Szerbia: szükségállapot – elmaradnak a focimeccsek

T. J.T. J.
Vágólapra másolva!
2020.03.16. 11:41
null
Egy ideig nem rendeznek mérkőzéseket Szerbiában (Fotó: FK TSC/DejanMilics)
A hétvégén még nézők nélkül lehetett labdarúgó-mérkőzéseket rendezni Szerbiában, hétfőtől azonban erre már nincs lehetőség, ugyanis vasárnap este azonnali hatállyal szükségállapotot hirdettek az országban az új típusú koronavírus-járvány visszaszorítása érdekében.

 

A döntést a köztársasági elnök, a kormányfő és a házelnök közösen hozta meg, mivel korábban a zárt helyiségben tartózkodó személyek számát százról lecsökkentették ötvenre, így a szerb parlament nem ülhetett össze.

A szükségállapot bevezetése után a Topolyai Sport Club bejelentette, a bejelentés pillanatától kezdve az egyesület minden aktivitását felfüggesztette.

„A TSC valamennyi labdarúgóját, így a felnőtt és a korosztályos csapatok játékosait is értesítettük a döntésről, s mindenki a saját otthonában tartózkodik. Emellett egy programot is elküldünk majd nekik, amelyet be kell tartaniuk” – nyilatkozta Palágyi Szabolcs, a TSC főigazgatója, aki hozzátette, a labdarúgó-akadémia növendékei is saját otthonukban töltik majd az elkövetkező időszakot. Ami az akadémiát illeti, ott igyekeznek a napi teendőket a minimumra csökkenteni, ami azt jelenti, hogy a helyiségek és a pályák karbantartását végzik csak el.

Palágyi kiemelte, a topolyai klub folyamatosan kapcsolatban volt a Szerb Labdarúgó-szövetség (FSS), valamint a szuperligás klubok képviselőivel, s az egyesület az aktivitásai az új rendelkezésekkel összhangban végzi majd.

„A Topolyai Sport Club ebben a pillanatban teljes mértékben racionálisan áll a helyzethez, s valamennyi játékos, illetve a szakmai stáb tagjai is az illetékes szervek döntése szerint cselekszik majd” – mondta Palágyi.

A TSC csapata a szerb Szuperligában a szükségállapot bevezetése előtt szombaton lépett pályára, s a Zentán megrendezett találkozón 2–1-re nyert a szurdulicai Radnik ellen. A találkozón a topolyai csapat csatárduója, Szilágyi Vladimir és Nenad Lukics ezúttal is eredményes volt: mindketten 13. góljukat szerezték a bajnokságban, s az utóbbi még gólpasszt is adott. A mérkőzésen nyújtott teljesítményének köszönhetően Lukicsot a forduló legjobb játékosának választották.

A Szabó Zoltán vezette együttes így huszonhat forduló után ötven ponttal – 14 győzelem, 8 döntetlen, 4 vereség – a negyedik, európai kupaszereplést érő helyen áll a tizenhat csapatot számláló szerb Szuperligában.

SZERB SZUPERLIGA
26. FORDULÓ
Topolya–Radnik Szurdulica 2–1 (Szilágyi V. 45., Lukics 82. – 11-esből, ill. F. Jovics 45+2.)

Az élcsoport: 1. Crvena zvezda 69 pont, 2. Partizan 58, 3. Vojvodina 55, 4. Topolya 50

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik