HIRDETÉS
HIRDETÉS
BOROS MIKLÓS 2018.08.27 20:45 Frissítve: 2018.08.27 21:05

Románia: gól nélküli döntetlent játszott a Sepsi

Gól nélküli döntetlent játszott hétfő délután a román élvonalban a Sepsi OSK: a székelyföldi csapat a Botosani otthonában szerezte meg a második idegenbeli pontját ebben a szezonban – elsősorban védelmének köszönhetően, amely négy kapott góljával (hármas holtversenyben a címvédő CFR-rel és az Astra Giurgiuval) a legjobb jelenleg a Liga 1-ben. Prosser Dániel ezúttal nem kapott helyet a találkozóra benevezett sepsiszentgyörgyi játékosok között, akiket mintegy 25 szurkoló is elkísért a Románia északkeleti csücskében levő városba.

HIRDETÉS

 

Gól nélküli döntetlent játszott a Sepsi (Fotó: gsp.ro)

A találkozó rosszul kezdődött a Sepsi OSK számára, mert a vendégcsapat már a 6. percben elvesztette Sztefan Velevet: a bolgár középpályást egy ütközés nyomán arccsonttörés gyanújával szállította kórházba a mentőautó. Ennek ellenére a vendégek előtt adódtak az első helyzetek: előbb Fülöp István lőtt kevéssel a bal alsó sarok mellé a tizenhatos vonaláról, majd Ousmane Viera fejelt a hazai kapus, Eduard Pap kezébe.

A Velevet váltó fehérorosz Aljakszandr Karnickij azonban nem tudta felvenni a mérkőzés ritmusát, így a középpályát a hazaiak argentin légiósa, Jonathan Rodríguez uralta, aki jobbnál jobb indításokkal hozta helyzetbe társait. Niczuly Roland, a Sepsi OSK kapusa azonban Mihai Roman, majd Hervin Ongenda lövéseit is ki tudta ütni, akárcsak a túloldalon Marko Szimonovszki fejesét Pap. Az első félidőt Fülöp István közeli és Gabriel Vasvari távoli, de egyformán erőtlen lövései zárták le.

A második játékrészben már fölénybe került a Botosani, amelynek csapatkapitánya, Andrei Burca 7 méterről fejelte a labdát a felső lécre, Sebastin Chitosca 14 méterről, középről lőtt fölé, míg Rodríguez egy szerencsésen elé pattanó labdát vágott 7 méterről a jobb felső sarok fölé, a 70. perc környékén azonban a hazaiak lendülete is megtört. A középpályán egyre többet szabálytalankodó, két perc alatt két sárga lapot is begyűjtő szentgyörgyiek már csak egyszer tudták helyzetig kijátszani a támadásaikat, egy szöglet után Szimonovszki csúsztatott fölé, ám a pontosabban passzoló Botosaninak az erejéből is csupán egyetlen további lövésre futotta, ám Catalin Golofca kísérlete nem okozott gondot Niczulynak.

A megszerzett ponttal a Sepsi OSK ismét a felsőházi rájátszást érő hatodik helyre jött fel a táblázaton, viszont csak három napot pihenhet a következő meccse előtt, amelyet pénteken hazai pályán játszik az újonc Dunarea Calarasi ellen.

ROMÁNIA, LIGA 1
6. FORDULÓ

FC Botosani–Sepsi OSK 0–0

Az állás: 1. FCSB 13, 2. CFR 12, 3. Astra 10 (8–4), 4. Dinamo 10 (11–11), ...6. Sepsi 8

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.17 00:26:15

Minden más foci nemzetisport.hu

„A sport összeköt bennünket és becsületes versengésre buzdít, az európai civilizáció egyik legfontosabb építőköve.”

2018.11.14 15:52:32

Minden más foci BOROS MIKLÓS (Kolozsvár)

A Gazeta Sporturilornak a magyar kormány megerősítette, közvetlenül támogatja a klubokat.

2018.11.13 22:00:01

Minden más foci VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Nagy átka ez a flancos játékvezetői reform a világ labdarúgásának. A fene nagy digitalizálással, a túlszabályozás miatt az unalom gödrébe taszajtják a játékot.

2018.11.12 01:06:12

Minden más foci BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Sportlapban talán furán hat e párhuzam, de egyszer csak úgy éreztem, Varga Zoltán lénye leginkább Antigonét tükrözi vissza.

HIRDETÉS
HIRDETÉS