Két gól és férfias futball a Bacska–Topolya mérkőzésen

TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)TŐKE JÁNOS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.08.16. 17:55
null
Nagyon kemény rangadót vívtak a felek egymással (Fotó: FK TSC)
Egy pontot szerzett a Topolyai Sport Club a Szerb Szuperliga 4.  fordulójában, miután Bácspalánkán egy kiváló iramú, kemény összecsapásokkal tarkított mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott a Bacska együttesével.


SZERB SZUPERLIGA
4. FORDULÓ
Bacska–Topolya 1–1
(0–1)
Palánka,
Slavko Maletin Vava Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Milanovics
Bacska: Milojevics – S. Jovanovics, Kliszura, M. Pantics (Krcsmarevics, a szünetben), Skorics – Zsakula (Eszkics, 80.), S. Mijatovics, Velemir (Ratkovics, 71.), Zlicsics (Paradina, 93.) – Zdravkovics, K. Djordjevics. Vezetőedző: Dejan Radjenovics
Topolya: N. Filipovics – Ponjevics, Balaz (Antonics, a szünetben), Szkopljak (N. Petrovics, 61.), Varga B. – Zec, Tumbaszevics (Banjac, 93.), Tomanovics, Sztanojev (Duronjics, a szünetben) – Lukics, Szilágyi. Vezetőedző: Szabó Zoltán
Gólszerző: Zsakula (51.), ill. N. Lukics (43. –11-esből)

A mérkőzés elején a hazaiak veszélyesebbek voltak, elsősorban Milos Zlicsicsre kellett figyelnie a TSC védelmének, aki kétszer is gólhelyzetbe került, de először Nenad Filipovics védett, másodszor pedig ajtó-ablak helyzetben nem találta el a labdát.

A 30. perc táján kezdett mezőnyfölénybe kerülni a TSC, s a félidő vége előtt megszerezte a vezetést. A 42. percben a hazaiak tizenhatosában Marko Panticsé volt a labda, ám Janko Tumbaszevics lecsapott rá, s mivel a védő a TSC játékosának lábát találta el, a játékvezető gondolkodás nélkül a tizenegyespontra mutatott.

A labda mögé az a Nenad Lukics állt, aki a második fordulóban büntetőt hibázott, ám akkor szerencséjére a labda pont elé pattant vissza, így végül mégis eredményes volt. A Bácska ellen nem hibázott, Aleksza Milojevics kapus jobbra vetődött, Lukics pedig magabiztosan lőtt a bal felső sarokba. Az 52. percben egy tetszetős hazai akció után Nikola Zsakula lefordult Bojan Balazsról, s hat méterről a tehetetlen Nenad Filipovics mellett a kapuba lőtt.

Szabó Zoltán nem lehetett túlságosan elégedett a védekezéssel, ugyanis Bojan Balazst és Jug Sztanojevet is lecserélte a második félidő elején, s a sérülést szenvedett Nebojsa Szkopljak helyére Nemanja Petrovics állt be. Utóbbi a 64. percben a tizenhatoson belül addig ütötte-rúgta-rángatta Dobrivoje Velemirt, hogy a játékvezető tizenegyest ítélt, azonban Nikola Krcsmarevics erős lövését Nenad Filipovics bravúrral védte, a kipattantót pedig Milos Zlicsics kapu mell fejelte.

A 68. percben Milenko Skorics mintegy 27 méterről telibe találta a felső kapufát, az ellenakcióból pedig majdnem a TSC lőtt gólt Szilágyi révén, akinek a lövését a hazaiak kapusa hárította. A hajrában is kiváló volt az iram, de nagyobb gólhelyzetet egyik csapatnak sem sikerült kialakítania, így 1–1-gyel ért véget a találkozó. A pályán látottak alapján az eredmény reálisnak mondható.

PERCRŐL PERCRE

96. PERC VÉGET ÉRT A MÉRKŐZÉS!

94. perc Sárga Tumbaszevicsnek reklamálásért.

93. perc
Tumbaszevics le, Mihajlo Banjac lépett pályára a helyébe. Zlicsics helyére Dejan Paradina.

93. perc
Zec kerül helyzetbe az ötös környékén, de nem sikerül beadnia a labdát.

89. perc
Ígéretes TSC-akció volt kialakulóban, azonban Borisz Varga beadása pontatlan volt. Öt perc ráadás!

88. perc Milojevics kapus húsz méterre merészekdett ki kapujából, jól döntött, így megelőzte Szilágyit.

80. perc Zsakluna helyére Nikola Eszkics.

78. perc Háromszor védett egymás után a hazaiak kapusa, aki végül Tomanovics ötméteres lövését szedte össze, így maradt az 1–1. Duronjicsé volt a másik két, tízméteres lövés.

75. perc Nikola Krcsmarevics kap sárga lapot, Tumbaszevicset csúnyán felrúgta. Ápolás. Előtte Nikola Djordjevicset kellett figyelmeztetni belemenésért.

Egyre durvább a meccs.

73. perc Négy a három ellen támadott a Bacska, de túlkomplikálták, így lesállás miatt meghiúsult az akció.

71. perc Velemir le, Luka Ratkovics be a hazaiaknál.

69. perc Szilágyi ballal a jobb felső fölé lő 10-ről, kicsit jobbról, Zec beadását követően.

67. perc LÉC, Skorics jobbal 27-ről nem sokkal véti el a kapu jobb felső sarkát.

65. PERC KRCSMAREVICS jobbal a bal alsóba lőne, de NENAD FILIPOVICS eléri a labdát egy villámgyors vetődéssel! A kipattanót az ötös jobb sarka elől a kau jobb sarka mellé fejeli Zlicsics.

 

64. perc BÜNTETŐ, Nemanja Petrovics kap sárga lapot Velemir lerántásáért és megrúgásáért, Fölösleges volt mindkettő, ott volt mögötte ugyanis Ponjevics.

61. perc Nemanja Petrovics váltja.

60. perc Kemény meccs, most Szkopljakot kell ápolni. Komoly az ügy.

55. perc Nikola Zsakula kap sárga lapot Tumbaszevics ellökéséért.

51. PERC GÓLLAL, Djordjevics bal oldali beadását Zlicsics finoman NIKOLA ZSAKULA elé teszi, aki középről, hat méterről jobbal a jobb alsóba lő. 1–1!

47. perc Tumabszevics rosszul esik, ápolás.

46. PERC FOLYTATJUK!

46. perc Kettős csere a vendégeknél: Sztanojev helyett Borko Duronjics, Balaz helyett Goran Antonics. A hazaiakhoz beállt Nikola Krcsmarevics a védelem tengelyébe.

(Fotó: FK TSC)
(Fotó: FK TSC)

A szerb Szuperligában három forduló után negyedik helyen álló, a csatár Szilágyi Vladimir vezette TSC ellenfele a második helyet foglalja el hazája tízcsapatos élvonalában, a Sheriff előzi meg. A Petrocub Hincesti nyolc mérkőzésen 9 pontot szerzett, öttel kevesebbet a listavezetőnél. A Topolyai Sport Club a 2019−2020-as idényben újoncként szerepelt a szerb élvonalban, és parádés teljesítményt nyújtva a negyedik helyen zárt.

Moldovai csapattal játssza története első nemzetközi kupamérkőzését a szerb élvonalbeli Topolyai SC. A lehetséges riválisok, az örmény Noah, az azeri Sumgayit City, a grúz Lokomotiva és a moldovai Petrocub-Hincesti közül az utóbbi lesz a Topolya ellenfele a selejtező első fordulójában. A nyoni sorsoláson az is kiderült, a két csapat Moldovában mérkőzik meg augusztus 27-én – már ha az egyesület vállalja a rendezést, ezt még jeleznie kell az UEFA-nak.

Szabó Zoltán szerint három forduló után már látni, ugyanazok az együttesek, vagyis a két fővárosi sztárcsapat, a Crvena zvezda és a Partizan, továbbá az újvidéki Vojvodina, a nisi Radnicski, a belgrádi Csukaricski, no meg a Topolya lesz versenyben az európai kupaindulást érő helyekért, esetleg még a szabadkai Szpartak, amely mind a három bajnokiját megnyerte.

45. PERC VÉGET ÉRT AZ ELSŐ FÉLIDŐ!

43. PERC BENT IS VAN, ballal a bal felsőbe emel magabiztosan NENAD LUKICS, 0–1! A kapus jobbra el.

42. PERC BÜNTETŐ, Tumbaszevicset megrúgja teljesen fölöslegesen Pantics a bal sarok előtt, egy ártalmatlan beadást és egy pocsék Zdravkovics-labdakezelést követően. Jogos.

41. perc A hajrá a TSC-é, de a labdabirtoklási fölény nem sokat ér.

37. perc HELYZET, Szilágyi nem lő az ötösről, középre ad, de ment az utolsó pillanatban a bal alsó mellé Lukics elől Kliszura.

35. perc A Vargát felöklelő Milenko Szkorics kap sárga lapot. Velemir lő jobbal a léc fölé 19-ről, előtte Szilágyi emelt jobbra kisodródva hétről a kapushoz, majd Zed lőtt a kapus ölébe kissé jobbról, 22-ről.

35. perc 33. perc MELLÉ! Velemir tökéletes jobb oldali, jobblábas, lapos beadását az ötösről ballal a jobb alsó mellé gyötri a szerb Sterling, Zlicsics. Maga sem hiszi.

30. perc Zec ballábas beadására remekül lép ki Szilágyiék elé az ötösre a 20esztendős Milojevics kapus. Szerb U17-es, majd U18-as és most U19-es válogatott volt. A Jagodina neveltje.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) közzétette az Európa-liga első selejtezőkör mérkőzéseinek kezdési időpontjait. A Mol Fehérvár augusztus 27-én 18.30-tól játszik a Bohemian FC Dublinnal, a Puskás Akadémia 19 órakor kezd a Hammarby otthonában, míg a Honvéd hazai meccse a finn Inter Turku ellen 21 órakor kezdődik. A DAC 19.15 órakor lép pályára Izlandon, az FH Hafnarfjördur otthonában, a Topolya pedig 20 órakor kezd a moldovai Petrocub Hincesti vendégeként.

27. perc HELYZET, Jovanovics jobb oldali beadását az ötösről a léc fölé fejeli az ötös bal sarkáról Djordjevics!

24. perc HELYZET,
Jovanovics jobb oldali beadását az ötösről a léc fölé fejeli középen Zsakula!

20. perc Kettő most Zlicsicstől, akik elmegy Balaz és Szkopljak mellett, de ballal az ötös bal sarka elől előbb a kapusba, majd a léc fölé lő. Skorics indította szépen, balról, ballal.

50 százalékban a feleknél a labda, a hazaiknak volt három kapura lövésük.

15. perc Kemény mezőnyharc, férfias ütközésekkel, a hazai játékosok zöme alaposan megtermett.

12. perc Varga lök hatalmasat Djorjevicsen, nincs sárga lap, a beadás meg a kapusé, Tumbaszevics indítása a másik kapusé, aki szépen lépett ki a kapura törő Szilágyi elé.

9. perc Mellé, jobbal nem sokkal lő a jobb alsó mellé középről, 19-ről Zlicsics.

6. perc Ponjevics ballábas emelése is a kapusé.

4. perc Nem kímélik egymást a felek, Szilágyi kiharcol egy kornert, de rossz a beadás, majd Zec ívelését felfejeli Skorics a levegőbe, jő a kapusa.

1. PERC ELKEZDŐDÖTT A MÉRKŐZÉS!

A hazaiak világoskék mezben és fekete nadrágban, a vendégek sárga mezben és fekete nadrágban.

Zárt kapus a mérkőzés, a kerítés ellőtti fákon, bokrokon néhány zászló és drukker.

 

A bácspalánkai együttesben ma mutatkozhat be Szlavisa Sztojanovics, aki az indiai Szuperligában szereplő Kerala Blastersből igazolt a Bácskába. A csatár szerint rászolgáltak arra, hogy legkevesebb három pontjuk legyen három forduló után, de csak egyet sikerült begyűjteniük. A TSC ellen mindenki tudása legjavát igyekszik majd nyújtani, s oroszlánként küzdenek majd a pályán, hogy megszerezzék első győzelmüket a 2020/2021-es idényben.

„Egy nagyon jó együttes ellen lépünk ma pályára, amely az Európa-liga selejtezőjében képviseli majd az országot. Alaposan elemeztük a TSC játékát, s megpróbáljuk a hibáikat kihasználni” – mondta Dejan Radjenovics, a Bácska edzője.

A két csapat a felkészülési időszakban mérte össze legutóbb az erejét: akkor 1–1-es döntetlen született, de ahogy Szasa Tomanovics, a TSC csapatkapitánya a találkozó előtt elmondta, hatalmas különbség van egy barátságos és egy bajnoki mérkőzés között.

„Tudtuk, hogy jobb csapat vagyunk a Zlatibornál, de ez nem elég, a pályán is bizonyítani kellett. A játékosok megfelelően álltak hozzá a mérkőzéshez, sok helyzetet dolgoztunk ki, ezek közül az első félidő végén kettőt értékesítettünk, a második játékrészben pedig további három gólt szereztünk. Ilyen különbségű győzelem után természetesen mindenkivel elégedett vagyok – mondta lapunknak Szabó Zoltán, a TSC vezetőedzője. – Miután a félidő végén megszereztük a vezetést, biztos voltam benne, hogy könnyebb lesz, mert az ellenfélnek ki tell támadnia.”

Úgy játszott vasárnap este a Topolya a bajnokságban, hogy Szabó Zoltán vezetőedző valamennyi játékosa teljesítményével elégedett volt − ennyit tesz az 5−1-es diadal. Remek játékkal, számos helyzetet kidolgozva 5−1-re nyert vasárnap Zentán a Topolya az újonc Zlatibor ellen a szerb Szuperliga harmadik fordulójában, és továbbra is veretlen a bajnokságban (két győzelem, egy döntetlen).

A topolyaiak az Európa-liga selejtezőjében is érdekelve vannak, augusztus 27-én a moldovai Petrocub otthonában játszanak az első fordulóban. Mint ismert, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Faragó Szilárd kapusedző szerint kellemetlen ellenfél vár vasárnap a TSC-re, s úgy véli, kevés gólszerzési lehetőség adódik majd a mérkőzésen. Nos, hátha nem így lesz, mert a csapat az eddigi három bajnoki fellépésén tíz gólt szerzett.

„Nyilván a győzelem reményében lépünk pályára vasárnap, szeretnénk bizonyítani, hogy az előző idényben újoncként elért negyedik helyezésünk nem a véletlen műve volt − mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Szilágyi Vladimir, az előző évad társgólkirálya. – Mindig törekszünk a ránk jellemző eredményes futballal kirukkolni.”

Palánkán, az újonc Bácska otthonában lép pályára a Szuperliga negyedik fordulójában vasárnap a Topolya. Szabó Zoltán vezetőedző együttese ebben az idényben három bajnokin hét pontot szerezve veretlen, míg a Bácskának egy pontja van.

Vasárnap az újonc otthonában igyekszik megőrizni idénybeli veretlenségét az Európa-liga-induló Topolya.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A BACSKA˜–TSC MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik