Szlovák Kupa: 11-esekkel a nyolc között a DAC

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2019.10.30. 21:56
null
Kalmár Zsolt belőtte a tizenegyesét (Fotó: dac1904.sk)
A DAC a gól nélküli rendes játékidőt követően tizenegyesekkel múlta felül a Spartak Trnavát a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében.

 

A DAC számára kiemelten fontos a Szlovák Kupa, ezért Peter Hyballa vezetőedző a legerősebb összeállításban küldte pályára együttesét szerdán a vendég Spartak Trnava ellen. Mindhárom magyar futballista, Kalmár Zsolt, Vida Kristopher és Vida Máté is a pályán várta a kezdő sípszót – utóbbi jobbhátvédként, pedig alapvetően középpályás.

A 7550 néző előtt megrendezett összecsapás előtt a nagyszombati szurkolók a magyarok és a dunaszerdahelyiek szidalmazásával voltak elfoglalva, aztán elkezdődött a mérkőzés. A csapatok nem kényeztették el a drukkereket, az első félidőben alig volt veszélyes akció, egyik fél sem találta el az ellenfél kapuját.

A szünet után a DAC feljebb kapcsolt, az előző hétvégén a 100. szlovák élvonalbeli meccsén szereplő Vida Kristopher révén kétszer is veszélyeztetett, gólt azonban nem ért el. A hajrában már majdnem, csakhogy lövése, majd Petr Bolek védése után a labda kifelé pattant a kapufáról. A 83. percben a játékvezető kiállította a hazaiak kapuját védő Martin Jedlickát, a cserét követően Száraz Benjamin foglalta el a helyét – aki végül főszereplő lett. A gól nélküli kilencven perc után rögtön tizenegyesrúgások következtek, s Száraz a negyedik sorozatban Tavares, az ötödikben pedig Emir Halilovic lövését hárította, jelentős érdemeket szerezve a sárga-kékek továbbjutásában.

„Nagyon keményen dolgozik az edzéseken – mondta lapunknak a beugró hősről Kalmár Zsolt, aki a párbajban értékesítette a tizenegyesét (a másik két magyar nem rúgott). – Ezen a meccsen is megmutattuk, milyen erősek vagyunk mentálisan.”

A DAC ezzel bejutott a Szlovák Kupa negyeddöntőjébe.

SZLOVÁK KUPA
NYOLCADDÖNTŐ

DAC–Spartak Trnava 0–0 – 11-esekkel 4–3
DAC: Vida Kristopher, Vida Máté és Kalmár Zsolt is végig játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik