Strandfoci-vb: orosz címvédés; közel volt a tahiti csoda

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.29. 09:55
Oroszország 5–1-re legyőzte Spanyolországot a 2013-as strandfoci-világbajnokság fináléjában, így megvédte címét. A bronzmérkőzésen a házigazda Tahiti elképesztően nagyot küzdött Brazília ellen, a 7–7-es döntetlent követően azonban a dél-amerikaiak bírták jobban idegekkel a büntetőrúgást, így övék lett a harmadik hely.

A DÖNTŐA DÖNTŐ

Az első harmadban nagy küzdelmet láthatott a közönség, gólt azonban nem. A második játékrészben már négy találat is esett, az oroszok háromszor bevették a spanyolok kapuját, így kétgólos előnnyel várhatták a záró harmadot. Ebben is jobban tartotta magát az orosz együttes, vezetése ellenére sok helyzetet dolgozott ki, melyek közül kettőt gólra is váltott, így magabiztosan nyerte a finálét.

Oroszország 5–1-es sikerével tehát megvédte címét a strandfoci-világbajnokságon, Spanyolországnak 2003 és 2004 után ezúttal is be kellett érnie a második hellyel. A torna gólkirálya egyébként az orosz csapatból került ki: Dmitrij Sisin 11 találattal végzett az élen, eggyel megelőzve a brazil Bruno Xaviert. Sőt, a torna fair play díját is az oroszok kapták.

BRONZMECCS

Tahiti sokkolta Brazíliát, 20 másodperc után ugyanis megszerezte a vezetést az eltiltása után visszatérő Raimana Li Fung Kuee révén. Bruno Xavier egy távoli szabadrúgást követően egyenlített, majd a házigazdák kapusának nagy hibája után már fordítottak is a brazilok. Marama Amau ismét egalizált, André lövésével azonban ismét a dél-amerikaiaknál volt az előny.

A második harmadban megléptek a brazilok, 5–2-re is vezettek, ám Tahiti hatalmasat küzdött, és a rendes játékidő végén egyenlített (6–6), így jöhetett a 3 perces hosszabbítás. Ebben Bruno bevágott egy szabadrúgást, ami úgy tűnt, hogy eldönti a bronzmeccset, ám az utolsó másodpercben egyenlített a házigazda, Bennett fejjel volt eredményes, így büntetők következtek.

Li Fung Kuee hibázott, míg Jorginho magabiztosan a kapu közepébe vágta a labdát, így a braziloké lett a bronzérem.

STRANDFOCI-VB, TAHITI
DÖNTŐ
Spanyolország–Oroszország 1–5
(0–0, 1–3, 0–2)

BRONZMÉRKŐZÉS
Brazília–Tahiti 8–7 – büntetőkkel (3–2, 3–2, 0–2, 1–1)
A TORNA VÉGEREDMÉNYE
1. Oroszország
2. Spanyolország
3. Brazília
4. Tahiti

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik