BOROS MIKLÓS 2020.08.05 23:08 Frissítve: 2020.08.05 23:17

Liga 1: a Sepsi elnöke szerint szó sincs semmilyen osztályozóról

Mint arról beszámoltunk, a Liga 1-ben a Sepsi OSK nagyon fontos mérkőzésen 1–0-ra legyőzte az Academica Clinceni-t. A találkozót követő órákban a sepsiszentgyörgyi csapat elnöke, Diószegi László a hivatalos Facebook-oldalán közölte, együttese biztosan a román élvonalban marad, nem kell osztályozót játszania.

A Sepsi OSK a nyolcadik helyen zárta a bajnokságot (Fotó: (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)

 

Szinte óránként változik a helyzet a szerdán hivatalosan véget érő román élvonalban, amelyben a koronavírus-járvány miatt elmaradt mérkőzések miatt még mindig nem hirdettek hivatalos végeredményt. Miután a Giurgiu megyei közegészségügyi hatóság jelezte, hogy az öt fertőzött játékossal és két elmaradt találkozóval rendelkező Astra további két hétig nem edzhet és nem játszhat mérkőzést, a szövetségnél rájöttek, hogy az alsóház rangsorolására a klubok által javasolt módszer (a rájátszásban szerzett pontok átlaga) a bajnokot is megváltoztatná: a CFR helyett az Univeristatea Craiova lenne az első. Márpedig a román szövetség hivatalosan is nevezte a kolozsváriakat a Bajnokok Ligájában.

Ezért csütörtök reggel összeül az alig háromtagú sürgősségi bizottság, hogy új javaslatot dolgozzon ki a pénteki végrehajtó bizottsági ülésre, amely a szezon végeredményét kell hitelesítse. Sajtóhírek szerint két változat vetődött fel: a teljes szezon pont/meccs átlaga és az alapszakasz végeredménye. Mindkét változat nyertesei a Sepsi OSK és a Dinamo lennének, a székelyföldi együttes mindkét esetben a nyolcadik helyen végezne, a bukaresti pedig az utolsó előttiről a tizedikre lépne előre, elkerülve a kiesést.

Diószegi László, a Sepsi elnöke közösségi oldalán máris bejelentette a szentgyörgyi szurkolóknak, hogy a nyolcadik helyen fejezték be a bajnokságot, és szó sincs osztályozóról, amelyet a keddi javaslat és a szerdai eredmények alapján játszott volna a csapat.

„Nem tudjátok, milyen két hetem volt, azt hittem, megőrülök, de azt mondják: minden jó, ha a vége jó. Köszönöm nektek a sok biztatást, tényleg nagy szükségem volt erre, hiszen itt minden változott óránként, nem tudtuk, mit akar a szövetség. Akármit is akar, minket nem lehet egykönnyen kiejteni, mi vasakarattal rendelkezzünk! Nekünk mindig sokkal többet kell teljesítenünk, de megszoktuk már! Örülök, ha boldogságot okoztunk nektek, és megígérem, még sok szép napot fogunk varázsolni nektek” – írta Diószegi.

Az első bukaresti sajtókommentárok szerint egyébként az idei végeredmény változása nem befolyásolja a szövetség azon tervét, hogy pénteken szavazásra bocsássa a Liga 1 létszámemelésének kérdését, és a következő szezonban az eddigi 14 helyett 16 csapat szerepeljen az élvonalban.

ROMÁN LIGA 1
OSZTÁLYOZÓ CSOPORT
14. FORDULÓ
Sepsi OSK–Academica Clinceni 1–0 (Deaconu 27.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

2020.09.26 18:33:14

Minden más foci H. D.

Hiába egyenlített emberhátrányban a vendégcsapat, sorozatban harmadszor nyert az NK Osijek.

2020.09.26 15:19:06

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló, percről percre)

A házigazda TSC 3–0-ra nyert a fordulót a negyedik helyről váró Szpartak Szubotica ellen.

2020.09.25 16:15:41

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Először nyert ebben az idényben a Sepsi, amely idegenben egygólos hátrányból fordított a Voluntari ellen.

2020.09.24 21:41:33

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az újítások többségének többször is ki kell állnia a puding próbáját, amíg elfogadják. Egyelőre a kísérletezés zajlik, sokszor megfelelő alany hiányában.

2020.09.24 17:37:51

Minden más foci TÓTH ÁDÁM (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A Puskás Arénában emlékezetes mérkőzésen verték meg a müncheniek az 1–0-ra még vezető Sevillát.