Szpartak: Mourinho és Wenger is jelölt volt Kuznyecov utódának

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2019.10.08. 17:20
null
Domenico Tedesco (balra) válthatja Szerhij Kuznyecovot a Szpartak Moszkva élén (Fotó: AFP)
Orosz sajtóhírek szerint hamarosan Domenico Tedesco váltja a Szpartak Moszkva labdarúgócsapatának kispadján Szerhij Kuznyecovot.

 

Szerhij Kuznyecov 2018 novemberében lett az orosz csapat másodedzője, majd miután nemrég Oleg Kononov vezetőedző az Orenburg elleni hazai 1–2 után benyújtotta a lemondását, a Szpartak Moszkva kinevezte a 37 éves, magyar állampolgársággal is rendelkező szakembert a csapat élére.

A korábbi ferencvárosi védő fia (aki szintén szerepelt a zöld-fehéreknél) ideiglenes megbízatást kapott, így nem meglepő, hogy azóta is keresik a végleges utódot.

Az elmúlt hetekben rengeteg tréner nevéről lehetett olvasni a nemzetközi sajtóban, a Szport-Ekszpressz például arról számolt be, hogy a Szpartak általános igazgatója, Thomas Zorn Londonba utazott, ahol nem titkoltan „nagy halat” próbált fogni, s előbb Arsene Wengerrel ült le tárgyalni, majd felkereste José Mourinhót – a portugál kapcsán azonban hozzátették, az esély nem túl nagy, mivel Mourinhót jelenleg csak a Real Madrid kispadja érdekli, s egyelőre kivár, hogy Florentino Pérez leváltja-e Zinédine Zidane-t, akivel a királyi gárda egyelőre nem nyújt meggyőző teljesítményt.

Az elmúlt napokban a figyelem már teljesen másfelé fordult, s olyannyira felgyorsultak az események, hogy a moszkvai klub vezetősége állítólag meg is találta az alakulat új vezetőedzőjét – amennyiben hinni lehet a pletykáknak, akkor az olasz Domenico Tedesco hamarosan aláírja a megállapodását.

A sport-express.ru konkrétumokkal is szolgál – mint írja, Tedesco Moszkvába utazott az ügynökével, a felek pedig a hét végén meg is állapodtak. Ennek értelmében a Schalkét 2017 júniusa és 2019 márciusa között irányító Tedesco 2022 nyaráig ír alá a Szpartak Moszkvához, fizetése évente mintegy 2 millió euró lesz.

A Szport-Ekszpressz a várható szerződéskötés kapcsán megjegyzi, hogy Tedescóra vár még egy utazás Németországba, mivel meg kell állapodnia a Schalkéval, ugyanis hiába menesztette őt a gelsenkircheni egyesület, az továbbra is rendszeresen utalja neki a fizetését, így ezt az üzleti kapcsolatot fel kell bontani, mielőtt aláírhatna a Szpartakhoz.

„Csütörtökön Kuznyecov tart edzést, pénteken azonban visszatér Moszkvába Tedesco” – olvasható a portál cikkében. A Szport-Ekszpressz Kuznyecovról megjegyzi, elképzelhető, hogy a magyar állampolgárságú szakember marad az új tréner stábjában, Tedesco ugyanis egyáltalán nem beszél oroszul, s Kuznyecovon kívül nem igazán van jelenleg más jelölt, aki segíthetné a vezetőedző és a játékosok közti kommunikációt.

A lap azzal zárja cikkét, hogy Tedescót nagy valószínűséggel pénteken hivatalosan is bemutatják, mint a csapat új vezetőedzőjét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik