CS. M. 2020.04.04 16:29 Frissítve: 2020.04.05 04:35

Tádzsikisztán: a hajrában fordított, szuperkupa-győztes az Isztiklol

A 2020-as tádzsikisztáni futballszezon szombaton elkezdődött, méghozzá a szuperkupa döntőjével, amelyet hátrányból felállva a fővárosi Isztiklol nyert meg a Hudzsand ellen 2–1-re.

Zárt kapuk mögött, de megkezdődött a tádzsikisztáni futballidény (Fotó: twitter, @fft_official)

 

Bár Európában csak egy élvonalbeli bajnokság megy – a fehérorosz –, a világ többi részén még akadnak bajnokságok, melyek a koronavírus-járvány ellenére is zavartalanul működnek. Tádzsikisztánban a hivatalos adatok szerint eddig egy Covid–19-es vírus által megfertőzött személyt sem találtak, így a futballidény is időben elkezdődhetett – igaz, zárt kapuk mögött. 

A szuperkupa döntőjében a fővárosi (dusanbei) Isztiklol csapott össze az ország második legnagyobb városának csapatával, a Hudzsanddal. Utóbbi már a 2. percben megszerezte a vezetést, és több mint egy órán keresztül tartott az előnyét, ám a 78. percben Dzsalilov révén egyenlített, majd a 80. percben eldöntötte a mérkőzést az Isztiklol. A győztes gólt a 21 esztendős Muhammadzson Rahimov szerezte.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.