Sepsi: kikaptak utolsó hazai meccsükön a szentgyörgyiek

Vágólapra másolva!
2020.02.16. 18:20
Címkék
Elvesztette utolsó hazai mérkőzését a román élvonal alapszakaszában a Sepsi OSK: a székelyföldi labdarúgócsapatot vasárnap délután a Botosani győzte le, amely a korábbi három szentgyörgyi meccsét is megnyerte.

Az első perctől kezdve mindkét csapat a centerekre vagy néha a szélsők irányába felívelt hosszú labdákat erőltette, minimális sikerrel. Mivel ezeket könnyedén lefülelték a védelmek, a középpályán pedig rengeteg volt a szabálytalanság (csak az első félidőben 25), folyamatos játékra esély sem volt.

A vendégek a 7. percben Marko Dugandzic távoli lövésével, majd Enriko Papa fejesével is tesztelték Niczuly Roland éberségét, ezt követően viszont a Sepsi jutott el könnyedebben ellenfele tizenhatosa elé. Az egyetlen veszélyes lövés Gabriel Vasvari több mint 30 méterről rálőtt, pattogós szabadrúgása volt, amelyet szögletre tolt Hidajet Hankic, a Botosani kapusa.

Rögtön a szünet után Csiszér Balázs még távolabbról tette próbára a vendégek osztrák hálóőrét, aki a bal felső sarokba tartó labdát is kitolta. A Botosani támadóit sokáig sikeresen lesre állító szentgyörgyi védelem viszont az 59. percben kétszer is hibázott, és bár elsőre a kapujából messze kifutó Niczuly még tisztázni tudott Dugandzic elől, a horvát támadó a következő indítással már betört a tizenhatosra, és laposan a hálóba lőtt. A télen Eszékről igazolt csatár ezzel harmadik Liga 1-es mérkőzésén a harmadik gólját szerezte.

Leo Grozavu, a Sepsi edzője pedig hiába cserélt be szűk negyedóra alatt Ioan Dumiter, Fülöp Lóránd és Goran Karanovics személyében három friss támadót, a vendégek öt sárga lap árán, de nagyobb izgalmak nélkül kivédekezték az utolsó fél órát. A pontrúgásaikat is pontatlanul kapu elé ívelgető szentgyörgyiek egyetlen egyenlítési esélye Razvan Tincu fejese volt, de a labda elment a bal kapufa mellett.

Sikerével a Botosani (42 pont) negyedik a tabellán a CFR, a Craiova és az FCSB után, a 32 pontos Sepsi maradt a nyolcadik helyen.

ROMÁNIA
Liga 1, 25. forduló
Sepsi OSK–FC Botosani 0–1
(Dugandzic 59.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik