Tovább menetel a Crvena zvezda: öt gól a Topolyának!

Vágólapra másolva!
2020.08.30. 20:50
null
<p><br />A hazaiak sokkal jobban futballoztak ezen a mérkőzésen (Fotó: fktsc.com)</p>
A Topolya sem tudta megszakítani a szerb bajnok győzelmi sorozatát a 2020–2021-es idényben: a Crvena zvezda a szerb Szuperliga 6. fordulójában Belgrádban 5–0-ra nyert a topolyai együttes ellen, amely így második vereségét szenvedte el a bajnokságban.

SZERB SZUPERLIGA
6. FORDULÓ
Crvena zvezda–Topolya 5–0
(3–0)
Belgrád, Rajko Mitics Stadion, zárt kapuk mögött. V: Djordjics
Crvena zvezda: Borjan – Milos Gajics, N. Milunovics, Degenek, Rodics (Pankov, a szünetben) – S. Sanogo (N. Petrovics, 71.) – Gavrics, M. Ivanics, V. Nikolics (G. Kanga, 62.), Katai (Szpiridonovics, 71.) – R. Boakye (Vukanovics, 59.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Topolya: N. Filipovics (Jorgics, 32.) – Varga B, Antonics, Balazs, N. Petrovics – Tomanovics – Sztanojev (Duronjics, a szünetben), Milicsevics, N. Lukics (Djurics, 67.), Zec (Banjac, 67.) – Szilágyi (Dosztanics, 77.). Vezetőedző: Szabó Zoltán
Gólszerző: Katai (20., 28., 45+2.), Gavrics (60.), M. Ivanics (70.)

ÖSSZEFOGLALÓ

A Crvena zvezda mezőnyfölénye az első negyedórában két Ivanics-helyzetet eredményezett, de a C. zvezda labdarúgója egyszer sem tudott túljárni Nenad Filipovicsnak, a TSC kapusának az eszén, aki mindkétszer bravúrral hárított.

A hazaiak fölénye a 20. percben érett góllá, amikor Katai-Gavrics-Katai volt a labda útja, s utóbbi mintegy tizenhárom méterről egy ballábas, pattogós lövéssel megadásra kényszerítette Filipovicsot.

Mindössze három perccel később egy baloldali beadás után Boakye nyújtott lábbal hason talpalta Filipovicsot, akit azonnal ápolni is kellett. A csatár megmozdulása szinte biztos, hogy a világ összes stadionjában piros lapot ért volna, de Djordjics játékvezető nem így gondolta, ugyanis csak sárga lapot mutatott fel a játékosnak.

A 28. percben Katai megduplázta góljainak számát, miután egy leheletfinom visszahúzós csel után 17 méterről kapura lőtt, a labda azonban megpattant Balazson, így becsapta Filipovicsot. A TSC kapusa mintegy harminc percet bírt ki, a Boakye által okozott sérülés miatt a 32. percben Jorgics érkezett a helyére.

A C. zvezda sorozatos támadásai között azért a TSC is jelezte, hogy a pályán van, hiszen előbb Szilágyi lövését védte Borjan, majd a félidő vége felé a moldovai Petrocub elleni Európa-liga mérkőzésen szöglet után eredményes Szasa Tomanovics egy remek szöglet után fejelt, de a hazaiak kapusa hatalmas bravúrral hárított.

A 44. percben Katai a kapufát találta el, viszont három perccel később, a bírói ráadás második percében már nem hibázott. A teljesen fellazult TSC védelem nem tudta lekövetni a C. zvezda jobboldali akcióját, amely során a középen álló Boakye-hoz került a labda, aki okosan, sarokkal továbbította a mögötte teljesen üresen álló Kataihoz, akinek pontos lövését Jorgics nem védhette.

A második félidőben visszább vett a tempóból a Crvena zvezda, s engedte, hogy a vendégek feljebb tolják a védekezésüket, s a hazaiak igyekeztek gyors ellentámadásokkal veszélyeztetni. A 60. percben ez sikerült is, amikor Vukanovics a leshatáron kapott remek kiugratást, az átadására érkezett Gavrics, aki megelőzte védőjét és Jorgics kapust is, s 11 méterről megszerezte a Zvezda negyedik gólját.

A 70. percben már 5–0 állt az eredményjelzőn: Katai a tizenhatos jobboldal sarkáról a másik oldalra ívelt át, s Ivanics lövése Balazson változtatott irányt, így Jorgics tehetetlen volt.

A C. zvezda továbbra is százszázalékos, a TSC hat forduló alatt nyolc pontot gyűjtött, és ezzel a tizedik helyen áll.

PERCRŐL PERCRE

90. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

90. perc Dosztanicsot felvágják a 16-os előtt, szabadrúgás. Tomanovics áll oda, jobbal 24-ről a jobb felső fölé emel.

86. perc Néhány kemény belépőt tartogat már csak ez a meccs a jelek szerint.

Megtaláltuk közben



80. perc
Djurics középtávolija a hazai kapusé.

78. perc Vukanovics lő a jobb sarok mellé 18-ról. Degenek fejeli ki Tomanovics bal oldali beadását Dosztanics és az ötös elől.

77. perc Damjan Dosztanics váltja Szilágyit, nem ment ma a gólkirálynak.

A C. zvezda kapusának, Borjannak a felesége azt szerette volna, ha 0–0-val ér véget a mérkőzés. Elsőre furcsán hangozhat, de azonnal érthetővé válik a kívánság, ha tudjuk, hogy Borjan felesége Nenad Filipovicsnak, a TSC lecserélt kapusának a testvére.

71. perc Szrdjan Szpiridinovics be, Katai le, Sanogót meg Njegos Petrovics váltja.

70. PERC ÖT NULLA! Katai passzát NIKOLICS az ötös bal sarka elől jobbal a rövid alsóba teszi, beleért még Balazs, ez csapta be a kapust. Ez nem Balazs meccse... 5–0!

69. perc Degenek megindul a balon, visszagurít ballal, Kanga meg jobbal 15-ről a léc fölé lő. Branko Duronjics kap sárgát késleltetetten. Djurics elöl veszélyes, 14-ről nem sokkal lő a jobb alsó mellé. Szépítési lehetőség volt.

67. perc Zejc le, Banjac be a TSC-ben, Lukicsot meg Vaszilije Djurics váltja.

64. perc Kanga középtávoli emelése a kapusé.

62. perc Nikolics le, Guélor Kanga be a hazaiaknál.

60. perc És ad balról laposan egy gólpasszt, ZELJKO GAVRICS jobbal 11-ről a léc alá lő. 4–0!

59. perc Boakye kezet fog a játékvezetővel, lejön, Aleksza Vukanovics váltja. Volt TSC-játékos!

Boakye 13-szoros ghánai válogatott, 5 góllal, 2.5 millió euróért vették két éve Kínából.

57. perc Zec jobb oldali beadása éppen csak elsuhan a bentiek előtt, Petrovics beadása balról sem igazán pontos.

Sékou Sanogo kétszeres elefántcsontparti válogatott.

54. perc Varga szép beadását menti Szilágyi elől az ötösön a bevetőső Sanogo.

A hazai csereember B-válogatott, az Ural és a Larnaca volt légiósa.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Sztanojev le, a Cz-nevelés Borko Duronjics be a vendégeknél.A hazaiaknál Rodics le, Radovan Pankov be.

A Partizan mestere, Szavo Milosevics is remekül szórakozik, eltalálta a bírót egy vizespalackkal a saját meccsükön. Végül is a távolságtartás a reklamálásra is vonatkozik.

A két csapat legutóbb Zentán mérte össze erejét, akkor a TSC 2–1-re nyert.

Öt forduló után a TSC nyolc ponttal a 9., a C. zvezda öt meccsen öt győzelmet jegyzett, s 15 ponttal az első helyen áll.

Érdekes, csak 55 százalékban volt a hazaiaké a labda, 11 lövés áll a 6-tal szemben.

45+3. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

45+2. PERC HÁROM NULLA, gyönyörű hazai támadás végén, okos Boakye-passz után ALEKSZANDR KATAI jobbal 11-ről, középről a bal alsóba lő. Sakk-matt, 3–0!

Két perc a ráadás.

45. perc Katai meg jobbal a jobb alsó mellé lő nem sokkal kisé balról, 13-ról.

43. perc Sztanojev lő jobbal a bal alsó mellé kissé jobbról, 13-ról.

42. PERC ZICCER! Zec bal oldali, ballábas szögletét a bal sarokba fejené hét méterről Tomanovics, de hatalmasat véd vetődve Borjan.

40. perc Egy kis mezőnyharc maradt a végére még a félidőnek a jelek szerint, visszább álltak a hazaiak.

35. perc Lukicsot kell ápolni, a bal térde fáj. Gavrics jobb oldali beadását Boakye jobbal 12-ről a bal alsó mellé rúgja. De szöglet, Gavrics beadását a léc fölé fejeli 12-ről Milunovics.

33. perc Szilágyi jobbal a léc alá lőne Zec passza után 18-ról, de véd a hazai kapus. Középre ment.

32. perc Nemanja Jorgics
be, Filipovics eddig bírta fájós hassal. Boakye még elnézést kér tőle, ez azért szebb jelenet volt, mint a merénylet.

28. perc KETTŐ NULLA, ALEKSZANDR KATAI egy gyönyörű visszahúzós csel után jobbal 17-ről félmagasan a jobb sarokba lő. 2–0! Milicsevics elfeküdt, Balazs beleért az ötös előtt, a kapus nem foghatta.

Kis érdekesség: a TSC keretében két volt zvezdás van, Jug Sztanojev az egyik, aki a pályán is van, a másik pedig Sztefan Szantracs, aki a kispadon ül.

27. perc Szilágyi lő jobbal az ötös bal sarka elől kapura, nyolcról, de vetődve véd Borjan a rövid alsó előtt!

23. perc ELKÉPESZTŐ, Richmond Boakye egy bal oldali Rodics-beadás után hason talpalja Filipovics kapust, ha ez nem piros, semmi.

Katai 9-szeres szerb válogatott, Görögországban, Spanyolországban és Amerikában is légióskodott.

20. perc VEZET A CZ, ALEKSZANDR KATAI jobbal 13-ról a kapu közepébe lő, miután háromszögezett a jobbszélső Gavriccsal. Filipovics vetődött, de csak beleérni tudott a pattogós lövésbe: 1–0!

16. perc Lukics lő jobbal 18-ról, kissé jobbról a léc fölé. Lukics a Partizan neveltje.

13. perc Katai szabadrúgását kifejeli Varga, de kapura lő ballal Ivanics, 13-ról, véd azonban a bal alsó előtt Filipovics.

9. perc Helyzetre ziccer: Katai lő jobbal nem sokkal a bal alsó mellé Ivanics passza után, kissé balról, 17-ről, majd Boakye remek passzát az ötös bal sarka elől jobbal kapura teszi Ivanics, de hatalmasat véd Filipovics, bal lábbal!

7. perc Szilágyi majdnem eléri a kapus előtt Nikolics pocsék hazaadását, de csak majdnem.

3. perc Letámad a TSC, ez nen tetszik a hazaiaknak.

Jelentjük: a nagy Sztankovics kopaszodik, ki van gyúrva és igen tetovált.

1. perc Ivanics lő a léc fölé 25-ről.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak piros-fehér mezben és fehér nadrágban, a vendégek tiszta sötétkékben.

A TSC-ben a moldovai meccsen három hónap kényszerpihenő után visszatért Dejan Milicsevics.

Faragó Szilárd, a TSC kapusedzője szerint a C. zvezda mellett nemcsak a hazai pálya előnye szól, hanem az is, hogy a belgrádiak kedden, a topolyaiak pedig csütörtökön léptek pályára az európai kupaporondon.

A Topolyai Sport Club a Szerb Szuper Liga hatodik fordulójában a bajnok és éllovas Crvena zvezda otthonában lép pályára: a mérkőzés előtt a játékosok és a szakvezetés is azt ígérték, hogy a maximumot nyújtják majd a piros-fehérek ellen, és igyekeznek majd minél jobb eredményt elérni a Marakana Stadionban.

„A csatár lecserélésével stabilizáltuk a helyzetet, és jól jöttünk ki az emberhátrányos szituációból. Külön örülök Dejan Milicsevics visszatérésének, aki Janko Tumbaszevics helyén játszott, és sokat hozzátett a csapat jó teljesítményéhez. Külön ki kell emelnem Nenad Filipovics kapus remek védését a találkozó elején” – mondta Palágyi Szabolcs.

Hasonlóan látta a találkozót Palágyi Szabolcs, a TSC vezérigazgatója, aki elmondta, a gyors vezetés után a kiállításra nem számítottak, de felvették a megváltozott helyzet után kialakult játékritmust, és egy taktikai cserével – ami sajnos azt jelentette, hogy Szilágyi Vladimirnak el kellett hagynia a pályát – sikerült megőrizniük előnyüket.

„Nehéz mérkőzésre számítottunk, amelyet jól kezdtünk, hiszen Szasa Tomanovics révén hamar megszereztük a vezetést. Utána azonban Borisz Varga piros lapja miatt át kellett alakítanunk a felállásunkat. A második félidő elején volt egy ellentámadásunk, amely után tizenegyeshez jutottunk, s az ellenfél is tíz főre fogyatkozott. Történelmi mérkőzésen történelmi sikert értünk el, büszke vagyok a játékosokra” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Szabó Zoltán vezetőedző.

Moldovában érvényesült a papírforma: a Topolyai SC a várakozásnak megfelelően könnyedén, 2–0-ra nyert a Petrocub vendégeként az Európa-liga-selejtező első fordulójában. A 107 éves klubnak ez volt az első fellépése a nemzetközi kupaporondon, így az idegenbeli diadal még inkább felértékelődik, s kiemelt helyen szerepel az egyesület történelmében.

Ma már csak emlék...

Meglepetés Szerbiában: a Topolya Zentán 2–1-re legyőzte a már bajnok Crvena zvezdát a Szerb Szuperliga 29. fordulójának rangadóján.

A két csapatnak ez lesz a harmadik egymás elleni élvonalbeli összecsapása, az előző idényben a Crvena zvezda és a Topolya is nyert pályaválasztóként.

A TSC-nek óriási erőt adhat a szurkolók szeretete: a „Kék Betyárok” elutaztak Belgrádba, s ott várták az El-csatáról hazaérkező gárdát, Szabó Zoltán vezetőedző el is érzékenyült a fogadtatásról. No de immár a Szuperligában kell helytállniuk a topolyaiaknak. „Az a legfontosabb, hogy a játékosok a lehető legjobban kipihenjék magukat a hétvégi bajnokira – mondta Szabó Zoltán a Szportszki Zsurnalnak. – Szeretnénk jó és hatékony játékkal kirukkolni a bajnok ellen, a pontszerzés bravúrral érne fel.”

Csütörtökön még a moldovai Petrocub otthonában játszott, s ért el klubtörténelmi győzelmet fennállása első európai kupameccsén (az Európa-liga-selejtezőben) szereplő Topolya, vasárnap pedig már a címvédő Crvena zvezda otthonában lép pályára a szerb Szuperligában.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT!

A szurkolókon nem múlik (Fotó: Milan Rasics)
A szurkolókon nem múlik (Fotó: Milan Rasics)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik