Ronaldinho győzelemmel tért vissza a válogatottba

Vágólapra másolva!
2011.09.05. 22:54
Címkék
A brazil labdarúgó-válogatott a címeres mezben először betaláló Leandro Damiao góljával 1–0-ra legyőzte Ghánát. A Londonban megrendezett felkészülési mérkőzést a selecaóba majdnem egy év után visszatérő Ronaldinho végigjátszotta.

Ronaldinho szögletét jó néhányan megörökítették (Fotó: Action Images)
Ronaldinho szögletét jó néhányan megörökítették (Fotó: Action Images)
Ronaldinho szögletét jó néhányan megörökítették (Fotó: Action Images)
Ronaldinho szögletét jó néhányan megörökítették (Fotó: Action Images)
Ronaldinho szögletét jó néhányan megörökítették (Fotó: Action Images)

A két válogatott közös múltja alig több mint öt évre tekint vissza: első egymás elleni mérkőzésükön Brazília 3–0-ra nyert a 2006-os vb-nyolcaddöntőben, majd egy évvel később felkészülési mérkőzésen 1–0-ra győzött a dél-amerikai gárda.

A mostani meccsük előtt Ronaldinho volt a középpontban, a Flamengo aranylabdás játékosa ugyanis majdnem egy év után ölthette ismét magára a selecao mezét.

Ganso az utóbbi időben alapemberré vált a braziloknál, ám most sérülés miatt csak tíz perc jutott neki. A korai csere nem zavarta meg a brazilokat, az idő múlásával egyre inkább átvették a játék irányítását míg a ghánaiak leginkább kemény, nem egyszer durva belépőikkel hívták fel magukra a figyelmet.

Ennek fényében nem volt meglepő, hogy már az első játékrészt sem tudták teljes létszámban befejezni, Danie Opare ugyanis a 34. percben begyűjtötte második sárga lapját.

Az addig is veszélyesebben támadó Brazília nem sokkal a szünet előtt tudta megszerezni a vezetést, mégpedig Leandro Damiao találata révén. Az Internacional 22 éves csatára – aki a klubjában az idén eddig 26-szor volt eredményes – a 26. percben még lesgólt lőtt, ekkor azonban már a lehető legjobb ütemben ugrott ki a védőt közül Fernandinho remek passzával, majd kilőtte a jobb alsó sarkot. 1–0

A fordulás után további brazil rohamokra lehetett számítani, az ötszörös világbajnok azonban emberelőnyben sem igazán törte magát az újabb gól érdekében, ráadásul folyamatos cserék is tördelték a játékot.

A meccs végét azért megnyomták Ronaldinhóék, több nagy helyzetet is kidolgoztak, de a ghánaiak oslói születésű kapusa, Adambathia Kwarasey nagyobbnál nagyobb bravúrokat bemutatva mindig menteni tudott, így maradt az 1–0. Ghána tehát továbbra is képtelen bevenni Brazília kapuját, Ronaldinho pedig győzelemmel tért vissza a válogatottba.

BRAZÍLIA–GHÁNA 1–0


OPARE KIÁLLÍTÁSA


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–GHÁNA 1–0 (1–0)
London, Craven Cottage. V: Dean (angol)
BRAZÍLIA: Júlio César – Dani Alves, Lúcio, Thiago Silva, Marcelo – Lucas Leiva, Fernandinho (Hulk, a szünetben), Ganso (Elías, 10.) – Ronaldinho, Leandro Damiao (Pato, 78.), Neymar. Szövetségi kapitány: Mano Menezes
GHÁNA: Kwarasey – Pabtsil, Opare, Vorsah, Inkoom (Tagoe, 86.) – J. Mensah, Agyemang (Adomah, 78.), D. Boateng (Addy, a szünetben), Muntari Rabiu, a szünetben), K. Asamoah (Annan, 66.) – J. Ayew (Adiyiah, 71.). Szövetségi kapitány: Goran Sztevanovics
Kiállítva: Opare (34.)
Gólszerző: Leandro Damiao (44.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik