Színészpótlót keresünk! Futballista jó lesz?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.02. 14:43
null
Andy Garcia és Dimitar Berbatov (forrás: thebesteleven.com)
Az új év első napjaiban eljátszottunk a gondolattal, mi lenne, ha éppen nem érne rá valamelyik filmszínész, és csak futballistát tudnának keríteni a szerepre. De persze csak olyat, aki külsőleg hasonlít is a művészre. Összeszedtünk tizenegy futballistát és egy edzőt, akik nagyon hasonlítanak valamelyik ismert színészre. Olykor még a filmcímek is beszédesek lehetnek. Jöjjön a sorozat, párhuzamos képekkel!

Dimitar Berbatov – Andy Garcia

A korábbi bolgár válogatott Dimitar Berbatov, aki jelenleg az AS Monaco labdarúgója, mindig jó vágású futballista volt. Éles szemű filmbarátok észrevették, hogy bizonyos szögből és korban nagyon hasonlított Andy Garcia kubai születésű amerikai színészre. Főleg a Keresztapa című film idején. Érdekesség Berbatovval kapcsolatban, hogy saját bevallása szerint angolul éppen a Keresztapa-filmekből tanult meg. Ezt figyelembe véve akár be is ugorhatott volna a harmadik részbe Garcia helyett...

Lou Ferrigno és Carlos Tévez (forrás: metroflag.com)
Lou Ferrigno és Carlos Tévez (forrás: metroflag.com)

Carlos Tévez – „Hulk”

A Juventus argentin csatártankjának fizikai erejéről sokat tudnának mesélni a védők. Csak rá kell nézni a „Hulkra", vagyis a figurát játszó Lou Ferrignóra, és nemcsak az erő miatt hasonlít a játékosra, hanem beugrik róla a futballista jellegzetes arckifejezése is. Ami azt illeti, Carlos Tévez nem éppen a szellem született arisztokratája, viszonylag kevesen zengenek ódákat a mentális képességeiről. De nyilván nem is ezért szeretjük. Ahogy Hulkot sem…

Andrea Pirlo és Chuck Norris (forrás: taringa.net)
Andrea Pirlo és Chuck Norris (forrás: taringa.net)

Andrea Pirlo – Chuck Norris

Az utóbbi időben a már-már veteránnak számító Andrea Pirlóra várt a feladat sokszor, hogy megmentse a Juventust a nehéz helyzetekben. És az olasz válogatott középpályásra mindig lehetett számítani. Akárcsak Chuck Norrisra, aki a róla szóló számtalan vicc alapján bizonnyal megmenti a világot. Pirlo persze akármilyen nagy futballista, messze nem lehet olyan veszélyes, mint Chuck Norris, aki egyszer lehetőséget kapott valamelyik meccsen a kezdőrúgás elvégzésére. Mint ismeretes, ez volt az első tárgy, amely elhagyta az univerzumot…

Bear Grylls és Francesco Totti (forrás: sharenator.com)
Bear Grylls és Francesco Totti (forrás: sharenator.com)

Francesco Totti – Bear Grylls

A két nagy túlélő… Francesco Totti 38 éves, de nem gondolkodik a visszavonuláson. Ebben a szezonban ő lett a BL legidősebb gólszerzője, akik vele együtt kezdték a játékot, többnyire már visszavonultak. Túlél mindent és mindenkit a Roma csapatkapitánya, a klubnak egyszemélyes intézménye. Igaz, hogy Bear Grylls nem színész, de tévés túlélőművészként talán beleillik az összeállításunkba. Főleg, hogy olykor megcsillantja színészi képességeit is túlélős műsoraiban.

Karim Benzema és Shia LaBeouf (forrás: huffingtonpost.com)
Karim Benzema és Shia LaBeouf (forrás: huffingtonpost.com)

Karim Benzema – Shia LaBeouf

A Real Madrid francia játékosát mindenki ismeri, szakmányban termeli a gólokat a spanyol bajnokságban, kevés párja van. Ezen a képen azonban nagyon hasonlít egy amerikai filmszínészre, Shia LeBeoufra. Nemrég mutatták be a moziban a Harag című filmet, no, oda be lehetett volna passzírozni Benzemát is. A rossz nyelvek szerint fel sem tűnt volna, hogy nem színész játssza a szerepet. De ezt csak a rossz nyelvek mondják. Érdekes, hogy állítólag LaBeoufot, aki a Transformers-filmek sztárja, februárban „megerőszakolta” egy nő… Benzemával ilyesmi nem történt, viszont nehezen mosakodott ki egy prostituálttal történt kalandból. Végül azért sikerült neki.

Chris Brown és Luís Fabiano  (forrás: uolesporte.com.br)
Chris Brown és Luís Fabiano (forrás: uolesporte.com.br)

Luís Fabiano – Chris Brown

A brazil válogatott egykori, a Sao Paulo mai csatára Chris Brown énekesre hasonlít, akit ugyan túlzás lenne színésznek nevezni, még akkor is, ha szerepelt néhány nem túl acélos filmalkotásban Amerikában. Ezért talán senkinek sem tűnt volna fel, ha a brazil srác ugrik be Chris Brown helyére. Mondjuk, az énekesi pályafutásánál már nehezebb lett volna kicserélni a kettőt. Az énekes-színész rendkívül gyűlölt figurája a zeneiparnak, és nem csak azért, mert megverte korábbi barátnőjét, Rihannát. Maradjunk annyiban, hogy nem egy úriember. Szerencsére a brazil futballista csak külsőleg hasonlít Brownra.

Thomas Vermaelen és Jude Law (forrás: telediario.mx)
Thomas Vermaelen és Jude Law (forrás: telediario.mx)

Thomas Vermaelen – Jude Law

A Barcelona jelenleg sérüléssel küzdő belga válogatott futballistájára rájár a rúd az utóbbi időben. Talán Jude Law egyik filmje juthatott az eszébe: Lemony Snicket: A balszerencse áradása... De mivel itt az angol színész csak a hangját kölcsönözte, esetleg beugorhatott volna Az Ellenség a kapuknál főszerepébe, hiszen középhátvédként nyilván testhezálló lett volna a feladat, mivel sokszor kényszerül egyedül feltartani a támadókat.

Michael Ballack és Matt Damon (forrás: parecidosrazonables.com)
Michael Ballack és Matt Damon (forrás: parecidosrazonables.com)

Michael Ballack – Matt Damon

Igaz ugyan, hogy a német válogatott egykori sztárja már visszavonult, de kár lett volna kihagyni ebből az összeállításból, hiszen annyira hasonlít Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb filmszínészére, Matt Damonra. Ballack világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, talán több is juthatott volna neki, de nem volt szerencséje. Damon filmjeinek se szeri, se száma, de azért érdekes lett volna, ha Ballack feltűnik Damon helyén mondjuk a Bourne-rejtélyben vagy az Ocean's elevenben. A fekete humor kedvelőiben pedig esetleg felvetődhet a Ryan közlegény megmentése is…

Luis Felipe Scolari és Gene Hackman (forrás: bleacherreport.net)
Luis Felipe Scolari és Gene Hackman (forrás: bleacherreport.net)

Luiz Felipe Scolari – Gene Hackman

Edzőt is raktunk a pakkba, merthogy Luiz Felipe Scolari kiköpött mása Gene Hackman amerikai színésznek. Az Oscar-díjas amerikai színész és a világbajnok edzőkirály akár helyet is cserélhetne. Igaz, ami igaz, Scolari nagy színész a pálya szélén, rendszeresen élénk gesztusokkal kíséri a fejleményeket. No de hogy mondjuk a Francia kapcsolat Doyle nyomozóját el tudta volna játszani, az erősen kérdéses. Mindenesetre Brazíliában államérdek volt, hogy elvállalja a válogatott irányítását a vb-n, ennyiben talán kapcsolódhat Hackmanhez, aki az Államérdek című filmben játszotta Richmond elnököt.

Jonjo Shelvey és Max Schrenck (forrás: talksport.com)
Jonjo Shelvey és Max Schrenck (forrás: talksport.com)

Jonjo Shelvey – „Nosferatu”

Talán csúnya dolog volt a Swansea középpályását, Jonjo Shelveyt ilyen negatív figurához hasonlítani, de bizonyos szögből nagyon hasonlít az 1920-as évek kultuszfilmjének, a Nosferatunak a Drakulára emlékeztető Orlok grófjára. A fura figurát Max Schrenck játszotta, és alakítása hosszú időre beleégett az emberek emlékezetébe. Talán ennek köszönhető, hogy bár a filmet ma már alig nézi valaki, Shelvey ábrázatáról – nyilván a kopaszsága miatt – csak beugrik a filmbeli Orlok gróf. Szegény Shelvey azonban sokakkal ellentétben nem divatból kopasz, ráadásul egyáltalán nem vérszívó típus a pályán.

Bradley Cooper és Roberto Soldado  (forrás: avforums.com)
Bradley Cooper és Roberto Soldado (forrás: avforums.com)

Roberto Soldado – Bradley Cooper

A Tottenham Hotspur spanyol válogatott csatára a megszólalásig hasonlít Bradley Cooper amerikai filmszínészhez, szóval bármikor beszállhatna a dublőrének valamelyik filmben. Ha például lesz Másnaposok 4, azt akár Robertóval is le lehetne forgatni Phil Wenneck szerepét. Vagy ki tudja... Egy sportember nyilván sohasem lesz másnapos.

Diego Milito és Sylvester Stallone (forrás: deadlymovies.wordpress.com)
Diego Milito és Sylvester Stallone (forrás: deadlymovies.wordpress.com)

Diego Milito – Sylvester Stallone

Diego Milito, korábban az Inter, ma az argentin Racing Club csatára ránézésre olyan, mint aki a légynek sem tud ártani. Ennek ellenére meglehetős hasonlóságot mutat a Rambo-filmek sztárjával, Sylvester Stallonéval bizonyos képeken, bizonyos szögből. Az izomzata és a játékstílusa alapján Milito sohasem volt „akcióhős” a futballpályákon, de ezt senki sem bánta…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik