Skócia: lefújták az idényt, sorozatban kilencedszer bajnok a Celtic!

Vágólapra másolva!
2020.05.18. 14:04
null
Sorozatban kilencedszer lett bajnok a Celtic (Fotó: AFP)
A Skót Labdarúgóliga (SPFL) hivatalos oldalán közölte, hogy lefújta az élvonalbeli bajnokságot (Premiership), miután a 12 klub egyhangúlag arról döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lehet biztonságosan befejezni az idényt. A bajnok a Celtic lett.

 

Múlt hét végén a 12 élvonalbeli klub egyetértett abban, hogy a világjárvány miatt nem lehet lezárni a 2019–2020-as idényt, az SPFL tanácsa pedig hétfőn közölte döntését: befejezettnek tekinti az évadot (amelyből egyébként nyolc forduló volt hátra). A végső tabellát a meccs/pont átlaga alapján számolták ki, így a Celtic – amely 13 pontos előnnyel vezetett a nagy rivális Rangers előtt – lett a bajnok, míg a Hearts kiesett. Az egyetlen változás a március 13-án felfüggesztett állapothoz képest, hogy a St. Johnstone feljött a 6. helyre, megelőzve a Hiberniant.

Az SPFL arról is döntött, hogy kifizeti a hétmillió font pénzdíjat a kluboknak, és a szervezet innentől arra fókuszál, hogy a következő idényt minél hamarabb megszervezhesse, a biztonsági előírásokat betartva.

A Celtic sorozatban kilencedszer lett skót bajnok, összességében az 51. alkalommal – az ősi rivális Rangersnek 54 bajnoki címe van. Az örökranglistán három csapat (Aberdeen, Hearts, Hibernian) áll négy bajnoki címmel, majd a Dumbarton kettővel, egyszeres bajnokból pedig öt van. Az eddigi évadok 85 százalékát a Rangers, Celtic kettős nyerte meg.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik