HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.01.29 10:02 Frissítve: 2018.01.29 10:37

Stadionépítés: velünk példálóznak az osztrákok, közösen pályáznának Eb-re

Heinz-Christian Strache sportminiszter a múlt héten vett részt a 9. osztrák labdarúgó-kongresszuson – melyet első alkalommal tartottak az NV Arénában –, és bizony nem fogta vissza magát a stadionhelyzettel kapcsolatban.

HIRDETÉS
Kilencedik alkalommal rendezték meg az osztrák labdarúgó-kongresszust (Fotó: Twitter)

 

„A bécsi Ernst Happel Stadion borzasztó állapotban van. Meglepődve hallottam, hogy a tetőszerkezet műemléknek számít, de az ily jellegű védelmet teljesen feleslegesnek tartom. Szükségünk van egy olyan nemzeti stadionra, amely alkalmas a nemzetközi események befogadására. Magyarország megmutatta, hogyan kell csinálni” – idézi Strachét a kurier.at.

Leopold Windtner, az Osztrák Labdarúgó-szövetség elnöke – aki már hosszú ideje harcol az új stadionért – elég hevesen reagált a sportminiszter szavaira.

„Ha valaki néhány évvel ezelőtt azt mondja nekem, hogy Magyarország mutatja meg számunkra a helyes utat, csak ráztam volna a fejemet. A 65 ezer férőhelyes Puskás Ferenc Stadion mellett sok új aréna épült, épül az országban. Ami minket illet, Linzben ugyan felújították a stadiont 32 millió euróból, mégsem alkalmas nemzetközi mérkőzésekre.”

A fő problémát jelenleg az jelenti, hogy a legfontosabb kérdésében egyelőre nem tudnak dűlőre jutni: Windtner az osztrákok jelenlegi gazdasági helyzete miatt mindenképpen egy modern, multifunkcionális arénát szeretne 50 ezer férőhellyel, míg a sportminiszter nyitott lenne egy magánbefektetésre is.

„Az új nemzeti stadionnal akár ismét megpályázhatjuk Magyarországgal közösen egy Európa-bajnokság rendezési jogát” – utalt Strache a 2004-es pályázatra, amikor Portugália mellett esélyünk sem volt a győzelemre – sőt, az osztrákok ezt követően megfogadták, hogy velünk soha többé nem közösködnek, ennek ismeretében különösen érdekesek a sportminiszter szavai.

Mint ismert, a 2020-as kontinensviadalnak az esemény történetében először nincs konkrét házigazdája, összesen 13 városban – köztük Budapesten – rendezik. Ami a 2024-es Eb-t illeti, csak Németország és Törökország jelezte rendezési szándékát a 2017. március 3-ai határidőig. Utóbbi torna házigazdáját szeptember 24-én nevezi meg az UEFA.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.13 20:20:53

Minden más foci nemzetisport.hu

Az oranje 2002 óta először tudta legyőzni ősi ellenfelét, a hajrában összeomlott Löw csapata.

2018.10.12 07:32:33

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Davor Suker szerint részvétel nélkül nehezen léphet tovább a magyar futball – exkluzív interjú a korábbi csatárklasszissal.

2018.10.11 14:18:08

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A bombázott Slavonski Brodból Németországba menekült a horvát vb-ezüstérmes családja, a zaklatott évekről is beszéltünk nevelőedzőjével.

2018.10.11 10:36:37

Minden más foci PIETSCH TIBOR

Meg kell győzni Neymarékat, hogy érdemes azt csinálni, amit mondanak nekik. Ha ez sikerül, már indulnak is.

2018.10.10 23:15:21

Minden más foci MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Lőw Zsoltot tárt karokkal várták, magyarán: bizalommal.

HIRDETÉS
HIRDETÉS