BOROS MIKLÓS 2019.08.11 19:10 Frissítve: 2019.08.12 06:33

Sepsi: László Csaba nélkül is legyőzték a Craiovát

Színvonalában és összképében is a Honvéd tíz nappal korábbi, szintén craiovai mérkőzését idézte a Sepsi OSK vasárnap délutáni találkozója, a székelyföldi csapatnak azonban az eltiltott László Csaba edző nélkül is sikerült nyernie az Universitatea ellen.

Az eltiltott László Csaba nélkül is nyert a Sepsi Craiovában (Fotó: Török Attila, archív)

 

A 37 fokos kánikulában rendezett találkozón a Craiova hiába birtokolta jóval többet a labdát, és töltött jóval több időt a székelyföldi csapat térfelén, játékosai ezúttal is pocsékul lőttek, többnyire középre tartó labdákkal könnyítve meg Fejér Béla dolgát.

A Sepsi kapusa egyetlen bravúrral – a 21. percben Vasile Constantin távoli lövése után tolta ki a bal sarokra tartó labdát – is megőrizte kapuját a góltól. A Sepsi támadójátéka az első félidő közepéig nem is létezett, de Pavol Safranko beállása után a vendégek is egyre többször eljutottak a hazai kapuig. A szlovák csatár legnagyobb helyzeténél elesett Renato Kelic szorításában, ám a játékvezető ugyanúgy nem ítélt büntetőt, mint amikor a Sepsi kapuja előtt Safranko kézzel ért a labdához.

A szentgyörgyiek végül egy másik cserecsatár, a szerb Goran Karanovics erőszakosságának köszönhették a győzelmet, aki egy előrevágott labdáért harcolva túljutott Stephane Ackán, és estében átemelte Mirko Pigliacelli kapust.   

LIGA 1
5. FORDULÓ

Universitatea Craiova–Sepsi OSK 0–1 (Karanovics 81.)
Az élmezőny: 1. CFR 13, 2. Poli Iasi 11, 3. Viitorul 10, …7. Sepsi 7.

2020.05.27 18:05:02

Minden más foci MAROSI GERGELY

A játékosértékesítés-központú dél-amerikai futball nagyon szűk esztendő(k) elé nézhet a világjárvány következményeként.

2020.05.25 21:30:15

Minden más foci MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Elismerem, nem gondoltam arra, hogy a nagy futballrivalizálások kapcsán egészen Sigmund Freudig, a pszichoanalitika atyjáig is eljutok.

2020.05.24 20:51:53

Minden más foci MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. Azt, hogy van remény, eddig is tudtuk, ám ami engem illet, meggyőződésem, hogy most kell igazán észnél lennie mindenkinek. A sportban különösen, a futballban főként.