Kétgólos hátrányból felállt, de kikapott az újonctól a Topolya

TŐKE JÁNOS (Zenta)TŐKE JÁNOS (Zenta)
Vágólapra másolva!
2020.08.21. 18:50
null
Kétgólos hátrányból felállt, de kikapott az újonctól a Topolya (Fotó: FK TSC)
A szerb élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Szuperliga) ötödik fordulójában a Topolyai SC 3–2-re kikapott az újonc Metalactól Zentán.

 

SZERB SZUPERLIGA
5. FORDULÓ

Topolya–Metalac 2–3 (Tomanovics 67., Lukics 70., ill. Katanics 16., 60., 75.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Elveszítette két éve tartó hazai veretlenségét a TSC: a topolyai együttes 2018. augusztus 18. után – amikor a Zlatibor győzte le –, pénteken a zentai Városi Stadionban az újonc Metalactól kapott ki. A Gornji Milanovac-i együttes az egész találkozón kiválóan védekezett, és rászolgált a három pontra.

A találkozó elején beszorította ellenfelét a TSC, de nagy helyzetet nem tudott kialakítani, és a játék képe alapján meglepetésre a vendégek szerezték meg a vezetést. A 16. percben tetszetős bal oldali akció után a TSC védelme nem figyelt a keresztbe lőtt labdára, amelyre Alekszandar Deszancsics csapott le, s a hosszú sarokba tartó lövését Nenad Filipovics bravúrral kiütötte, ám a labda az arra startoló Alekszandar Katanics testéről éppen a kapuba pattant. A TSC legveszélyesebb lövése Szasa Tomanovics nevéhez fűződik, aki a 36. percben Nenad Lukics passza után centiméterekkel lőtt mellé mintegy 17 méterről. A bírói ráadásban hatalmas szerencséje volt a hazai együttesnek, ugyanis a gólszerző Katanics már Filipovicsot is kicselezte, de az üres kapu mellé gurított.

A 60. percben már két góllal vezettek a vendégek, amikor gyors ellentámadás végén két védő állt szembe három csatárral, és Katanics okosan lőtt az elvetődő Filipovics mellett a kapuba (0–2). Nem sokáig örülhettek a hazaiak, a 67. percben ugyanis szöglet utáni kavarodás végén Szasa Tomanovics szépített, majd a 70. percben a Djuro Zectől kapott átadás nyomán Nenad Lukics egy cselt követően kilőtte a bal alsó sarkot (2–2). A 75. percben elaludt a TSC védelme, amit Katanics újabb góllal büntetett, így ismét a Metalacnál volt az előny, s mivel az állás nem változott a mérkőzés végéig, a vendégek három ponttal távoztak Zentáról. 2–3

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

95. perc: Véget ért a mérkőzés, a Topolya 3–2-re kikapott az újonctól.

94. perc: Támad a TSC, kapusbravúr, szöglet következik.

90. perc: Öt perc a ráadás.

87. perc: Petrovics le, Damjan Dosztanics be.

83. perc: Kettős csere a vendégeknél, Jokics és Deszancsics le, Bojan Gocsanin és Nikola Grbovics be.

75. perc: GÓL! MEGINT VEZET A METALAC! Elaludt a TSC védelme, Katanics azonnal kihasználta, és mattolta Filipovicsot. 2–3

75. perc: Sárga lap Milicsevicsnek.

70. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A TOPOLYA! Zec a jobb oldalon egy szép csel után Nenad Lukicsot hozta játékba, aki egy cselt követően irtózatos erővel kilőtte a bal alsó sarkot. Hiába nyújtózkodott Dusan Puletics, ezt nem védhette. 2–2

69. perc: Filip Antonijevics kaszálta el Zecet, sárga lapot kapott érte.

67. perc: GÓL! SZÉPÍTETT A TSC! Egy szöglet után Szasa Tomanovics elé került a labda, aki hét méterről a kapu jobb sarkába lőtt, a kapus csak beleérni tudott. 1–2

65. perc: Újabb eladott labda a TSC-től a középpályán, Popovics lőtt 20 méterről, nem sokkal ment mellé.

61. perc: Még a gól előtt elkövetett szabálytalanságért Szasa Tomanovics kapott sárga lapot utólag.

60. perc: GÓL! KETTŐVEL VEZET A METALAC! A TSC szöglete után nem rendezték a hazaiak a védelmüket, s három csatár került szembe két védővel. A vendégek végül okosan oldották meg, a helyzetet, Katanics okosan lőtt az elvetődő Filipovics mellett a kapuba. 0–2

58. perc: Makszimovics 18 méterre volt a TSC kapujától, amikor egy erős lövést eresztett meg, de csúnyán fölé lőtt.

57. perc: Lehetőség! Popovics szemtől szembe került Filipoviccsal, azonban elcsúszott a lövés pillanatában.

Nagyon jól zárják le a területeket a vendégek, nehezen jut előre a TSC. Rengeteget dolgozik a Metalac középpályája, már csak az a kérdés, bírják-e ezt a tempót még 35 percig.

53. perc: Nikola Popovics kapott remek labdát, azonban Antonics és Babics közös erővel szerelték.

49. perc: Lukics bombázott 20 méterről, oldalra ütötte a kapus.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben cserélt a Topolya, Borko Duronjics helyére Jug Sztanojev állt be.

ELSŐ FÉLIDŐ

45+2. perc: Véget ért az első félidő.

45+1. perc: MI MARADT KI?! Katanics mindenkit kicselezett, már Filipovicson is túl volt, ám az üres kapu mellé gurított. Hatalmas szerencséje volt a hazai csapatnak…

45. perc: Két perc a ráadás.

44. perc: Babics sárga lapot kapott Vranjanin megállításáért.

41. perc: Bravúr! Katanics lőtt 23 méterről, Filipovics hatalmas bravúrral szögletre mentetett.

36. perc: Helyzet! Lukicsot nem tudták a védők a bal oldalon megállítani, pontos középreadása után Tomanovics nézte ki magának a jobb alsó sarkot, azonban a labda centiméterekkel mellément.

34. perc: Lukics próbálkozott 25 méterről, amikor egy bedobást kapásból kapura lőtt, de pár méterrel célt tévesztett.

27. perc: Tomanovics a középpályán szépen pörgetett Lukics elé, azonban ő egy kicsit előbb indult el, így a partjelző emelte a zászlaját.

22. perc: Szilágyi büntetőt reklamál, szerinte a védő kézzel ért a labdához a 16-oson belül, de a bíró sípja néma maradt.

21. perc: Lukics lőtt 25 méterről, blokkolták a lövését, szöglet következik a TSC-nek.

20. perc: Katanics bombagólt lőtt, de sípszó után, előtte ugyanis szabálytalankodott Babiccsal szemben, így maradt a 0–1.

16. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A METALAC! Egy bal oldali akció után a TSC védelme nem figyelt a keresztbe lőtt labdára, amire Desancsics csapott le. A hosszú sarokba tartó lövését Filipovics bravúrral védte, azonban pont eltalálta a labdára startoló Alekszandar Katanicsot, aki három méterre állt a kaputól, s a testéről a kapuba pattant a labda. 0–1

15. perc: Figyelmetlen a TSC védelme, másodszor veszítettek el labdát a felezővonalnál, de ezúttal Babics tisztázott.

14. perc: Makszimovics révén veszélyeztettek a vendégek, aki a jobb szélen kapott egy jó labdát, ám Antonicsnak sikerült szögletre mentenie.

11. perc: Egy röviden hazafejelt labdára Szilágyi csapott le, kicsit kisodródott, de így is erősen lőtt kapura, végül a labdát a kapus másodikra magához ölelte.

9. perc: Szilágyi viharzott el a bal szélen, beadása azonban pontatlan volt, így a védőknek sikerült felszabadítaniuk.

4. perc: Egy előreíveléssel indult volna a Metalac ellentámadása, de Filipovics kapus résen volt, és kifejelte a labdát.

2. perc: Szilágyi kapott egy jó indítást, de elesett, s végül nem tudott kapura lőni.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a TSC indította útjára a labdát.

A TSC sötétkék, a Metalac kék-fehér csíkos mezben lép pályára.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg.

A TSC kezdőcsapata: Filipovics – Petrovics, Antonics, Babics, Varga – Zec, Banjac, Tomanovics, Sztanojev – Lukics, Szilágyi V.

A Metalac kezdőcsapata: Puletics – Rogacs, Vasziljevics, Vranjanin, Vlalukin – Antonijevics, Popovics, Deszancsics, Makszimovics, Jokics – Katanics.

A mérkőzés játékvezetője Jovanovics lesz.

Szabó Zoltán a mérkőzés előtt: – A Metalac a múlt héten döntenlent játszott az újvidéki Proleterrel. Ebből is látszik,nem lesz ma könnyű dolgunk, de bízok a fiúkban, remélem nyerünk.

Fotó: Tőke János

„A TSC múlt heti produkciója az eddigi leggyengébb volt”– mondtaBorko Duronjics,a szélső tehát a kritikusabb topolyaiak közé tartozik, sőt szerinte a Gornji Milanovac-i együttesben igen sok a fiatal játékos, s az ő lelkesedésük veszélyes fegyver is lehet, míg a kispadon Zsarko Lazetics ül, aki a belgrádi Partizanban is megfordult már, úgyhogy a topolyai tizenegyre nem vár könnyű este.

„Remélem, sokkal jobban és eredményesebben játszunk majd, mint a múlt héten a palánkai együttes ellen” – fogadkozott a mérkőzés előttGoran Antonics. A TSC védője szerint viszont pozitívum, hogy az idegenbeli döntetlen után hazai környezetben fogadják a Metalacot, hiszen otthon már két éve veretlen az együttes, annak ellenére, hogy a Crvena zvezda, a Partizan és a Vojvodina is vendégeskedett már Zentán az elmúlt egy évben.

„Támadófutballt játszó csapatot látunk vendégül, s csak akkor lehetünk sikeresek, ha a csapat valamennyi játékosa maximálisan összpontosít a mérkőzés kilencven perce alatt”– nyilatkoztaSzabó Zoltán a meccs apropóján. A topolyai együttes vezetőedzője hozzátette, annak ellenére, hogy újoncról van szó, a Metalac kemény ellenfélnek ígérkezik, így nehéz mérkőzésre számít. A szakvezető abban is bízik, hogy játékosainak sikerül feledtetniük a Bacska elleni 1–1-gyel végződő mérkőzést, amelyet szerinte azért nem sikerült megnyerniük, mert nem voltak eléggé agresszívek és a játékosok összpontosítása is hagyott némi kivetnivalót maga után.

FK TSC

A TSC az előző idényben szerepelt először a szerb Szuperligában, s mindjárt a negyedik, európai kupaszereplést érő helyen végzett: a csapat augusztus 27-én a moldovai Petrocub Hincesti ellen lép pályára az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.

A Topolya négy forduló alatt nyolc pontot gyűjtött (két győzelem, két döntetlen) és ezzel a táblázat hetedik helyén áll, míg a Metalac négy ponttal a tizenkettedik helyen várja a zentai találkozót.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a Topolya–Metalac mérkőzés a szerb Szuperliga 5. fordulójában. Tartsanak velünk!

A Topolya az újonc Metalacot fogadja Zentán (Fotó: FK TSC)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik