Teqball: Kínában is hódít a magyar fejlesztésű sportág

Vágólapra másolva!
2019.09.23. 12:57
null
Cafu egy show keretében mutatta be az új magyar sportágat a kínai közönségnek
György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára vezetésével magyar kormányzati és üzleti delegáció érkezett Kínába, hogy a Teqball magyar fejlesztésű sportágat népszerűsítsék.

A Teqball vállalat és Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának nem titkoltan az a közös célja, hogy a Teqball magyar fejlesztésű sportág a 2020-as sanyai Asian Beach Games után a 2022-es hangcsoui Ázsiai Játékokra is bekerüljön versenysportágként.

A sportdiplomáciai bravúr elérése érdekében a Külgazdasági és Külügyminisztérium Sportdiplomáciai Főosztályának vezetője, Iglói-Nagy István és Gyurta Dániel, a miniszter főtanácsadója is csatlakozott a magyar delegációhoz, amely a 2019 World Youth Leaders Summit– a három éve az Alibaba vezére, Jack Ma által létrehívott – nagyszabású eseményre érkezett, ugyanis idén Magyarország volt az esemény díszvendége. Az eseményt Hangcsou Nemzetközi Kiállítóközpontjában, – amely 2016-ban a G20 Csúcsnak is helyszínt biztosított, – rendezték meg.

A csaknem ezerfős konferenciát György László államtitkár úr nyitotta meg, ahol az innovatív magyar gondolkodást többször állította párhuzamba a magyar futballhagyománnyal és Puskás Ferenc örökségével. Az esemény csúcspontja a majdnem egyórás „Teqball Show” volt, amelyen a kétszeres brazil világbajnok Cafu mutatta be az új magyar sportágat.

Cafu örömjátékát követően a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy teqballasztalt adományozott Hangcsou város labdarúgócsapatának, a Csöcsiang Green Townnak. A kínai látogatás során a Külgazdasági és Külügyminisztérium a kínai bajnokcsapatnak,az SIPG Sanghaj csapatának is adományozott egy teqballasztalt, amelyet a klub elnöke és a játékosok örömmel fogadtak.

A korábbi brazil válogatott Oscar is részt vett az asztalátadási ceremónián.

Most szombaton Nyíregyházán a magyar szurkolók is láthatják Cafut, aki Carles Puyollal a Continental Arénában megrendezendő teqballbemutatón vesz részt.

A szeptember 28-i esemény a nézők számára ingyenes. A pontos program a Continental Arénában:
16:00-16:10: Megnyitó
16:10-16:30: Puyol és Cafu teqball páros mérkőzés

16:30-16:45: Challenge
16:45-17:15: Magyarország–Montenegró bemutató mérkőzés
17:15-17:45: Nyíregyháza All Stars–Teqfriends futsalmérkőzés

17:45-18:15: Programzárás (közös fotók, autogramosztás)
18:15-18:25: Transzfer az Arénából a Főtérre
18:30-18:45: Díjátadás
18:45-19:00: Autogramosztás, közös fotók

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik