nemzetisport.hu 2018.10.29 12:52 Frissítve: 2018.10.29 14:43

Szlovákia: öt bajnoki zakó után felállt a kispadról a volt Fradi-edző

Nyári vezetőedzői kinevezése után majdnem öt hónappal elköszönt a szlovák élvonalban szereplő AS Trencíntól a korábban a Ferencvárost is edző Ricardo Moniz. A szlovákiai klub honlapja szerint az 54 éves, holland szakember maga kérte szerződése felbontását.


Ricardo Monizt a nyáron nevezték ki a Trencsén vezetőedzőjének. Csapatával az Európa-liga rájátszásáig jutott – kiejtette többek között a Feyenoordot –, és a bajnokságban is jól kezdett, ám a legutóbbi öt bajnokiját elvesztette, és a Szlovák Kupából is kiesett az elmúlt egy hónapban.

„Nagyszerű hónapokat töltöttem a klubnál, remekül szerepeltünk az Európa-ligában, de a Rózsahegy ellen elvesztett bajnokit követően úgy döntöttem, felállok a kispadról. Már sokszor elmondtam, hogy ha én állok az AS Trencín győzelmeinek és sikereinek az útjában, akkor felállok, és most így érzem. Tiszta szívemből kívánom a legjobbakat a fiúknak a jövőben” – idézte Monizt a Trencín hivatalos honlapja.

Moniz 2012 augusztusától 2013 decemberéig volt a Ferencváros vezetőedzője, azóta hat különböző csapatot irányított, leghosszabb ideig az FC Eindhovennél húzta, ahol majdnem másfél évet töltött.

A holland tréner utódjául korábbi másodedzőjét, Vladimír Cifranicot nevezte ki a klub.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.