Sárga lapot kapott műesésért, pedig meghalt

Vágólapra másolva!
2010.05.06. 17:24
null
Képünk illusztráció (Fotó: Action Images)
Címkék
Műesésért sárga lapot kapott Goran Tunjic, a Mladost FC futballistája a Hratski Sokola elleni mérkőzésen, miután szívinfarktus miatt a földre esett. A játékos életét már nem tudták megmenteni a helyszínre érkező mentősök.

Morbid eset történt a Mladost FC–Hratski Sokola mérkőzésen. Az ötödosztályú horvát bajnoki meccs 35. percében Goran Tunjic, a hazaiak futballistája szívinfarktust kapott, és összeesett.

A mérkőzés játékvezetője műesésnek értékelte a történteket, és sárga lappal „jutalmazta" a szerencsétlenül járt futballistát. Később sajnos kiderült, hogy ez volt az utolsó figyelmeztetés a játékos életében, amit kapott.

A játékvezető természetesen az eset után közvetlenül érzékelte tévedését, és visszavonta a sárga lapot, majd orvosi segítséget hívott. A 32 éves Tunjic életét azonban már nem tudták megmenteni.

A Mladost FC tájékoztatása szerint a futballistának előzetesen semmilyen egészségügyi problémája nem volt.

A HORVÁT SZÖVETSÉG CÁFOL

A Horvát Labdarúgó-szövetség határozottan cáfolta azt az európai sajtóban több helyen megjelent értesülést, amely szerint egy alsóbb osztályú labdarúgó-mérkőzésen a bíró műesésért sárga lapot mutatott fel az egyik játékosnak, noha az szívinfarktust kapott, majd meghalt.

„Merő kitaláció az egész: a futballista semmiféle lapot nem kapott – olvasható abban a közleményben, amelyet Daniel Rupcic, a szövetség titkára jegyzett. – Éppen Marko Maruncek bíró volt az, aki a játékos segítségére sietett. Ő húzta ki a nyelvét, amikor elveszítette az eszméletét." (MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik