TŐKE JÁNOS (Zenta) 2019.08.10 20:02 Frissítve: 2019.08.10 20:09

Szerbia: négyből négy! – szárnyal az újonc Topolya SC

Újonc létére továbbra is százszázalékos a Topolya SC a szerb labdarúgó-bajnokság élvonalában: szombat kora este a zentai Városi Stadionban az észak-bácskai együttes a bajnokság egyik legjobbját, a Csukaricskit 1–0-ra legyőzve elkönyvelte sorozatban negyedik győzelmét.

Eddig remekül haladnak (Fotó: Topolya SC Facebook)

 

A remek iramú mérkőzés első félidejében mindkét gárda előtt adódtak gólszerzési lehetőségek, de egyik sem tudott betalálni. Noha a 27. percben áthaladt a labda a vendégek gólvonalán, a játékvezető les miatt – jogosan – szabadrúgást ítélt. Két perccel később centimétereken múlt, hogy nem jutott vezetéshez a topolyai együttes, Filip Arszenijevics a kapufát találta el.

A mérkőzés egyetlen gólja az 54. percben született: a TSC a középpályán megszerezte a labdát, s azonnal Arszenijevicset hozták játékba a jobb szélen, aki középre adott, ott az üresen álló Dejan Milicsevics – aki az előző fordulóban is győzelmet jelentő gólt lőtt a szabadkai Spartacusnak – nem hibázott.

Az előző idényben negyedik helyezett Csukaricski a folytatásban mindent egy lapra tett fel, folyamatosan támadott, de nem tudott egyenlíteni, Szabó Zoltán vezetőedző gárdája állta a rohamokat.

A négy forduló után is százszázalékos TSC a következő körben az újvidéki Vojvodina vendége lesz.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.