Románia: hét év után csúcson a Steaua, a trófea jubileumi

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.04. 21:33
A Petrolul Ploiesti nem bírt a Turnu Severinnel (2–2) a román labdarúgó-bajnokság szombati játéknapján, így eldőlt, hogy a hátralévő öt forduló eredményeitől függetlenül a Steaua kaparintja meg az aranyérmet. Története során a 24.-et, 2006 óta az elsőt.

A veretlenségét 12 forduló óta őrző – és a mostani bajnokságban eddig mindössze két vereséget elszenvedő – Steaua pénteken 2–0-ra legyőzte másik nagy riválisát, a Panduriit, így tudni lehetett: ha a Petrolul nem nyer, szombaton eldől a bajnokság. A vendég Ploiesti kétszer is vezetett, a szörényváriak a 87. percben szerezték meg a Steauát bajnokká tevő gólt.

A román bajnokságban két csapat tudott legalább tíz bajnoki címet szerezni: a mezőnyből messze kimagasló Steaua (24) és a szintén bukaresti Dinamo (18).

Harmadik alkalommal fordul elő, hogy a Steaua öt fordulóval a bajnokság vége előtt bezsebeli az aranyat. Az 1986-ban BEK-et nyerő bukaresti klub jubilál: ez az 50. romániai trófeája (24 bajnoki cím, 21 Román Kupa, öt szuperkupa).

A román média emlékeztet: a bajnoki cím a klub történetének jeles napján érkezett – május 4-én ünnepli ugyanis születésnapját a csapat örökös gólkirálya, korábbi edzője, az idén 63 esztendős Anghel Iordanescu. TABELLA, EREDMÉNYEK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik