POLGÁR LÁSZLÓ (Lendva) 2020.08.12 11:59 Frissítve: 2020.08.12 12:42

Szlovénia: tíz nappal elhalasztották a bajnoki rajtot

Elhalasztották Szlovéniában az első osztályú labdarúgó-bajnokság szerdára kiírt rajtját, mivel a Domzale és az Aluminij klubjai mellett immár az Olimpija Ljubljanánál is diagnosztizáltak koronavírusos esetet – szám szerint hármat.

A Lendva szerdán elkezdi a másodosztályban (Fotó: Alen Milavec/Bobo Media)

A szlovén labdarúgás irányító szerveinél ezért úgy döntöttek, hogy augusztus 12. helyett a Prva Liga Telekom Slovenije tíz nappal később kezdődhet. Az így kialakult helyzet a kluboktól is gyors átszervezést kíván, mely nem mindig zökkenőmentes.

A második vonal küzdelmei tegnap elrajtolhattak, szerda késő délután a magyarországi támogatással működő Nafta Lendava például a Krsko gárdáját fogadhatja Lendván.

„Legutóbb az Atlético Madridnál is kimutatták két játékosnál a fertőzést, ez azonban nem jelentette azt, hogy a csapatuk nem utazhatott el a BL portugáliai negyeddöntőre, sőt Lisszabonban mérkőzhet is majd csütörtökön – fogalmazott a szlovén kupagyőztes NS Mura sportigazgatója, Denis Rajbar.Ebből valamilyen módon tanulnunk kell, pontosabban egy olyan protokollt kidolgozni, mely számunkra is működőképes lehet a továbbiakra. Tudomásul kell venni, hogy a vírus köztünk van, ezzel a továbbiakban együtt kell élnünk és így szervezni az életünket, melybe a labdarúgásra is beletartozik. Egy mindenki számára világos eljárási módot kell kidolgozni, hogy ne kelljen szinte minden egyes eset után felborítani mindent.”

Ahogy a muraszombati vezető utalt rá, nem mindegy a klubok számára sem, hogy mikor mi és hogyan történik az elkövetkezendőkben, hiszen úgy képtelenség előre tervezni az egyesületeknél, ha folyamatos fennakadásokkal kell számolni. Talán azért is érdemes a szomszédunknál történtekre egy pillantást vetni, hiszen a legutóbbi szlovén bajnok NK Celje gárdája a BL első selejtezőkörében az ír Dundalk csapata ellen Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban mérkőzik jövő szerdán 19 órától.

2020.09.13 21:36:28

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A sportban is létezik hierarchia, alá- és fölérendeltség, ennek klasszikus példája az edző-versenyző kapcsolat. Ha tetszik, ha nem, az a nagy helyzet, hogy az esetek döntő többségében a tréner áll feljebb.

2020.09.13 17:52:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Gyurgyevóban a hazaiak kétgólos játékosa, Gheorghe piros lapot kapott a hajrában, Safranko gólja pontot ért.

2020.09.12 17:26:12

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)

A dunaszerdahelyiek már a 34. percben megfogyatkoztak, de így is legyőzték a mumus Rózsahegyet.

2020.09.12 14:43:04

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

Kleinheislerék megverték odahaza a Rijekát, három szép gólt szereztek új mesterük nagy örömére.