Sepsi OSK: kilenc új igazolás, megcélozzák a felsőházat

Vágólapra másolva!
2020.08.22. 10:59
null
A korábbinál is lendületesebb játékot kell produkálnia a Sepsinek (Fotó: Sepsi OSK)
Nézők nélkül nem lesz az igazi egyetlen meccs sem, de a Sepsi OSK-nál abban bíznak, hogy a csapat sikerrel szerepel majd a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) most induló idényében.

 

Összefolyt bajnokságok és futtában történt igazolások – így jellemezte Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója azt a furcsa helyzetet, hogy alig több mint két héttel az előző bajnokság lezárása után a hétvégén máris elrajtol a román élvonal 2020–2021-es idénye. Az előző évadban kilencedik és kupadöntős székelyföldi együttes szeretne bekerülni a Liga 1 legjobb hat csapata közé. A kilenc új játékost szerződtető klub vezetői csak a kemény sorsolás miatt aggódnak: a nyitó fordulóban az ezüstérmes Universitatea Craiova érkezik Szentgyörgyre, egy hét múlva a bajnok CFR-vel játszik Kolozsváron a Sepsi.

Hadnagy Attila ezért elsősorban abban bízik, hogy a két találkozót követő válogatott szünetben áll majd igazán össze a csapat, épülnek be az új szerzemények, mert egyelőre a támadósorban improvizálni kell a két szlovák légiós, Pavol Safranko és Peter Gál-Andrezly sérülése és a svéd Admir Bajrovic kései érkezése miatt. A Sepsi sport­igazgatója azt is reméli, hogy mihamarabb visszatérhetnek a szurkolók is a stadionba, mondván: „Nézők nélkül ez nem foci, hanem sivár, szomorú barátságos meccsek.”

Ugyan a nézők visszaengedése még nagyon távolinak tűnik a járványtól keményen sújtott Romániában, a szentgyörgyi klubvezetőség már bejelentette, hogy az előző idény bérleteseit kárpótolják a hat kihagyott hazai mérkőzésért, ők ingyen mehetnek be a 2020–2021-es idény hat találkozójára. Diószegi László klubelnök szerint viszont addig is szükségük van a szurkolókra, hiszen ismét a Liga 1 topcsapatai közé szeretne kerülni a Sepsi.

„Szerényen, halkan, de megfogalmazzuk célként a felsőházat, de akkor sem esünk kétségbe, ha nem sikerül, hiszen az új bajnoki rendszerben az alsóház két legjobbja is kap egy pluszesélyt a nemzetközi kupaszereplésre” – mondta Diószegi László, aki azt is sikerként értékelte, hogy a létszám­emelésnek köszönhetően a Sepsi OSK II is magasabb szinten, a Liga 3-ban szerepelhet, így a fiatal vagy a keretből kimaradó játékosok is tudnak majd mérkőzéseket játszani.

Míg a Sepsit eddig elkerülte a koronavírus, az újonc UTA felkészülését már megzavarta a járvány. Az aradi csapat saját kérésére kezd idegenben, hogy a frissen felépült Neuman Ferenc Arénában az utolsó simításokat is elvégezhessék, a szurkolók érdeklődését pedig jól jelzi, hogy a klub úgy adott már el háromezer szezonbérletet, hogy sejtelmük sincs, mikor engedhetik be majd a nézőket a találkozókra. A szombaton a Viitorulhoz utazó UTA elsősorban jelentős élvonalbeli tapasztalattal rendelkező futballistákkal erősített, az egyetlen légiósigazolás, Erico da Silva is játszott már Kolozsváron (az Universitatea színeiben), a Panduriinál és az Astránál is.

JÁTÉKOSMOZGÁS A SEPSINÉL
Érkezett: Jesús Fernandez (spanyol, CFR), Bogdan Mitrea (Spartak Trnava), Panajotisz Delijannidisz (görög, OFI Kréta), Boubacar Fofana (guineai, Gaz Metan), Vlad Mitrea (Lokeren), Florin Purece (Termalica), Adnan Aganovic (horvát, AEL Limassol), Bryan Nouvier (francia, Raków Czestochowa), Admir Bajrovic (svéd-bosnyák, Panetolikosz).
Távozott:   Fejér Béla (Nyíregyháza, kölcsönbe), Daniel Celea (LKS Lódz), Tomas Díaz (Chindia, kölcsönbe), Calin Popescu

ROMÁN LIGA I
1. FORDULÓ, szombati mérkőzések
14.30:
Viitorul–UTA Arad
17.00:
Sepsi OSK–CS Universitatea Craiova – élőben az NSO-n!
20.00:
Astra–FCSB

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik