Szlovákia: „Nem fogom hallgatni, hogy »k... magyarok«”

Vágólapra másolva!
2019.08.26. 10:40
A szlovák másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Komárom Poprádra látogatott a hétvégén, és 2–0-s vereséged szenvedett. Jozef Olejník, a vendégek vezetőedzője alaposan kifakadt a mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján – írja a bumm.sk.

„Nagyon bosszant ez, és mivel nem ez az első meccs, amelyen ez történt, így úgy döntöttem, most elmondom. Szeretjük a focit. Azért dolgozunk benne az edzői stábommal és a játékosaimmal együtt, mert szeretjük. Marekkel (Marek Petrus, a Poprád vezetőedzője – A szerk.) is barátok vagyunk, szívesen járunk Poprádra is, hiszen nincs köztünk semmilyen probléma, de egy másik dolgot kiemelnék.„Nagyon bosszant ez, és mivel nem ez az első meccs, amelyen ez történt, így úgy döntöttem, most elmondom. Szeretjük a focit. Azért dolgozunk benne az edzői stábommal és a játékosaimmal együtt, mert szeretjük. Marekkel (Marek Petrus, a Poprád vezetőedzője – A szerk.) is barátok vagyunk, szívesen járunk Poprádra is, hiszen nincs köztünk semmilyen probléma, de egy másik dolgot kiemelnék.

Ott állok az oldalvonal mellett, és nem fogom hallgatni, hogy »a k... magyarok, Olejník, menj Magyarországra«. Ezt én nem értem. Miért jönnek itt az emberek focira? Mi ide jöttünk, az ellenfél jobb volt, mint mi, ez viszont nem tartozik a lelátókra. Inkább szurkoljanak a csapatuknak. Én mindig józanul próbálok értékelni. Elutasítom, hogy a játékosaimat támadják, mert a magyar kisebbséghez tartoznak, vagy mert négerek és így tovább.

Ez nem tartozik a focihoz. Mi futballozni akarunk, igyekszünk, ma a hazaiak jobbak voltak. Úgy gondolom, az ilyen dolgoknak nincs helyük egy stadionban. A foci összeköt, a focinak nem szabad szétválasztania minket. Ilyen emberek mindenhol vannak, nálunk is, nem akarok hazudni, de ezzel valamit kezdeni kell. A társadalmat talán meg kell nevelni” – idézi Olejníket a bumm.sk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik