Ronaldót dengue-lázzal kezelték, infúziót is kapott

Vágólapra másolva!
2012.01.04. 16:36
null
A szúnyogok és járvány az ismert embereket sem kímélik
Címkék
„Jó reggelt kívánok azoknak, akik dengue-lázzal kezdik az évet” – őrizte meg a brazilok aranylabdás klasszis labdarúgója, Ronaldo a higgadtságát és humorát, legalábbis a twitteren tett bejegyzése – és a róla készített fénykép – erre enged utalni. A kiválóságot jelenleg kórházban ápolják, ahol infúziót is kapott.

„Köszönöm a szeretetet és a figyelmességet, már jobban érzem magam. Tegnap megkaptam a zárójelentést, most próbálok minél gyorsabban teljesen felépülni” – üzente az őt féltőknek Ronaldo, aki az „átkozott szúnyogoknak” tulajdonította betegségét.

Ronaldo a dengue-lázt vélhetően a szúnyogoktól kapta el, Brazília a napokban egyébként is a járványtól szenved. A helyi egészségügyi minisztérium már ötven városban jelentette be hivatalosan is a járványt, és az ország 236 folyójára adott ki ezzel kapcsolatban figyelmeztető jelzést.

A magas hőmérséklet és a sok csapadék kedvezett a szúnyogoknak, így a betegség elterjedésének, amelyben 2011 első felében 310-en hunytak el a dél-amerikai országban.

A Barcelona, az Inter, a Real Madrid és a Milan egykori világbajnok klasszisa a Coronthiansból vonult vissza tavaly februárban.

A 34 éves Ronaldo decemberben a 2014-es, brazíliai rendezésű világbajnokság szervezőgárdájában kapott fontos szerepet és feladatot, de ettől függetlenül sem szakított a versenysporttal, tanácsadói céget működtet. Az ő nevével és kapcsolatrendszerével ez egy testhezálló feladat számára.

DENGUE-LÁZ: NEM LÉTEZIK ELLENE VÉDŐOLTÁS
A dengue-láz egy fertőző betegség, melyet a Flaviviridae család Flavivirus nemzetségbe tartozó dengue vírus okoz. A trópusi területeken elterjedt; az Aedes aegypti szúnyogfaj terjeszti legnagyobb mértékben. A fertőzést követően a tünetek hirtelen kezdődnek: magas láz, fejfájás, ízületi-, izom- és csontfájdalom jelentkezik. Időnként halvány kiütések is megjelennek a bőrön, valamint a keringő fehérvérsejtszám is csökkenhet. Ismételt fertőzés alkalmával, főként Ázsiában, sokk, valamint súlyos gyomor-bélrendszeri és bőrvérzések is felléphetnek. Ez a forma nem ritkán halálos kimenetelű. Kezelése tüneti: lázcsillapítás, ágynyugalom. A vírus terjedésének megelőzésére szúnyogirtást és az állóvizek lecsapolását alkalmazzák. A megbetegedés ellen nem létezik védőoltás. (Forrás: Wikipédia)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik