Munkatársunktól 2020.07.16 12:41 Frissítve: 2020.07.16 13:22

Teqball: Olaszországban is hódít a játék – fotók

Neves helyi szervezetekkel együttműködve támogatja az olasz sportéletet Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma: a FITEQ-kel való stratégiai partnerségén keresztül Teq-asztalokat adományozott az Olasz Olimpiai Bizottságnak, az AS Roma futballcsapatnak és a La Sapienza Egyetemnek a Római Magyar Akadémián.

Magyarország külgazdasági és külügyminisztériuma a FITEQ-kel közösen asztalokat adományozott

 

A Római Magyar Akadémia adott otthont a Nemzetközi Teqball-szövetség (FITEQ) idei első nagyszabású rendezvényének, amelyen a szervezet egy-egy Teq-asztalt adományozott az Olasz Olimpiai Bizottságnak (CONI), a világhírű AS Roma futballklubnak, valamint a neves római La Sapienza Egyetemnek.

„Az olasz tradicionálisan futballszerető nemzet, rendszeres résztvevője a Teqball-világbajnokságoknak; a döntésnél azonban azt is szem előtt tartottuk, hogy a normális élet járványhelyzetet követő újjászervezésében is meghatározó szerepet kap a sport és az egészségtudatos életmód” – jelentette ki Marius Vizer Jr., a FITEQ főtitkára a szervezet és a Külgazdasági és Külügyminisztérium stratégiai partnerségének keretében rendezett átadóünnepségen.

Az eseményen az egyik Teq-asztalt Raffaele Chiulli, a Nemzetközi Sportszövetségek Szövetségének (Global Association of International Sports Federations, GAISF) elnöke adta át Paolo Bertaccininek, az IIISSS (Istituto Internazionale Italiano Studi Sport Società) szervezet elnökének. A GAISF elnöke szerint, aki június végén Budapesten tárgyalt a FITEQ vezérkarával, a sportág fejlesztésének legjobb útja a tanításon és a tudástranszferen keresztül vezet, amelyek a sport minden válfajában kitüntetett értékeknek számítanak.

Olaszországban is hódít a játék


„A teqball nem pusztán fizikai kihívás elé állítja a játékosokat, hanem stratégiai gondolkodásra készteti őket; ezzel együtt bármilyen képességekkel rendelkező embernek élvezetes szórakozás” – közölte az eseményen Antonello Folco Biagini professzor, a La Sapienza Egyetem rektora, aki arra a több ezer éves meggyőződésre is emlékeztetett, miszerint a sport az emberi elmére is serkentőleg hat.

„A teqball tökéletesen alkalmas arra, hogy egyre több embert inspiráljon szórakoztató módon az aktív életmódra” – hangsúlyozta Marius Vizer Jr. főtitkár az eseményen, amelyen a fentieken túl részt vett Cecilia D'Angolo, a CONI CSR vezetője, Manolo Zubiria, az AS Roma nemzetközi sportigazgatója, Iglói-Nagy István, a Külgazdasági és Külügyminisztérium sportdiplomáciai főosztályának vezetője, Galántai László Dávid, a római magyar nagykövet első helyettese, Murányi Gergely, a FITEQ diplomáciai kapcsolatokért felelős osztályának vezetője, valamint Dr. Kudar Gábor, a Római Magyar Akadémia igazgatója.

2020.08.12 16:28:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Pohronie nagyon megnehezítette a dunaszerdahelyiek dolgát, de végül nyert a Storck-csapat.

2020.08.09 18:40:05

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Az első félidőben kétgólos előnyre tett szert a TSC, és innen már nem engedte ki kezéből a győzelmet.