Strandfoci-vb: mindenki ezt a meccset várta, nem is okozott csalódást

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.11.25. 09:15
null
Brazil öröm: a Portugália elleni győzelem továbbjutást ért (Fotó: fifa.com)
Brazília 9–7-re legyőzte Portugáliát a Paraguayban zajló strandlabdarúgó-világbajnokság csoportkörének második fordulójában, így biztosította továbbjutását. Az európaiaknak az utolsó fordulóban Omán ellen a döntetlen is elég lehet a negyeddöntőbe kerüléshez.

A nemzetközi szövetség (FIFA) beszámolója szerint a házigazda Paraguay csoportmeccsei után a brazil–portugál találkozó vonzotta a legtöbb nézőt, valamivel több mint 1500-at. Nemcsak a szurkolók, hanem a riválisok is kíváncsiak voltak a rangadóra: Svájc, Omán, Japán, Szenegál, Mexikó, Olaszország, Fehéroroszország és az Egyesült Államok válogatottjának játékosai és szakmai stábja is a helyszínen nézte a két sztárcsapat összecsapását.

Brazília és Portugália nyolcadszor találkozott a világbajnokságot történetében, és ezúttal is emlékezetesre sikerült a mérkőzés. A brazilok jelentős előnyre tettek szert, de a portugálok 7–7-nél visszajöttek a meccsbe, az utolsó két gólt azonban a dél-amerikaiak szerezték, akik győzelmükkel a negyeddöntőbe jutást is biztosították. A mérkőzés előtt köszöntötték Maót, a brazilok 40 éves, ötszörös világbajnok kapusát, aki 350. válogatott meccsén lépett pályára.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A csoport másik mérkőzésen Omán legyőzte Nigériát, amely így búcsúzott, míg előbbi Portugáliával vív a szintén továbbjutást érő második helyért.

STRANDLABDARÚGÓ-VB, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Oroszország–Egyesült Arab Emírségek 1–4
Fehéroroszország–Szenegál 2–7
A csoport állása: 1. Szenegál 3 pont (14–10), 2. Fehéroroszország 3 (7–8), 3. Egyesült Arab Emírségek 3 (5–6), 4. Oroszország 3 (9–11)

D-CSOPORT
Brazília–Portugália 9–7
Nigéria–Omán 5–6
A csoport állása: 1. Brazília 6 pont (már továbbjutott), 2. Portugália 3 (17–10), 3. Omán 3 (8–13), 4. Nigéria 0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik