Skócia: ízléstelen – mélyponton a Celtic–Rangers ellentét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.12. 22:09
Alighanem a mélypontjára süllyedt a skót Celtic–Rangers szurkolói ellenségeskedés a hét végi bajnokin, amelyet ugyan 5–1-re megnyert a Celtic, szurkolói ízléstelen megnyilvánulása miatt szégyenkezhet.

A Rangers négyéves hányattatás után jutott vissza a skót élvonalba, az Old Firm futballünnep lehetett volna, de néhány Celtic-szimpatizánsgyomorforgató tettét követően nem keveseknek jut eszébe az ünnep kifejezés.

Babákkal figurázták ki Kris Boyd elhunyt fivérét
Babákkal figurázták ki Kris Boyd elhunyt fivérét

A Celtic-tábor fölé ugyanis a meccs alatt Rangers-zászlót viselő guminőket lógattak be úgy, hogy a kötél a nyakukra volt tekerve.

Ez már önmagában rémes, de az ízléstelenséget csak fokozta, hogy Kris Boydnak, a Rangers korábbi csatárának fivére a múlt héten öngyilkosságot követett el, és a Celtic-tábor fölötti alakok rá utaltak.

A Rangers közleményben fejezte ki felháborodását, és arra kérte a liga vezetőségét, hogy a két csapat legközelebbi, decemberi összecsapására ne engedjék be a Celtic szurkolóit. A zöld-fehér klub közben belső nyomozást indított, mert a Rangers szektorához tartozó mellékhelyiségben szétvertek egy WC-t.

„A Celtic nem megy bele mindenféle sárdobálásba a hétvégi meccs kapcsán. Továbbra is professzionálisan, a klub értékeinek megfelelően kezeljük a felvetődő problémákat. A szombati mérkőzés fantasztikus esemény volt a Celtic és a szurkolói számára” – idézte a Sky a Celtic szóvivőjét.

A Rangers feljelentést is tett, a rendőrség úgy reagált, hogy néhány ember cselekedetét nem szabad általánosítani, de már nyomoznak a tettesek után.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik