Szlovákia: tízpercnyi sokk, már nem veretlen a DAC

DUDUCZ TIBOR (Myjava)DUDUCZ TIBOR (Myjava)
Vágólapra másolva!
2019.08.04. 20:56
null
Ez az este nem sikerült a dunaszerdahelyieknek (Fotó: Földi Imre)
Az eddig százszázalékos DAC 3–1-re kikapott a legutóbbi idényt a 6. helyen záró Sered vendégeként a szlovák labdarúgó-bajnokság 3. fordulójának vasárnapi játéknapján.

 

Kalmár Zsolt, Vida Máté és Vida Kristopher végig a pályán volt a dunaszerdahelyi csapatban, amely – két győzelem után – először szenvedett vereséget a 2019–2020-as bajnoki kiírásban.

Három helyen változtatott a DAC vezetőedzője, Peter Hyballa a kezdőcsapatán: kimaradt az Atromitosz elleni vesztes (2–3) Európa-liga-selejtezőn szerepet kapó Cesar Blackman, Lukás Cmelík, valamint az Athénban bokasérülést szenvedő Eric Ramírez, helyettük visszatért a kezdőbe Vida Kristopher, Erick Davis és Marko Divkovic. (A DAC bővebb keretében már nincs ott a magyar utánpótlás-válogatott Csóka Dániel, akit az angol Wolverhampton visszahívott a kölcsönadásából.)

A szeredi csapat kapujában ismét a macedón Dejan Ilijev állt, aki az idény előtt az Arsenaltól került a piros-fehérekhez. A 24 éves kapus több éven át volt a londoniak harmadik számú kapusa.

A két csapat a legutóbbi idényben négyszer találkozott egymással, az összecsapásaik 4.5-es gólátlagot hoztak. A vasárnapi első félidő nagyon messze volt a magas gólterméstől: a mezőnyben jól járatták a labdát a dunaszerdahelyiek, de a támadásokból hiányzott az ötlet. Nagyon régen történt meg a csapattal, hogy egy félidő alatt csak egyetlen helyzetet dolgozzon ki és csak egyszer találja el a kaput.

A második félidő elején kétszer is cserélt Hyballa, de továbbra sem talált magára a DAC, a több mint háromszáz sárga-kék vendégszurkoló buzdítása sem ébresztette fel a dunaszerdahelyieket. Aztán jött a hideg zuhany: a Sered nyolc (!) perc alatt három gólt szerzett. Kalmár Zsolt tizenegyesből született szépítő gólja csak arra volt elegendő, hogy a 15-szörös válogatott középpályás megerősítse első helyét a góllövőlista élén.

Kalmárnak ez volt a negyedik gólja a bajnoki idényben.

SZLOVÁKIA, FORTUNA LIGA
3. FORDULÓ
Vasárnap

Sered–FC DAC 1904 3–1
Spartak Trnava–Nitra 2–0
Szombat
Senica–Slovan Bratislava 0–3
Zilina–Trencín 2–1
Ruzomberok–Pohronie 0–1
Zlaté Moravce–Zemplín Michalovce 1–0
Az élcsoport:
1. Slovan 9 pont, 2. Zilina 9, 3. DAC 6, …5. Sered 6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik