal eddig fantasztikus szezont futó (jelenleg a második helyen áll a gárda) Szalai Ádám ötször volt eredményes, méghozzá nem is akármilyen csapatok ellen. A magyar válogatottban szintén remeklő fiatal támadó a Bayern München és a Wolfsburg ellen idegenben szerzett győztes gólt. A mainziak két 4–2-es sikere alkalmával (Hoffenheim, St. Pauli) is eredményes volt, míg a Német Kupában az Alemannia Aachen ellen már csak szépíteni tudott (1–2).

SZALAI ÁDÁM ÖT GÓLJA

A Bayern München...   

 

 

A Wolfsburg...   

 

 

...a Hoffenheim...   

 

 

...a St. Pauli...   

 

 

...és az Aachen ellen 1:32-nél

 

 

És ha már Alemannia Aachen. A holland határhoz közeli város csapata jelenleg ugyan csak a 10. helyen áll a másodosztályban, de többször is a 22 éves magyar középpályás, Stieber Zoltán remeklése kellett a győzelemhez vagy éppen a döntetlenhez. A négy találatot szerző játékos szeptemberben robbantott nagyot, amikor egy hét alatt a Cottbus, az FSV Frankfurt és a Paderborn kapuját is bevette. legutóbb az Ingolstadt ellen volt eredményes.

STIEBER TALÁLATAI

Gyönyörű gól a Cottbusnak

 

 

 

Higgadtan helyezett a FSV Frankfurt kapujába

 

 

Okos gól a Paderbornnak

 

 

Zseniális tekerés az Ingolstadt ellen

 

Az ingolstadti Futács Márkó eddig két vesztes hazai bajnokin talált be. Először az 1. fordulóban egygólos hátránynál az Augsburg, majd november elején a Cottbus ellen. Utóbbi meccsen az U21-es válogatott támadó góljával még vezetett is az Ingolstadt, amely félévkor 17. helyen áll hat pont hátránnyal a már bent maradó Oberhausen mögött.

FUTÁCS-GÓLOK

 Egyenlítés az Augsburg ellen

 

 

Nagy gól a Cottbus kapujába   

 

 

A korábbi magyar válogatott csatár, mindenki Sanyija, Torghelle Sándor a nyáron klubot váltott, és a Fortuna Düsseldorfhoz igazolt az Augsburgból. Az eddigi eredmények alapján rosszul tette, az Augsburg ugyanis vezeti a másodosztály, míg új csapata a 11. Bár Torghelle a felkészülési meccseken rugdosta a gólokat, a bajnokságban csupán egyszer volt eredményes 11 fellépése során. Akkor a 90. percben talált be az Oberhausen kapujába (3–0).

TORGHELLE VS. OBERHAUSEN (2:38-NÁL)
 

 

SPANYOLORSZÁG

A legtöbb magyar labdarúgó az angol mellett a spanyol bajnokságban próbálná ki magát. Az utóbbi években Vadócz Krisztiánnak adódott lehetősége minderre az Osasunában, a nyártól pedig Pintér Ádám is beállt a sorba a Zaragozában. Bár az MTK-tól érkező védő még nem volt eredményes ebben a szezonban, a korábbi Honvéd-középpályás egyszer már betalált. Csapata 3–0-ra verte meg a Hérculest; Vadócz a 90. percben közelről gyötörte be a labdát a kapuba.

VADÓCZ GÓLJA A HÉRCULESNEK 1:12-NÉL
 

 

OLASZORSZÁG

A nyáron a Debrecenből a Genoához igazoló Rudolf Gergely egyre több lehetőséget kap edzőjétől, a bizalom pedig kezdi meghozni a gyümölcsét. Rudolf 12 meccsen lépett pályára, és bár többször is nagy helyzetbe került, csupán a Roma ellen talált be, sőt ha pontosabb, akkor duplázhatott volna az Olimpiai Stadionban.

RUDOLF A ROMA ELLEN 2:05-NÉL
 

Koman Vladimir a bajnokságban ugyan nem, az Európa-ligában viszont már eredményes volt a Sampdoria mezében. A magyar válogatottban Moldova és San Marino ellen is betaláló középpályás a Metaliszt Harkiv ellen idegenben 2–1-re elveszített mérkőzésen szerzett vezetést.

KOMAN GÓLJA A METALISZT KAPUJÁBA
 

A Serie B-s Tristinában szereplő Filkor Attila nem lehet boldog, hiszen csapata a 22., utolsó helyen áll. A Milan kölcsönjátékosaként Triesztben futballozó középpályásának eddig egyszer gratulálhattak társai, amikor a Crotone ellen a 90. percben hatalmas bombával tette biztossá a 3–0-s győzelmet.

FILKOR BOMBÁJA 2:00-NÁL
 

AUSZTRIA

A korábbi zalaegerszegi gólzsák, Waltner Róbert és a Mattersburg nem a legjobb szezonját futja az osztrák a Bundesligában. A zöld-fehérek magyar támadója hiába játszott 16 bajnokin, csupán egyszer, a LASK Linz ellen örülhetett. Akkor azonban fontos pillanatban volt jó helyen, ugyanis egy pontot érő fejese a 90. percben esett.

WALTNER A LINZ ELLEN (GÓLJA 3:36-NÁL)
 

Szinte rózsaszínben látja a világot Szabics Imre, aki a második helyezett Sturm Grazcal csupán négy ponttal van lemaradva a listavezető Ried mögött. A még a Stuttgart színeiben a Manchester Unitednek is betaláló magyar támadó kulcsember lett csapatában, hiszen eddig minden bajnokin játszott, és öt találatával második a házi góllövőlistán.

Az 1. fordulóban duplázott a Ried ellen (3–0), majd a Linz (4–0) és az Austria Wien (3–2) kapuját is bevette. Legutóbb október 30-án a a Wacker Innsbruckot keserítette a 2–0-val végződő mérkőzésen.

SZABICS ÖTÖSE

A Ried elleni dupla

 

 

 

Gól a Linz kapujába

 

 

 

Pazar találat az Austria Wiennek

 

 

 

Az Innsbruck ellen

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik