Románia: Miriuta lesz a Dinamo edzője! Vagy mégsem...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.18. 21:08
null
Miriutát nem akarja elengedni a klubja (Fotó: prosport.ro)
Egymással ellentétes információk láttak napvilágot hétfőn este arról, hogy a jelenleg a Concordiát trenírozó Miriuta László átveszi a Dinamo Bucuresti vezetőedzői posztját, amely azért ürült meg, mert Cosmin Contrát kinevezték szövetségi kapitánnyá Cristoph Daum menesztését követően. Az eset nehézségét a szerda esti Dinamo–Concordia mérkőzés adja.

 

Daum pótlását már sikerült megoldani, ám Contra utódlása bonyolultabb sztorinak tűnik. A sport.ro hétfőn többször frissített beszámolója először még arról szólt, hogy Miriuta László személyében megtalálta Contra utódját a Dinamo, s a tréner és Ionut Negoita klubtulajdonos egymás tenyerébe csaptak.

A hír pikantériáját az adta, hogy a hét közben Miriuta jelenlegi klubja, a Concordia éppen a Dinamóval mérkőzik meg, s emiatt bonyolódott az ügy. Kora délutáni információk szerint mindkét csapatot megbízott edző irányítja a szerdai találkozón, s Miriuta csak utána kezd a fővárosiak kispadján.

Este aztán a Prosport közölte: Miriuta jelenlegi klubja, a Concordia nem engedi el az edzőt, amivel úgy fest, borulhat a teljes üzlet.

„Miriuta szerződésben áll velünk, én biztos nem, s tudtommal a klubból más sem mondta ezt fel. Nem vagyunk könnyű helyzetben, főleg, hogy a Dinamo ellen játsszuk a következő meccsünket, s ha ő akkor már a másik kispadon ülne, az nagy hátrányt jelentene számunkra” – fogalmazott a Concordia elnöke, Cristian Tanase, aki hozzátette, edzőként megérti Miriutát, de nem tudja elengedni.

Ugyanakkor a legtöbb román forrás megjegyzi, Miriuta kinevezése Tanase akadékoskodása ellenére is biztosra vehető, s kedden – Miriuta 49. születésnapján – szinte biztosan bejelentik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik