Román Kupa: történelmi meccsre készül Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2018.11.01. 08:43
Csíkszereda legfontosabb és első villanyfényes labdarúgó-mérkőzésére készül: a Liga 3-ban szereplő FK együttese csütörtök este Románia egyik sztárcsapatát, a 18-szoros bajnok és 13-szoros kupagyőztes Dinamo Bucuresti-et látja vendégül a Román Kupa nyolcaddöntőjében.

Élvonalbeli klub legutóbb 1993-ban játszott tétmérkőzést a városban, akkor a Rapid Csíkszereda, szintén a kupában, 2–1-re nyert az Electroputere Craiova ellen, és bejutott a legjobb 16 közé.

(Fotó: fkcsikszereda.ro)
(Fotó: fkcsikszereda.ro)

A Liga 3 ötödik csoportjában tíz forduló után a második helyen álló Csíkszereda elsősorban saját nevelésű – a Székelyföldi Labdarúgó Akadémia soraiból kikerülő – játékosaira épít, de több magyarországi (Somogyi Pál, Bordás Dániel, Majzik Adrián, Berde István) vagy a magyar bajnokságban is megforduló futballista (Hodgyai László, Fábio Guarú) is van a keretben.

Valentin Suciu edzőnek Sepsiszentgyörgyön már sikerült sporttörténelmet írnia, másfél éve az élvonalba juttatva a Sepsi OSK-t, most Csíkban kell kiharcolnia a másodosztályba jutást. Egyelőre viszont a kupában menetel a szeredai csapat, amely már két Liga 2-es csapatot is kiejtett: az Aerostar Bacaut 3–2-re, az Energiticianult 2–1-re győzve le.

A Dinamo viszont akkor is sztárcsapat, ha jelenleg történelme legsúlyosabb válságát éli át: csak a 12. helyen áll az élvonalban, és az elmúlt másfél hónapban kétszer is edzőt váltott. A Liga 1-ben hét meccs óta nyeretlen bukarestiek alig két hete kinevezett trénere, Mircea Rednic több alapemberét is kihagyta a Csíkszeredába utazó keretből, közülük a nyári világbajnokságot megjáró két panamai légiós, Jaime Penedo kapus és Armado Cooper középpályás a legfontosabb név.

Valentin Suciu szerint az FK-nak nincs sok esélye a sikerre, ám meg kell próbálnia kihasználni az ellenfélnél uralkodó káoszt. „Igaz, hogy a Dinamo már nem a régi, de azért még mindig az első osztályban szerepel, és jó játékosai vannak. Kis esélyünk van, reálisan kell felfognunk az egészet, de azzal a kis eséllyel megpróbálunk élni. Ezekre a mérkőzésekre a játékosoknak nem kell külön motiváció” – idézi a csíkszeredai klub honlapja az edzőt, aki hozzátette: szeretné hosszabbítás nélkül letudni a mérkőzést, mert csapatának vasárnap fontos bajnoki mérkőzése lesz Besztercén.

Mivel a mérkőzés időpontját (helyi idő szerint 19 óra) a közvetítési jogokkal rendelkező televíziók döntötték el, az FK vezetésének mobil világítóberendezést kellett bérelnie, hogy hazai pályán rendezhesse a mérkőzést. Az alig ezer belépőt pedig már a múlt héten, alig 16 perc elkapkodták, a klubvezetőség ezért még kétszáz széket szerelt fel a stadionban, hogy minél többen láthassák a történelmi mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik