Sepsi: megbüntették a játékosokat bántalmazó edzőt

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.07.12. 09:45
null
Egyelőre marad Leo Grozavu a Sepsi OSK vezetőedzője
Megrovással és pénzbüntetéssel sújtotta a Sepsi OSK vezetősége a labdarúgóit bántalmazó Leo Grozavut, ám továbbra is ő marad a Román Kupa-döntőbe jutó székelyföldi együttes vezetőedzője.

 

Mint már megírtuk, a Poli Iasi elleni két mérkőzés, a múlt vasárnapi bajnoki (1–3), valamint a csütörtöki kupaelődöntő (3–0) között két olyan esetről is beszámolt a román sportsajtó, amelyben Leo Grozavu, a székelyföldi Sepsi OSK szakvezetője megütötte egy futballistáját, Calin Popescut, illetve Fülöp Lórándot. Mivel a Sepsi vezetősége nem utazott el a csapattal a hatnapos túrára, és csupán hallomásból értesült a kellemetlen incidensről, csak a játékosok és a szakmai stáb pénteki hazatérése után tudott foglalkozni az üggyel. A vezetőedző sorsáról döntő ülést szombat délelőtt tartották meg.

Ennek végén a szentgyörgyiek rövid közleményben tudatták a meghozott döntést, amely szerint Leo Grozavu vezetőedző megrovásban és pénzbüntetésben részesül, de a csapat és a szakmai vezetőség továbbra is együtt dolgozik, folytatja az elkezdett munkát a sikeres évadzárás reményében. Hadnagy Attila, a Sepsi OSK sportigazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy szóba került a szakvezető leváltása is, ám végül az a határozat született, hogy vele fejezik be az idényt.

„Sokat számított a játékosok véleménye, valamennyiükkel beszéltünk, és ők tovább akarnak dolgozni az edzővel – nyilatkozta lapunknak Hadnagy Attila. – Az is fontos tényező, hogy nincs igazán idő, olyan sűrű az idény végi program.”

A szentgyörgyi sportigazgató hozzátette, hogy a nyári szünetben – amely Romániában várhatóan mindössze kéthetes lesz augusztus elején – visszatérnek a trénerkérdésre, mivel Leo Grozavu szerződése amúgy is lejár.

Az edzőre kiszabott pénzbüntetés mértékéről csak annyit mondott Hadnagy, hogy az megfelel a klub belső szabályzatában előírtnak, és jótékony célra ajánlják fel. A román élvonal 11. helyén álló Sepsi OSK legközelebb hétfő délután lép pályára, amikor a sereghajtó Chindia Targovistét fogadja az alsóházi rájátszás kilencedik fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik