Románia: magyarellenes hangulatkeltés ellenére nyert a Sepsi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.09. 20:09
Idegenben nyert kiesési rangadót a Sepsi OSK labdarúgócsapata a román élvonal alsóházi rájátszásában a Juventus Bucuresti ellen, a mérkőzés azonban leginkább a kezdés előtt történtek miatt maradt emlékezetes.

Saját élvonalbeli feltételeknek megfelelő pálya hiányában a Juventus a Bukarest melletti kisváros, Voluntari stadionjában rendezte meg a találkozót, ahol a bemelegítő játékosokat és a székelyföldi szurkolókat a hangszórókból harsogó, magyarokat gyalázó, káromkodásokkal teli dalok fogadták.

Mivel ennek hírét már a kezdés előtt szertekürtölték a találkozót közvetítő televíziók, a Juventus képviselői hárítani próbálták a felelősségét, azt állítva, hogy a stadion bemondója – aki amúgy sem az ő alkalmazottjuk, hanem az FC Voluntarié – tévedésből rossz pendrive-ot használt. Ennek ellenére, a Hivatásos Labdarúgó Liga közleményben ítélte el a történteket, sajtóértesülések szerint pedig a találkozó szövetségi ellenőre feljegyezte a történteket.

Amint Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatója a Nemzeti Sportnak elmondta, a sepsiszentgyörgyi klub csak abban az esetben kezdeményez lépéseket az ügyben, ha az ellenőri jelentésben nem szerepel a magyarellenes dalok lejátszása. „Felhívott a szövetség főtitkára, gratulált a győzelemhez, és azt is elmondta, hogy súlyos következményei lesznek a történetnek" – mondta Csinta.

A Sepsi OSK hétfő esti sikerével négy eddig előtte álló csapatot – a Juventus mellett a medgyesi Gaz Metant, a Concordia Chiajnát és a temesvári ACS Polit – is megelőzött, és jelenleg 16 ponttal a tizedik helyen áll. Tíz fordulóval a szezon vége előtt azonban még kicsik a különbségek a bennmaradásra hajtó csapatok között, a kilencedik Voluntari (18) és a sereghajtó, tizennegyedik Juventus (13) között mindössze öt pont a különbség.

Liga 1, alsóházi rájátszás, 4. forduló
Juventus Bucuresti–Sepsi OSK 0–2
(Szimonovszki 53., Tandia 92. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik