Egy gól döntött, de a Topolya húzta a rövidebbet

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.10.04. 15:45
null
Hiába küzdött a TSC, ezúttal a Proleter győzött (Fotó: FK TSC)
A szerb Szuperliga 10. fordulójában az újvidéki Proleternek egy gól is elég volt, hogy legyőzze a Topolyát. A vendégek hiába próbáltak meg mindent, a hazai csapat remekül védekezett, és megőrizte a kapuját a góltól.

 

SZERB SZUPERLIGA
10. FORDULÓ
Proleter–Topolya 1–0 (1–0)
Újvidék,Karadjordje Stadion,zárt kapuk mögött.Vezette:Ivkovics
Proleter:
Petrics – Kovacsevics, Jokovics, Leandro, Milosevics (Bacanovics, 85.) – Kojics, Pejics – Mitrovics, Sz. Babics (Veszics, 85.), Knezsevics (Zsivojnovics, 66.) – Miroszavljev. Vezetőedző: Branko Zsigics
TSC:
N. Filipovics – N. Petrovics, Antonics, F. Babics, B. Varga – Santrac (Tumbaszevics, a szünetben), Tomanovics – Milicsevics (Szilágyi, 64.), Banjac (Duronjics, a szünetben), Zec – Lukics. Vezetőedző: Szabó Zoltán
Gólszerző:
Pejics (38.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az elmúlt három évben ötödször mérkőzött meg egymással a Topolyai Sport Club és az újvidéki Proleter, s a topolyaiak két győzelem és két döntetlen után vasárnap elszenvedték első vereségüket. A szerb Szuperliga tizedik fordulójában az Újvidéken megrendezett mérkőzés a Proleter 1–0-s győzelmével ért véget, tegyük hozzá, a székvárosiak teljesen megérdemelten gyűjtötték be a győzelemért járó három pontot.

Mivel mindkét csapat két-két győzelmet jegyzett az előző fordulókban, így logikusnak tűnt, hogy sem Szabó Zoltán, a TSC edzője, sem Branko Zsigics, a Proleter szakvezetője nem változtat majd a győztes csapaton. Ez így is történt, s már a találkozó elején látszódott, hogy a hazaiak nagyon elszántak, extrán motiváltak. Ez mezőnyfölényt eredményezett, ami a 38. percben góllá érett. Az addig is sokat dolgozó Szinisa Babics jobb oldali szöglete után Aleksza Pejics ugrott a legmagasabbra, s egy pontos fejessel, amely végén a labda a jobb alsó sarokban kötött ki, megszerezte a vezetést a hazaiaknak.

A második félidőben Szabó Zoltán a cserékkel megpróbált változtatni a játék képén, ami sikerült is neki, ugyanis együttese mezőnyfölényt alakított ki, de hiába birtokolta többet a labdát a TSC, s hiába volt Szilágyi Vladimirnek hatalmas helyzete a bírói ráadásban, a vendégeknek nem sikerült egyenlíteniük, így a topolyai együttes elszenvedte negyedik vereségét a Szuperliga 2020–2021-es idényében. 1–0

Tíz forduló után a TSC tizennégy ponttal a tizedik helyen áll, míg a Proleter, amely mindössze tíz gólt szerzett, de tizennyolc pontot gyűjtött, a hatodik helyen várja a 11. fordulót.

A válogatott mérkőzések miatti szünet után a TSC október közepén, 17-én vagy 18-án a tizenharmadik helyezett Novi Pazar együttesét fogadja a zentai Városi Stadionban.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

95. perc: Vége a mérkőzésnek, nyert a Proleter. 1–0
95. perc:
23 méterről végezhetett el szabadrúgást a TSC, de a hazaiak kapusa messzire öklözte a labdát a kapujától.
94. perc: Bacanovicskapott sárga lapot.
91. perc:
Szilágyi hatalmas helyzetet hagyott ki, két méterről nem sikerült a kapuba juttatnia a labdát. A TSC legnagyobb helyzete volt ez a mérkőzésen.
90. perc: ÖT PERC A HOSSZABBÍTÁS.
86. perc:
Kis kakaskodás a pálya közepén, a frissen beállt Bacanovics kezdte, de a játékvezető gyorsan rendet tett.
85. perc:Uros Veszics és Danilo Bacanovics be, Babics és Milosevics le a Proleternél.
76. perc:
Petrovics alig bírta elhagyni a pályát, bicegve ment le.
76. perc:Mitrovics szállt bele nagyon csúnyán Petrovicsba, Szabó heves reklamálása után a Proleter játékosa sárga lapot kapott
66. perc:Knezsvics helyre Zsivojinovics jötta Proleterben.
64. perc:Milicsevics helyére Vladimir Szilágyi állt be
63. perc:
Mezőnyfölényt harcolt ki a TSC, egyre veszélyesebbek a támadásaik.
62. perc:
Egy bal oldali bedobás után Lukics fordult kapu felé, majd Milicsevicshez passzolt, akinek a lövését a védők blokkolták.
57. perc:
A TSC kapujával szemben, 30 méterről lőhetett szabadrúgást a Proleter, Miroszavljev lövése néhány méterrel mellé ment.
53. perc: A szöglet után tizenegyest reklamáltak a TSC játékosai, nem is alaptalanul, mert úgy tűnt, az egyik hazai védő kezére pattant a labda, azonban Ivkovics továbbot intett.
52. perc:
Varga szépen hozta fel az akciót a jobb oldalon, középre is adott, de Lukicsot megelőzték a védők.
46. perc:
Hatalmas Proleter-helyzet maradt ki. Miroszavljev a beívelés után megelőzte védőjét, és a későn kimozduló Filipovics mellett elpöckölte a labdát, amely azonban pár centivel kapu mellé ment.
46. perc: Santrac és Banjac le, Janko Tumbaszevics és Borko Duronjics be a TSC-nél a félidőben.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, vezet a hazai csapat. 1–0
45. perc:Miroszavljev
vette el Vargától a labdát, a bal oldalon, egészen a tizenhatosig vitte, a középre adása is pontos volt, azonban Knezsevics gyenge lövését Filipovics magabiztosan ölelte magához
38. perc: GÓÓÓÓL! VEZET A PROLETER! Szinisa Babics jobb oldali szöglete után Pejics ugrott a legmagasabbra, és 10 méterről a jobb alsóba fejelt. 1–0
36. perc:
A meccs legnagyobb helyzetét hagyta ki a Proleter. Knezsevics a jobb oldalon pontosan adott középre, Babics 12 méterről senkitől sem zavartatva csúnyán fölé lőtt.
35. perc:Filip Babics (TSC) kapott sárga lapot.
30. perc: Zec
cselezgetett a bal oldalon, erősen középre lőtt lövése tökéletesnek tűnt Lukicsnak, azonban Leandro az utolsó pillanatban szögletre mentett a TSC csatára elől.
28. perc:
Gyors Proleter-akció után Kovacsevics ívelt középre a bal szélről, de ez nem okozott gondot Nenad Filipovics kapusnak.
27. perc:
A hazaik kispadján az a Branko Zsigics ül, aki korábban nyilvánosan is megdicsérte Szabó Zoltánt, a TSC edzőjét, akitől – mint mondta – nagyon sokat tanult.
24. perc:
Újabb Proleter-szöglet, de ezúttal sikerült felszabadítaniuk a vendégeknek.
23. perc:
Szöglethez jutott a Proleter, kétszer is védett Filipovics, mindkétszer Babics próbálkozott 5 méterről.
14. perc:
A két csapat legutóbbi újvidéki mérkőzésén a TSC 3–1-re nyert, s Szabó Zoltán, a vendégek edzője a mai mérkőzés előtt azt mondta, hogy ilyen eredménnyel ma is elégedett lenne.
Nagy harc dúl a középpályán, nehezen jutnak el a csapatok a másik együttes tizenhatosáig.
12. perc:Leandro kapott sárga lapot szabálytalanságért.
8. perc: Varga
futott el a jobb szélen, de a beadásáról kicsit lekésett Lukics, így a hazai védőknek sikerült menteniük.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés.

 

ELŐZMÉNYEK

Két ellentétes filozófiával rendelkező együttes néz vasárnap farkasszemet a szerb Szuper Liga 10. fordulójában: a Topolyai Sport Club az újvidéki Proleter vendége lesz a 16 órakor kezdődő mérkőzésen. A TSC együttese a támadófutballt részesíti előnyben, sok gólt lő, igaz, a 2020–2021-es idényben sokat is kap, míg a Proleter mérkőzésein kevés gól születik.

Faragó Szilárd, a TSC kapusedzője szerint emiatt is érdekes találkozóra van kilátás, amelyet az a csapat nyer meg, amelyiknek sikerül a másikra ráerőltetni a játékfilozófiáját.

„Természetesen örülünk neki, hogy az előző két fordulóban hat pontot szereztünk, s a csapat is úgy játszott, ahogy azt elterveztük, így két fontos győzelmet aratottˮ– mondta Faragó.

A szabácsi Macsva (4–1) és a szabadkai Szpartak (3–0) elleni sikereket hozta fel követendő példának Dejan Milicsevics is: a középpályás szerint ha az észak-bácskai együttes képes lesz megismételni azt a teljesítményt, amit az előző két fordulóban mutatott, akkor a sorozat folytatódhat.

„A Macsva és a Szpartak ellen jól játszottunk, összesen hét gólt szereztünk, s ami még nagyon fontos, sokkal jobban védekeztünk. A két győzelem növeli az önbizalmunkat, s bízom benne, hogy a Proleter ellen is egy kiváló TSC-t láthatnak a nézőkˮ– nyilatkoztaMilicsevics.

A Proleter is jó formában van, ugyanis az előző három fordulóban hét pontot szerzett: a Macsva elleni gól nélküli döntetlen után Szabadkán nyert a Szpartak ellen (2–1), majd a Novi Pazart is legyőzte (1–0).

A TSC kilenc forduló után 14 ponttal a 9. helyen áll, míg a Proleter 15 ponttal a 8. pozíciót foglalja el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik