Taliscával indul a Benfica a Porto elleni versenyen

Vágólapra másolva!
2014.08.15. 22:00
null
Nem Talisca (balra) az egyetlen brazil nyári érkező a Benficában
Nem is rendes nyár az, ahol nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Folytatódik a nyári transzfersorozat, amelyben ezúttal a francia, az orosz és a portugál klubfutball történéseiből csemegézünk.

 

JÖTTEK, LÁTTAK, BEFUTOTTAK. MENTEK IS

Ha valaki szeretné játékos-megfigyelésre adni fejét, javasoljuk, tegyen tanulmányi kirándulást a három portugál nagycsapatnál. A tavaly a hazai trónra visszaülő SL BENFICA példának okáért 61 millió eurót kapott a Lazar Markovics, Jan Oblak, André Gomes, Alan Kardec négyesért, miközben 15-ért vette meg őket. Nem volt szívbajos a Jorge Jesus, Rui Costa edző, sportigazgató páros, a már 31 éves gólzsákot, Óscar Cardozót és a világbajnokságon is megforduló Ezequiel Garayt is eladták, hiszen ha nem is bomba-, de versenyképesnek vélt ajánlatot kaptak értük (bár utóbbi árának fele a Real Madridé lett, 10 százaléka pedig egy cégé, és ahhoz képest, hogy Münchenből és Manchesterből keresték, végül Szentpéterváron kötött ki). Több huszonéves fiatal távozott kölcsönbe, mint rendesen, az egykoron nagy reményekkel vett brazil éknek, Kardecnek sem volt maradása, a fiatal csillagok topligákba kerüléséről pedig korábban bőséggel írtunk, lásd sorozatunk előző részeit (és a transzfersorozat címkét).

AKIKÉRT JÖVŐRE ÁLLNAK SORBA

No, de vásárolt is Rui Costa, jó kedvvel, bőséggel, ám nemzetközi szinten igen olcsón, pár millió euróért. A legtöbbet például a brazil karmesterért, Taliscáért (Anderson Souza Conceicaóért) fizettek, négymilliót, akit az U20-as válogatottból szúrhattak ki Jesusék. Nem fognak meglepetésükben billentyűzetükbe dőlni a kedves olvasók, ha megtudják, hogy Talisca mellett több brazil is érkezett a klubhoz: támadómindenes (Victor Andrade), közép- (César Henrique) és jobbhátvéd (Luís Felipe), de ők olyannyira ismeretlenek Európában, hogy az U20-as válogatottig is csak előbbi jutott el.

Kockáztattak picit a Sir Alex Ferguson-csalódás Bebéért adott hárommillióval, aki egy felkészülési mérkőzésen nemrégiben bemutatta minden idők egyik legkacskább kapura lövését, ligán belülről érkezett a jó nevű brazil ék, Derley, az egykori U-válogatott és egykori portói szélső, Daniel Candeias; a szomszéd La Ligából pedig a rutinos bal oldali fregoliember, Eliseu. Természetesen egy-két érdekesebb transzfert is lebonyolítottak, lásd a svájci balbekket, Loris Benitót vagy a lengyel szűrőt, Pawel Dawidowiczot; a saját utánpótlást pedig az U-válogatottak szélsőhátvéd-erőssége, Joao Cancelo, illetve a svéd védelmi szakember, Victor Nilsson-Lindelöf neve fémjelzi.

Jöhetett volna még egy új kapus Mainzból, a német Loris Karius személyében, de a görög Oresztisz Karnezisszal és az Udinesével hamarabb megegyeztek. Emlékezzünk meg itt a jelenlegi cserekapusról, Paulo Lopesről, aki a frissen elnyert Szuperkupával szokása szerint felmászott ünnepelni a kapu tetejére, hogy ott igazán emlékezetes módon ezúttal eltörje a trófea tetejét, és majdnem levágja pár ujját.

JESUS NEM VÁR CSODÁT MAGÁTÓL

Ellenben a Juve aligha el nem viszi az évi hárommilliós bérrel csábított brazil védőlegendát, a már 33 éves csapatkapitányt, Luisaót, akármennyire is ragaszkodik hozzá elnöke, Nicolás Gaitánt a Liverpool, az Atlético Madrid, az MU és a Monaco is megvenné; az egykori csodagyerek Nélson Oliveirát a Feyenoord hívja, Enzo Pérez pedig állítólag hamarosan a Valencia játékosa lesz. Utóbbiért érkezhet sok-sok pénz mellett Éver Banega, aki remek fogás lenne, az exarsenalos Denílson Pereiráért öt-hatmilliót kellene fizetni a Sao Paulónak, a minden bizonnyal távozó csillagokat pedig a Partizan tehetségével, Andrija Zsivkoviccsal (aki a nyáron Magyarországon is megfordult) és az Anderlecht Alekszandar Mitrovicsával pótolnák, a csatársort Vincent Aboubakarral (Lorient), a középpályát pedig a Napoli svájci futóemberével, Blerim Dzemailival vagy a kubanyos Rabiu Mohammeddel acélosítanák tovább.

„Nincs olyan csapat a világon, amelyik elveszít nyolc játékost, és ez nem látszik meg rajta. Hiába vagyok Jesus, csodákat ne várjanak tőlem alig négy hét alatt" – morgott a gyenge szezon előtti eredmények miatt a csapat edzője.

ÚJRA BAJNOK LESZ A SPORTING? Á, DEHOGY!

Kész csoda, hogy a SPORTING CP megúszta a nyarat Elias, Eric Dier, Fabián Rinaudo és az exvidista Renato Neto eladásával, ám a klub híveinek bizony bele kell nyugodniuk, hogy Rui Patrício, William Carvalho, Adrien Silva, Iszlam Szlimani, André Martins vagy Marcos Rojo távozása csak idő (és felajánlott pénz) kérdése. Igyekeznek is előremenekülni, hiszen egycsapatnyi játékosra tettek szert, közel húszmillió euróért. A legnagyobb fogás a kolumbiai ék, Fredy Montero, aki értékéhez képest fillérekért érkezett az amerikai Sounders FC-től, és az elmúlt idényben a klubban kölcsönben 16 gólt szerzett. A fiatal karmester, a „saját termés" Joao Mário már a felnőttválogatott keretébe is bekerült, és pályára is lépett már az új fiúk közül a felnőttek között címeres mezben az egyiptomi védő, Rami Rabia, a japán csatár, Tanaka Junia és a bolgár középpályás, Szimeon Szlavcsev; miközben a középhátvéd, Mouhamadou-Naby Sarr a francia, az irányító, Ryan Gauld a skót, a Rojo-utód Jonathan Silva az argentin, a bekk, Paulo Oliveira a portugál U21-es válogatott erősségeként lett megfigyelői körökben közismert. Igazán egzotikus csapatot épített tehát a fiatal elnök, Bruno de Carvalho – valamelyik hazai kupában arany lehet a jutalma, no és pénzügyi tarolást várunk tőlük az augusztus végi kapkodós eladások miatt, Rojo (MU) és Szlimani (Leicester City) annyira menni fog, hogy a keretből is kitették őket fegyelmi okok miatt...

ÜGYESEN „MANGALÁZTAK"

Alaposan átalakult az FC PORTO is, de a kék-fehérekre szintén nem foghatjuk rá, hogy borzalmasan megerősödtek volna a nyáron. Az viszont szentigaz, hogy a vezetők és a megfigyelők szimata többször is csodásan befutott csillagokat és eurómilliókat fialt már a klubnak, és mint látjuk majd a „felhozatalt", ígéretes és bő keret futott össze Portóban. Várható volt, hogy nem tudja tartani tovább az egylet a védőüstököst, a három éve 6.5 millióért vett Eliaquim Mangalát, de makacsul és eredményesen tárgyalt a Manchester Cityvel (még akkor is, ha az 53.5 milliós vételárból csak 30.5 landolt a klubnál, a többi a játékjogban részvényes két cégnél között ki), miközben már távozása előtt is teljesen megújultak a hátsó sorok. Jött ugyanis egy spanyol kapus az Osasunától (Andrés Fernández) és egy portugál az Académiától (Ricardo Nunes); egy egykori Real-ígéret jobbhátvéd a Standard Liege-től (Daniel Opare), egy Rómában csalódást okozó balbekk (José Ángel), egy igazi Louis van Gaal-bébi a Feyenoordtól (Bruno Martins Indi) – majd Mangala eladása után villámgyorsan megszerezték a spanyol Iván Marcanót a Rubin Kazanytól.

Bővült tehát a választék, és nagy lesz a tolongás a középpályán is, amelynek tengelyéből távozott a kérlelhetetlen Fernando Reges, Steven Defour kettős mellett Josué, Marat Izmajlov és André Castro is. A védekező munkát a Realtól vásárlási opcióval kölcsönvett Casemiro végzi majd, míg a tartalékok közül profi szerződést kapott a nigériai Mikel Ndubusi Agu, ám erre a posztra érkezik még nagyobb név is a nyáron (talán a rotterdami Jordy Clasie vagy a málagai Sergi Darder?). A mexikói Héctor Herrera, a kolumbiai Juan Quintero és a brazil Carlos Eduardo személyében eddig is elismerésre méltó volt a választék szervezkedő emberből, most érkezett melléjük az Atléticótól kölcsönbe Óliver Torres, 6.5 millióért a Granadától az algériai Jaszin Brahimi és ligán belülről az egykori brazil U-válogatott Evandro (ő az elmúlt idényben 11 assziszttal zárta a pontvadászatot).

Juan Iturbe, Djalma és Licá is távozott a szélsők közül, de ezen a poszton egyáltalán nem gyengült a keret, hiszen a balra a Barcelonától Cristian Tello, a jobbra az Atléticótól Adrián López érkezett, utóbbi ráadásul középen is bevethető; és ide is kerítettek egy ismeretlen tehetséget a hazai pontvadászatból a Bissau-Guinea-i Sami személyében.

Ha mindehhez hozzávesszük, hogy az új Falcao, Jackson Martínez hosszabbított, maradt a három remek brazil bekk, Alex Sandro, Danilo és Maicon, sőt, még az Intertől visszakapott Rolando is, bizony alaposan fel kell kötnie az alsót a Benficának.

A LIGUE 1 ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
SC BASTIA
Érkezett: Guillaume Gillet (kölcsönbe., Anderlecht), Mathieu Peybernes (Sochaux, ingyen), Floyd Ayité (Stade Reims, i.), Gadji Tallo (k., AS Roma), Apodi (Querétaro), Christopher Maboulou (Chateauroux, i.), Luka Kikabidze ( Lokomotivi Tiflisz), Christophe Vincent (kölcsönből vissza, Bastia), Matthieu Sans (kv., GFC Ajaccio), Florent André (kv., Consolat Marseille), Brandao (St.-Étienne, i.), El-Hadji Ba (k., Sunderland), Juan Pablo Pino (Olympiakosz, i.), Joao Rodríguez (k., Chelsea U21)
Távozott: Távozott: Vahbi Hazri (Bordeaux, 2.000.000 euró), Féthi Harek (Nimes, i.), Ilan (szerződése lejárt), Matthieu Sans (Niort, i.), Toifilou Maoulida (Nimes, i.), Mickaël Landreau (visszavonult), Julien Sablé (visszavonult), Florian Raspentino (kv., Marseille), Gianni Bruno (kv., Lille), Milos Kraszics (kv., Fenerbahce), Sambou Yatabaré (kv., Olympiakosz), Adama Ba (k., Chamois Niort)
FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Vahbi Hazri (Bastia, 2.000.000), Nicolas Pallois (Chamois Niort), David Djigla (Bordeaux B), Valentín Vada (Bordeaux B), Théo Pellenard (Bordeaux B), Thomas Touré (Bordeaux B), Gaëtan Laborde (Bordeaux B), Clément Badin (Bordeaux B), Emiliano Sala (kv., Chamois Niort), Jaroslav Plasil (kv., Catania), Rodrigo Castro (kv., Red Star), Hadi Sacko (kv., Le Havre), Vujadin Szavics (kv., Arminia Bielefeld), Diego Contento (Bayern München)
Távozott: Landry N'Guemo (szl.), Henrique (Fluminense, i.), Guillaume Hoarau (szl.), Kévin Olimpa (Platanias Chania, i.), Vujadin Szavics (szl.), David Bellion (Red Star, i.), Jérémie Bréchet (szl.), Matthieu Chalmé (szl.), Rodrigo Castro (kv., Red Star), Gaëtan Laborde (k., Stade Brest), Lucas Orbán (Valencia, 3.500.00)
SM CAEN
Érkezett: Julien Féret (Stade Rennes, i.), Rémy Vercoutre (Lyon, i.), Sloan Privat (k., Gent), Florian Raspentino (Marseille, 500.000), Emmanuel Imorou (Clermont Foot, i.), Damien da Silva (Clermont Foot, i.), Hervé Bazile (Le Poiré-sur-Vie), Jordan Adéoti (Stade Laval, i.), Yrondu Musavu-King (kv., Uzes), Yannick M'Bone (kv., Fréjus-Saint-Raphaël), Romain Poyet (kv., Amiens)
Távozott: Laurent Aguazi (szl.), Molla Wague (Udinese, i.), Aurélien Montaroup (Créteil), Thomas Bosmel (Arles, i.), Romain Poyet (szl.), Kim Kjung Dzsung (kv., Tallinna Olympic), Jonathan Kodjia (kv., Stade Reims), Mathias Autret (kv., Lorient)
FC ÉVIAN THONON GAILLARD
Érkezett: Fabien Camus (k., Genk), Nicki Bille Nielsen (Rosenborg, 2.000.000), Youssouf Sabaly (PSG, i.), Jesper Juelsgaard (Midtjylland), Benjamin Leroy (Tours, 250.000), Zakarija Abaruai (Évian B), Ali M'Madi (kv., GFC Ajaccio), Adrien Thomasson (kv., Vannes), Dan Nistor (kv., Pandurii Targu Jiu)
Távozott: Kévin Bérigaud (Montpellier, 3.000.000), Túlio de Melo (szl.), Dan Nistor (kv., Pandurii Targu Jiu), Ali M'Madi (szl.), Fabrice Ehret (szl.), Adrien Thomasson (k., GFC Ajaccio), Diaranké Fofana (Universitatea Cluj), Facundo Bertoglio (kv., Dinamo Kijev), Youssouf Sabaly (kv., PSG), Modou Sougou (kv., Marseille), Marco Rubén (kv., Dinamo Kijev), Ilan Boccara (kv., Ajax Amsterdam II), Maxime Blanc (szl.), Fabrice Ehret (Nancy, i.), Eric Tié Bi (Aszterasz Tripolisz, i.)
EA GUINGAMP
Érkezett: Benjamin Angoua (Valenciennes, i.), Maxime Baca (Lorient, i.), Ronnie Schwartz (Randers), Jonas Lössl (Midtjylland, 500.000), Lars Jacobsen (Köbenhavn, i.), Julien Cardy (Arles, i.), Thierry Argelier (kv., Vannes), Sylvain Marveaux (k., Newcastle United)
Távozott: Steeven Langil (Mouscron-Péruwelz), Fatih Atik (Trabzonspor, i.), Jonathan Martins Pereira (szl.), Paul Babiloni (AJ Ajaccio, i.), Guy Ndy Assembé (kv., Nancy), Mustapha Yatabaré (al-Arabi, 2.500.000), Vivian (Sochaux, i.)
RC LENS
Érkezett: Alphonse Aréola (k., PSG), Marcel Tisserand (k., Monaco)
Távozott: Samuel Atrous (szl.), Edgar Salli (kv., Monaco), Alphonse Aréola (kv., PSG), Marcel Tisserand (kv., Monaco), Rémy Bonne (Arlés, i.), Danijel Ljuboja (szl.)
OSC LILLE
Érkezett: Sébastien Corchia (Sochaux, 1.800.000), Emmanuel Debordeaux (Lille B), Marcos Lopes (k., Manchester City U21), Corentin Halucha (Lille B), Alexandre Oukidja (kv., Mouscron-Péruwelz), Gianni Bruno (kv., (Bastia), Julian Michel (kv., Mouscron-Péruwelz), Abdoulaye Diaby (kv., Mouscron-Péruwelz), Divock Origi (k., Liverpool)
Távozott: John Jairo Ruiz (kv., Oostende), Julian Jeanvier (kv., Mouscron-Péruwelz), Barel Mouko (visszavonult), Alexandre Oukidja (szl.), Julian Michel (szl.), Divock Origi (Liverpool, 12.630.000), Gianni Bruno (Évian, i.)
LORIENT
Érkezett: Sadio Diallo (k., Stade Rennes), Benjamin Jeannot (Nancy, 1.000.000), Valid Meszlub (Le Havre, i.), Vincent Le Goff (Istres), Mathias Autret (kv., Caen), Cheick Touré (kv., Bourg-Péronnas), Simon Falette (kv., Stade Brest ), Rémi Mulumba (kv., Dijon), Benjamin Lecomte (kv., Dijon), Jordan Ayew (Marseille, 4.000.000), Mehdi Mosztefa (Ajaccio, i.)
Távozott: Jérémie Aliadiere (Umm-Szalal, 400.000), Kévin Monnet-Paquet (St.-Étienne), Grégory Bourillon (Stade Reims, i.), Baptiste Reynet (k., Dijon), Maxime Baca (Guingamp, i.), Cheick Doukouré (Metz, i.), Maxence Derrien (k., Avranches), Sadio Diallo (kv., Stade Rennes), Larry Azouni (kv., Marseille)
OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Lindsay Rose (Valenciennes, 1.800.000), Corentin Tolisso (Lyon B), Alassane Pléa (kv., Auxerre), Christophe Jallet (PSG, 1.000.000)
Távozott: Bafetimbi Gomis (Swansea City, i.), Jimmy Briand (szl.), Rémy Vercoutre (Caen, i.), Miguel Lopes (kv., Sporting CP), Mouhamadou-Naby Sarr (Sporting CP, 1.000.0000)
OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Michy Batshuayi (Standard Liege, 6.000.000), Romain Alessandrini (Stade Rennes, 5.000.000), Momar Bangoura (Marseille B), Maxime Lopez (Marseille U19), Julien Fabri (Marseille B), Baptiste Aloé (Marseille B), Jérémie Porsan-Clemente (Marseille U19), Florian Raspentino (kv., (Bastia), Billel Omrani (kv., Arles), Modou Sougou (kv., Évian), Senah Mango (kv., Luzenac), Morgan Amalfitano (kv., West Bromwich), Fued Kadir (kv., Stade Rennes), Larry Azouni (kv., Lorient), Jordan Ayew (kv., Sochaux), Abdelaziz Barrada (al-Dzsazíra Abu Dabi), Stéphane Sparagna (Marseille U19)
Távozott: Florian Raspentino (Caen, 500.000), Souleymane Diawara (Nice, i.), Larry Azouni (Nimes, i.), Senah Mango (szl.), Gennaro Bracigliano (szl.), Kevin Osei (szl.), Mathieu Valbuena (Dinamo Moszkva, 7.000.000), Jordan Ayew (Lorient, 4.000.000), Szaber Kalifa (k., Club Africain)
FC METZ
Érkezett: José Luis Palomino (Argentinos Juniors), Jonathan Rivierez (Le Havre, i.), Cheick Doukouré (Lorient, i.), David Oberhauser (szl.), Juan Falcón (Zamora FC, 900.000), Alhassane Keita (kv., Boulogne), Samy Kehli (kv., Royal Excelsior Virton), Michel Le (kv., Cherbourg), Ali Bamba (kv., Racing Strassburg), Guirane N'Daw (Aszterasz Tripolisz, i.)
Távozott: Thibaut Bourgeois (Bastia, i.), Luciano Teixeira (szl.), Alhassane Keita (k., Lierse), Thomas Didillon (k., Seraing United), Yves Angani Kayiba (kv., FC Systeme), Nicolas Fauvergue (kv., Stade Reims), Daniel O'Shaughnessy (Brentford, i.), Abdallah Ndour (k., Racing Strassburg), Karim Lancina (SAS Epinal, i.)
AS MONACO
Érkezett: Aymen Abdennur (Toulouse, 13.000.000), Fabinho (k., Rio Ave), Paul Nardi (Nancy, 3.000.000), Quentin N'Gakoutou (Monaco B), Dominique Pandor (kv., Stade Brest), Edgar Salli (kv., Lens), Jérémy Labor (kv., RWDM Bruges), Martin Sourzac (kv., RWDM Bruges), Jérome Phojo (kv., Bastia), Tristan Dingomé (kv., Le Havre), Delvin N'Dinga (kv., Olympiakosz), Gary Kagelmacher (kv., Valenciennes), Karl Medzsani (kv., Valenciennes), Marcel Tisserand (kv., Lens), Lacina Traoré (kv., Everton), Gaetano Monachello (kv., Ergotelisz), Borja López (kv., Rayo Vallecano), Tiemoué Bakayoko (Stade Rennes, 8.000.000), Maarten Stekelenburg (k., Fulham), Bernardo Silva (k., Benfica B)
Távozott: James Rodríguez (Real Madrid, 80.000.000), Emmanuel Riviere (Newcastle United, 6.320.000), Delvin N'Dinga (k., Olympiakosz), Munir Obbadi (k., Hellas Verona), Gary Kagelmacher (1860 München, 200.000), Éric Abidal (Olympiakosz), Tristan Dingomé (Mouscron-Péruwelz), Jessy Pi (k., Troyes), Marcel Tisserand (k., Lens), Paul Nardi (Nancy, i.), Nacer Barazite (Utrecht, i.), Andreas Wolf (szl.), Sébastien Chabbert (visszavonult), Flavio Roma (visszavonult), Quentin N'Gakoutou (k., Arles), Fabinho (kv., Rio Ave), Sergio Romero (kv., Sampdoria), Ajmen Abdennur (kv., Toulouse), Carl Medzsani (Trabzonspor, i.), Marcel Tisserand (k., Toulouse)
HSC MONTPELLIER
Érkezett: Kévin Bérigaud (Évian, 3.000.000), Paul Lasne (AJ Ajaccio), Steve Mounié (Montpellier B), Emanuel Herrera (kv., Tigres), Bryan Dabo (kv., Blackburn Rovers), Dylan Gissi (Olimpo de Bahía Blanca, i.), Jean Deza (USM Porres), Lucas Barrios (k., Szpartak Moszkva)
Távozott: Rémy Cabella (Newcastle United, 10.000.000), Garry Bocaly (Arles, i.), Emanuel Herrera (Emelec), Teddy Mézague (szl.), Jonathan Tinhan (Istres, i.), Vincent Di Stefano (szl.), M'Baye Niang (kv., Milan), Jean Deza (kv., Universidad San Martín)
NANTES
Érkezett: Itaj Sehter (Hapoel Tel-Aviv, 420.000), Johan Audel (VfB Stuttgart, i.), Anthony Walongwa (Nantes B), Kian Hansen (kv., Esbjerg)
Távozott: Filip Djordjevics (Lazio, i.), Adrien Trebel (Standard Liege), Fabrice Pancrate (szl.), Johan Audel (kv., VfB Stuttgart), Banel Nicolita (kv., St.-Étienne), Itaj Sehter (kv., Hapoel Tel-Aviv)
OGC NICE
Érkezett: Niklas Hult (Elfsborg), Julien Vercauteren (Lierse), Abraham Guié Guié (kv., Apollon Limassol), Joris Delle (kv., Cercle Bruges), Kévin Gomis (kv., Nottingham Forest), Simon Pouplin (Sochaux, i.), Souleymane Diawara (Marseille, i.)
Távozott: Nemanja Pejcsinovics (Lokomotiv Moszkva, i.), Luigi Bruins (szl.), Fabrice Abriel (Valenciennes, i.), Jordan Astier (k., Fréjus-Saint-Raphaël), Christian Brüls (kv., Gent), David Ospina (Arsenal, 4.000.000), Stéphane Bahoken (k., Racing Strassburg)
PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: David Luiz (Chelsea, 49.500.000), Jean-Christophe Bahebeck (kv., Valenciennes), Alphonse Aréola (kv., Lens), Youssouf Sabaly (kv., Évian), Jordan Ikoko (kv., Créteil-Lusitanos), Antoine Conte (kv., Stade Reims), Clément Chantome (kv., Toulouse), Serge Aurier (k., Toulouse),
Alphonse Aréola (kv., Lens)
Távozott: Jérémy Ménez (Milan, i.), Alex (Milan, i.), Alphonse Aréola (k., Lens), Youssouf Sabaly (Évian, i.), Jordan Ikoko (Le Havre, i.), Kingsley Coman (Juventus, i.), Christophe Jallet (Lyon, 1.000.000), Alphonse Aréola (k., Bastia)
STADE REIMS
Érkezett: Grégory Bourillon (Lorient, i.), Yann Benedick (kv., Racing Strassburg), Jonathan Kodjia (kv., Caen), Nicolas Fauvergue (kv., Metz), Alexis Peuget (kv., Chateauroux), Benjamin Moukandjo (Nancy, i.)
Távozott: Floyd Ayité (Bastia, i.), Nicolas Fauvergue (AJ Ajaccio, i.), Jonathan Kodjia (Angers, i.), Antoine Conte (kv., PSG), Grzegorz Krychowiak (Sevilla, 5.500.000)
FC STADE RENNES
Érkezett: Mexer (CD Nacional, 2.190.000), Philipp Hosiner (Austria Wien, 1.900.000), Benjamin André (AJ Ajaccio, i.), Pedro Henrique (Zürich), Olivier Sorin (Auxerre, i.), Gjoko Zajkov (Rabotnicki Skopje), Sadio Diallo (kv., Lorient), Abdoulaye Sané (kv., Stade Laval), Dimitri Foulquier (kv., Granada), Axel Ngando (kv., Auxerre), Cheikh Diarra (kv., Istres), Zana Allée (kv., Auxerre), Abdoulaye Diallo (kv., Le Havre), Gelson Fernandes (Freiburg, 1.800.000), Christian Brüls (Gent), Sanjin Prcic (Sochaux, 2.000.000)

Távozott: Romain Alessandrini (Marseille, 5.000.000), Jonathan Pitroipa (al-Dzsazira Abu Dabi, 5.000.000), Sadio Diallo (k., Lorient), Julien Féret (Caen, i.), Dimitri Foulquier (Granada), Cheick N'Diaye (szl.), Abdoulaye Diallo (k., Le Havre), Nélson Oliveira (kv., Benfica), Fued Kadir (kv., Marseille), Silvio Romero (kv., Lanús), Cheikh Diarra (Auxerre, i.), Tiemoué Bakayoko (Monaco, 8.000.000), John Boye (Erciyesspor, i.)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Yohan Mollo (Nancy, 4.000.000), Kévin Monnet-Paquet (Lorient), Nathan Dekoke (St.-Étienne U19), Jonathan Bamba (St.-Étienne U19), Maxence Chapuis (St.-Étienne B), Jérrold Nyemeck (St.-Étienne B), Lynel Kitambala (kv., Auxerre), Kévin Mayi (kv., Chamois Niort), Banel Nicolita (kv., Nantes), Pierre-Yves Polomat (kv., Chateauroux), Ricky van Wolfswinkel (k., Norwich)
Távozott: Jean-Pascal Mignot (Sochaux, i.), Lynel Kitambala (Charleroi, i.), Danijel Alekszics (Lechia Gdansk, 300.000), Yohan Mollo (kv., Nancy), Josuha Guilavogui (kv., Atlético Madrid), Benoit Trémoulinas (kv., Dinamo Kijev), Kurt Zouma (kv., Chelsea), Brandao (Bastia, i.), Kévin Mayi (GFC Ajaccio, i.)
FC TOULOUSE
Érkezett: Dragos Grigore (Dinamo Bucuresti, 1.000.000), Alekszandar Pesics (FK Jagodina, 800.000), Maxime Spano (ES Pennoise, i.), Aymen Abdenour (kv., Monaco), William Matheus (Palmeiras), Marcel Tisserand (k., Monaco)
Távozott: Aymen Abdennur (Monaco, 13.000.000), Jonathan Zebina (szl.), Clément Chantome (kv., PSG), Serge Aurier (k., PSG), Eden Ben Baszat (Maccabi Tel Aviv, 700.000)
AZ ÉLVONALBÓL KIESETTEK:
AJ AJACCIO
Érkezett: Paul Babiloni (Guingamp, i.), Nicolas Fauvergue (Stade Reims, i.), Cédric Kanté (Sochaux, i.), Benoit Lesoimier (Stade Brest, i.), Brandon Deville (kv., Westerlo), Fabrice Begeorgi (kv., Uzes), Jordi Quintilla (Barcelona B, i.)
Távozott: Benjamin André (Stade Rennes, i.), Paul Lasne (Montpellier), Denis Tonucci (szl.), Laurent Bonnart (Chateauroux, i.), Sigamary Diarra (szl.), Juri Jakovenko (szl.), Guillermo Ochoa (Málaga, i.), Csahir Belghazuani (Stade Brest, i.), Claude Dielna (kv., Olympiakosz), Gadji Tallo (kv., AS Roma)
FC SOCHAUX-MONTBÉLIARD
Érkezett: Jean-Pascal Mignot (St.-Étienne, i.), Romain Habran (k., PSG B), Famara Diedhiou (GFC Ajaccio), Florin Bérenguer (Dijon, i.), Karl Toko Ekambi (Paris FC), Oierre Gibaud (Jeanne d'Arc Carquefou, i.), Mamadou Lamarana Diallo (Sochaux B), Hillel Konaté (Sochaux B), Yaya Banana (kv., Lausanne), Christophe Hérelle (kv., Colmar), Ishmael Yartey (kv., Sion), Abdoul Camara (kv., RCD Mallorca), Rafael Dias (kv., Arles), Vivian (Guingamp, i.)
Távozott: Mathieu Peybernes (Bastia, i.), Thierry Doubai (Luzern, i.), Sébastien Corchia (Lille, 1.800.000), Loic Poujol (Paris FC, i.), Carlao (szl.), Cédric Kanté (AJ Ajaccio, i.), Christophe Hérelle (szl.), Simon Pouplin (Nice, i.), Ishmael Yartey (szl.), Abdoul Camara (Angers, i.), Kalilou Traoré (szl.), Florian Marange (szl.), David Sauget (szl.), Joachim Eickmayer (szl.), Pierre-Alain Frau (szl.), Petrus Boumal (Litex Lovetcs, i.), Pierrick Cros (Mouscron-Péruwelz), Sébastien Roudet (Chateauroux, i.), Razak Boukari (kv., Wolverhampton), Emmanuel Mayuka (kv., Southampton), Nathan Sinkala (kv., Mazembe), Jordan Ayew (kv., Olympique Marseille), Sanjin Prcic (Rennes, 2.000.000), Yaya Banana (Platanias Chania, i.)
VALENCIENNES
Érkezett: Dusan Djuric (kv., Odense), Aurelian Chitu (kv., PASZ Jannina), Fabrice Abriel (Nice, i.), Sekou Baradji (Dijon, i.), Jérome Guihoata (Tours, i.), Yunis Abdelhamid (Arlés, i.), Adama Coulibaly (Auxerre, i.)
Távozott: Mathieu Dossevi (Olympiakosz, i.), Arthur Masuaku (Olympiakosz, i.), Grégory Pujol (GFC Ajaccio, i.), David Ducourtioux (GFC Ajaccio), Lindsay Rose (Olympique Lyon, 1.800.000), Benjamin Angoua (Guingamp, i.), Dusan Djuric (Aarau), Jean-Christophe Bahebeck (kv., PSG), Tongo Doumbia (kv., Wolverhampton), Gary Kagelmacher (kv., Monaco), Majeed Waris (kv., Szpartak Moszkva), Karl Medzsani (kv., Monaco), Arthur Masuaku (Olympiakosz, 300.000)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai
A PREMJER-LIGA ÁTIGAZOLÁSAI
CSZKA MOSZKVA
Érkezett: Kirill Pancsenko (Tom Tomszk, 185.000), Mark González (kv., Universidad Católica), Sekou Oliseh (kv., PAOK Szaloniki), Tomas Necid (kv., Slavia Praha), Bibras Natko (PAOK, i.)
Távozott: Sekou Oliseh (k., Kuban Krasznodar), Viktor Vaszin (k., Mordovia Szaranszk), Tomas Necid (k., PEC Zwolle), Steven Zuber (Hoffenheim, 3.900.000)
DINAMO MOSZKVA
Érkezett: Mathieu Valbuena (Olympique Marseille, 7.000.000), William Vainqueur (Standard Liege, 6.000.000), Alexander Büttner (Manchester United, 5.500.000), Sztaniszlav Manolev (Kuban Krasznodar, i.), Alekszandr Prudnyikov (Rubin Kazany), Pavel Ignjatovics (kv., Tom Tomszk), Vlagyimir Rikov (kv., Tom Tomszk), Alekszandr Szapeta (kv., Ural), Gordon Schildenfeld (kv., Panathinaikosz), Vlagyimir Szobolev (kv., Anzsi), Fedor Szmolov (kv., Anzsi)
Távozott: Leandro Fernández (Newell's Old Boys), Marko Lomics (Mordovia Szaranszk, i.), Vlagyimir Djadjun (Rubin Kazany), Luke Wilkshire (Feyenoord, i.), Alekszandr Szapeta (Ural, i.), Gordon Schildenfeld (k., Panathinaikosz), Andrij Voronyin (szl.), Vlagyimir Rikov (Torpedo Moszkva, i.), George Florescu (szl.), Alan Gatagov (szl.), Pavel Szolomatyin (k., Amkar Perm), Vlagyimir Szobolev (Rubin Kazany, i.), Jevgenyij Frolov (szl.), Alan Kaszajev (kv., Rubin Kazany)
KUBANY KRASZNODAR
Érkezett: Vlagyiszlav Kulik (k., Rubin Kazany), Andrej Jescsenko (k., Anzsi), Sekou Oliseh (k., CSZKA Moszkva), Danilo (k., Zorja Luganszk, 300.000), Toni Sunjic (Zorja Luganszk), Jevgenyij Pomazan (k., Anzsi), Mihail Komkov (kv., Tom Tomszk)
Távozott: Dealbert (Baniyas, i.), Sztaniszlav Manolev (Dinamo Moszkva, i.), Danilo (kv., Zorja Luganszk), Nyikita Bezlihotnov (Ufa, i.), Mihail Komkov (Tom Tomszk, i.), Alexei Coselev (Saxan Ceadir-Lunga)
FK KRASZNODAR
Érkezett: Odil Ahmedov (Anzsi), Vlagyimir Bisztrov (Zenit, i.), Marat Izmajlov (k., Porto), Marcos Pinheiro Pizzelli (kv., FK Aktobe), Nyikita Burmisztrov (Anzsi), Andrij Dikan (Szpartak Moszkva, i.), Ruszlan Adzsindzsal (Krilja Szovetov, i.), Hizir Appajev (kv., Rotor Volgográd), Igor Lambarszcsij (kv., Jenyiszej Krasznojarszk), Moussa Konaté (kv., Genoa), Koman Vladimir (kv., Ural), Ruszlan Bolov (kv., Szpartak Nalcsik)
Távozott: Gerard Gohou (Kajrat Almati), Alekszandr Filcov (Rubin Kazany), Nemanja Tubics (szl.), Koman Vladimir (szl.), Dusan Andjelkovics (szl.), Isael (Kajrat Almati, i.), Márcio Abreu (Torpedo Moszkva, i.), Oleg Samszonov (szl.), Igor Lambarszcsij (Ural), Hizir Appajev (Gazovik Orenburg, i.), Ruszlan Bolov (k., Volgar Asztrahány), Roman Sirokov (kv., Zenit)
LOKOMOTIV MOSZKVA
Érkezett: Manuel Fernandes (Besiktas, i.), Oumar Niasse (Akhisar Belediye Genclik, 5.500.000), Alan Kaszajev (Rubin Kazany, 5.000.000), Nemanja Pejcinovics (Nice, i.), Dmitrij Szicsev (kv., Volga Nyizsnyij Novgorod), Arszenij Logasov (kv., FK Rosztov), Victor Obinna (kv., Chievo Verona)
Távozott: Magomed Ozdojev (k., Rubin Kazany), Alekszej Sirokov (kv., Lokomotiv Moszkva II)
RUBIN KAZANY
Érkezett: Marko Livaja (Atalanta, 6.500.000), Vlagyimir Djadjun (Dinamo Moszkva), Makszim Kanunnyikov (Amkar Perm, 1.500.000), Magomed Ozdojev (k., Lokomotiv Moszkva), Alekszandr Filcov (FK Krasznodar), Sota Bibilov (Volga Nyizsnyij Novgorod, i.), Ruszlan Muhametsin (kv., Mordovia Szaransk), Ruszlan Abisov (kv., FK Gabala), Vitalij Usztinyov (Rotor Volgográd, i.), Vlagyimir Szobolev (Dinamo Moszkva, i.), Carlos Eduardo (kv., Flamengo), Gökhan Töre (kv., Besiktas), Ivan Temnyikov (kv., Tyerek Groznij), Igor Portnjagin (kv., Tom Tomszk), Alan Kaszajev (kv., Dinamo Moszkva), Iván Marcano (kv., Olympiakosz), Alireza Hagigi (kv., Covilha), Aliser Dzsalilov (kv., Nyeftehimik Nyizsnekamszk), Mamuka Kobakidze (FC Dila)
Távozott: Yann M'Vila (k., Inter, 1.000.000), Vlagyiszlav Kulik (k., Kuban Krasznodar), Alan Kaszajev (Lokomotiv Moszkva, 5.000.000), Dmitrij Torbinszkij (FK Rosztov, i.), Szergej Davidov (k., Torpedo Moszkva), Giedrius Arlauskis (Steaua Bucuresti, i.), Ruszlan Muhametsin (k., Mordovia Szaranszk), Alekszandr Prudnyikov (Dinamo Moszkva), Ruszlan Abisov (k., FK Gabala), Georgij Nurov (Ural), Pavel Mogilevec (kv., Zenit II), Ivan Temnyikov (Tom Tomszk), Vagiz Galiulin (Ufa, i.), Roman Saronov (szl.), Alekszandr Orehov (Tom Tomszk, i.), Arturs Karasausks (kv., Skonto Riga), Makszim Grigorjev (k., FK Rosztov), Iván Marcano (Porto, 5.000.000), Gökhan Töre (Besiktas, 4.,500.000)
SZPARTAK MOSZKVA
Érkezett: Roman Sirokov (Zenit, i.), Demy de Zeeuw (kv., Anderlecht), Artyem Dzjuba (kv., FK Rosztov), Jano Ananidze (kv., FK Rosztov), Nicolás Pareja (kv., Sevilla), Alekszandr Zotov (kv., Sinnyik Jaroszlavl), Majeed Waris (kv., Valenciennes), Juan Insaurralde (kv., PAOK Szaloniki), Marek Suchy (kv., FC Basel), Kim Källström (kv., Arsenal), Welliton (kv., Celta Vigo), Dinijar Biljaletgyinov (kv., Anzsi), Quincy Promes (Twente, 11.500.000)
Távozott: Marek Suchy (FC Basel, 2.000.000), Nicolás Pareja (Sevilla, 2.500.000), Demy de Zeeuw (szl.), Andrij Dikan (FK Krasznodar, i.), Alekszandr Zotov (k., Arszenal Tula), Rafael Carioca (k., Atlético Mineiro), Lucas Barrios (k., Montpellier)
ZENIT SZENTPÉTERVÁR
Érkezett: Ezequiel Garay (Benfica, 6.000.000), Luka Djordjevics (kv., Twente), Milan Rodics (kv., Volga Nyizsnij Novgorod), Alekszandr Buharov (kv., Anzsi), Ivan Szolovjev (kv., Amkar Perm), Vlagyimir Bisztrov (kv., Anzsi), Roman Sirokov (kv., FK Krasznodar), Javi García (Manchester City, 16.800.000)
Távozott: Cristian Ansaldi (k., Atlético Madrid), Roman Sirokov (Szpartak Moszkva, i.), Vlagyimir Bisztrov (FK Krasznodar, i.), Alekszandr Buharov (FK Rosztov, i.), Alekszandar Lukovics (szl.), Konsztantin Zirjanov (Zenit II)
vastaggal az elmúlt hét átigazolásai
PORTUGÁL PRIMEIRA LIGA
SL BENFICA
Érkezett: Derley (Marítimo, 2.500.000), Daniel Candeias (CD Nacional, i.), Loris Benito (FC Zürich, 3.000.000), Joao Cancelo (Benfica B), Eliseu (Málaga, 1.000.000), Pawel Dawidowicz (Lechia Gdansk, 2.000.000), Victor Andrade (Santos, 3.500.000), Victor Nilsson-Lindelöf (Benfica B), Bebé (Manchester United, 3.000.000), Luís Felipe (Palmeiras, 2.000.000), Djavan Académica (Académica Coimbra, i.), Talisca (Bahia, 4.000.000), Joao Teixeira (Benfica B), César (Ponte Preta, 3.000.000), Alan Kardec (kv., Palmeiras), Nélson Oliveira (kv., FC Stade Rennes), Pizzi (kv., Espanyol), Sidnei (kv., Espanyol), Luis Farina (kv., Baniyas), Michel (kv., al-Vakrah), Franco Jara (kv., Estudiantes), Lisandro López (kv., Getafe), Ola John (kv., Hamburg), Stefan Mitrovics (kv., Real Valladolid), Airton (kv., Botafogo)
Távozott: Ezequiel Garay (Zenit, 6.000.000), Rodrigo Moreno (k., Valencia), Lazar Markovics (Liverpool, 25.000.000), Jan Oblak (Atlético Madrid, 16.000.000), André Gomes (Valencia, 15.000.000), Óscar Cardozo (Trabzonspor, 5.000.000), Filip Djuricsics (k., Mainz), Lisandro López (k., Granada), Ivan Cavaleiro (k., Deportivo La Coruna), Luis Farina (k., Deportivo La Coruna), Rogelio Funes Mori (k., Eskisehirspor), Airton (k., Botafogo), Alan Kardec (Sao Paulo, 4.500.000), Stefan Mitrovics (Freiburg, 1.8000.000), Djavan (Sporting Braga, 300.000), Sílvio (kv., Atlético Madrid), Guilherme Siqueira (kv., Granada)
SPORTING CP
Érkezett: Fredy Montero (Seattle Sounders, 1.170.000), Paulo Oliveira (Vitória Guimaraes, 2.000.000), Szimeon Szlavcsev (Liteksz Lovetcs, 2.500.000), Joao Mário (Sporting CP B), Jonathan Silva (Estudiantes, 2.600.000), Ryan Gauld (Dundee United, 3.750.000), Rami Rabia (el-Ahli, 750.000), Tanaka Junia (Kasiva Reysol, 750.000), Geraldes (Istanbul Basaksehir, 800 .000), Mouhamadou-Naby Sarr (Olympique Lyon, 1.000.000), Oriol Rosell (Kansas City, 1.200.000), Renato Neto (kv., Gent), Miguel Lopes (kv., Olympique Lyon), Valentín Viola (kv., Racing Club), Fabián Rinaudo (kv., Catania)
Távozott: Elias (Corinthians, 4.000.000), Wilson Eduardo (k., Dinamo Zagreb, 500.000), Eric Dier (Tottenham Hotspur, 5.000.000), Fabián Rinaudo (Catania, 2.500.000), Miguel Lopes (Sporting CP B), Vítor Silva (Sporting CP B), Renato Neto (Gent), Valentín Viola (k., Kardemir Karabükspor, 200.000), Gerson Magrao (szl.), Fredy Montero (kv., Seattle Sounders), Iván Piris (kv., Sao Paulo)
FC PORTO
Érkezett: Cristian Tello (k., Barcelona, 2.000.000), Adrián López (Atlético Madrid, 11.000.000), Óliver Torres (k., Atlético Madrid), Bruno Martins Indi (Feyenoord, 7.700.000), Casemiro (k., Real Madrid, 1.500.000), Iván Marcano (Rubin Kazany), Jaszin Brahimi (Granada, 6.500.000), Andrés Fernández (Osasuna, 1.600.000), Daniel Opare (Standard Liege, i.), Sami (Marítimo, i.), Evandro (Estoril-Praia), José Ángel (AS Roma, i.), Mikel (Porto B), Ricardo Nunes (Académica Coimbra, i.), Marko Pavlovszki (OFK Beograd), Rolando (kv., Inter), André Castro (kv., Kasimpasa), Juan Iturbe (kv., Hellas Verona), Tiago Rodrigues (kv., Vitória Guimaraes), Djalma (kv., Torku Konyaspor), Marat Izmajlov (kv., FK Gabala), Sinan Bolat (kv., Kayserispor), Sérgio Oliveira (kv., Pacos de Ferreira)

Távozott: Eliaquim Mangala (Manchester City, 30.500.000), Juan Iturbe (Hellas Verona, 15.000.000), Fernando Reges (Manchester City, 15.000.000), Steven Defour (Anderlecht, 6.000.000), Josué (k., Bursaspor), André Castro (Kasimpasa, 3.500.000), Djalma (k., Torku Konyaspor), Licá (k., Rayo Vallecano), Abdoulaye (k., Rayo Vallecano), Marat Izmajlov (k., FK Krasznodar), Jorge Fucile (Nacional Montevideo, i.), Sinan Bolat (k., Galatasaray), Sérgio Oliveira (Pacos de Ferreira), Marko Pavlovszki (kv., OFK Beograd)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik