nemzetisport.hu 2017.10.06 16:01 Frissítve: 2017.10.07 12:00

Spanyolország: hét hónap börtön a Real volt portugál sztárjának

A spanyol bíróság héthónapnyi börtönbüntetéssel sújtotta a többek között a Portóban, a Chelsea-ben és a Real Madridban is megforduló portugál labdarúgót, Ricardo Carvalhót, amiért 2011-ben és 2012-ben a Real Madrid játékosaként elmulasztott eleget tenni adófizetési kötelezettségének. Az ügyben illetékes madridi bíróság eredetileg egy év börtönbüntetést és 300 000 euró pénzbírságot akart kiszabni a jelenleg Kínában légióskodó védőre.

Ricardo Carvalhót (zöldben) Elek Ákos után a spanyol adóhatóság is lenyomta (Fotó: AFP)

 

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy Carvalho elismerte a tettét, ezért a büntetés időtartamát hét hónapra, a pénzbírság mértékét 143 000 euróra csökkentette, ráadásul a 39 éves bekk be is fizette a korábban elmaradt csaknem 550 000 euró adóhátralékot. Mindennek tetejébe a spanyol törvények szerint a nem erőszakos bűncselekményekért kiszabott, két évnél rövidebb időtartamú börtönbüntetéseket nem kötelező letölteni, mivel azok kiszabásukkor automatikusan felfüggesztettnek számítanak.

A 39 éves portugál futballista idén februárban igazolt át a Monacótól a kínai Sanghaj SIPG-hez, ám eddig mindössze két mérkőzésen lépett pályára az ázsiai csapatban, s egyre valószínűbb, hogy hamarosan befejezi az aktív játékot.

Ricardo Carvalho pályafutása során 89 alkalommal szerepelt a portugál válogatottban, amellyel tavaly Európa-bajnok lett, míg pályafutása elején a Portóval Bajnokok Ligáját és bajnoki címet nyert, továbbá a Real Madriddal spanyol, a Chelsea-vel angol bajnoknak mondhatja magát.

2019.06.17 23:15:17

Minden más foci nemzetisport.hu

Jay-Jay Okocha a Magyarország elleni olimpiai meccsről, emlékezetes góljairól és Ronaldinhóról is beszélt az NSO-nak.