Románia: óriási siker, kupadöntős az U17-es Csíkszereda!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.07. 14:20
null
Történelmi tettet végrehajtva kupadöntőbe jutott az U17-es csapat (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Az FK Csíkszereda hivatalos honlapján számolt be róla, hogy a klub U17-es csapata sporttörténelmi tettet végrehajtva bejutott a Román Kupa döntőjébe, miután az odavágón elszenvedett egygólos vereségre hazai pályán 5–2-es győzelemmel válaszolt a Kolozsvári Ardealulnak.

A beszámoló szerint az odavágón az elitbajnokságot vezető Kolozsvári Ardealul 3–2-re nyert hazai pályán, így otthon nehéz mérkőzés várt a csíkszeredaiakra. A visszavágót népes szurkolósereg előtt, jó hangulatban rendezték meg, ez pedig meghozta a sikert: a hősiesen játszó Csíkszereda 5–2-re nyert, így sporttörténelmi tettet végrehajtva bejutott a kupadöntőbe.

A csíkszeredai csapatot a – Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémiával együttműködő, a magyar állam által is támogatott – Székelyföldi Labdarúgó-akadémia növendékei alkotják.

„Már hetek óta erre a mérkőzésre készültünk, és mindenki nagyon odatette magát! Igazából mindenkit ki tudnék emelni a csapatból, és úgy érzem, megérdemeltük a győzelmet, rádolgoztunk! Nyilván sokat számított a hazai pálya is, ezért köszönjük a szurkolóknak, hogy mindig kijárnak a mérkőzésekre. Most is szurkoltak, szinte megtöltötték a stadiont. Tudjuk, hogy történelmet írtunk, de szeretnénk ezt fokozni és tetőzni azzal, hogy a döntőben is győzünk!” – mondta Tamás Nándor, az U17-es csapat mesterhármast jegyző játékosa.

A kupadöntőben a Dinamo Bucuresti vár a Csíkszeredára, a finálé időpontját később jelöli ki a Román Labdarúgó-szövetség.

A MECCS ÖSSZEFOGLALÓJA

U17-ES ROMÁN KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FK Csíkszereda–Kolozsvári Ardealul 5–2
(3–1)
Csíkszereda: Bencze Norbert – Berkeczi Csongor, Kovács Dániel, Márton Kristóf, Simó Csongor, Csala Tibor, Zsombori Zsolt, Bara Levente, Antal Barna, Barta Norbert, Tamás Nándor.
Játszott még: Bencze Krisztián, Becze Tamás és Tóásó Roland
Gólszerző: Tamás Nándor (3), Simó Csongor, Bara Levente (11-esből)

A LEFÚJÁS UTÁN KEZDŐDHETETT AZ ÜNNEPLÉS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik