BOROS MIKLÓS 2019.02.28 21:20 Frissítve: 2019.02.28 21:39

Román Kupa: nem jutott be a négy közé a Csíkszereda

Négy hónappal a lassan helyi legendává váló Dinamo-verés után csütörtök este véget ért a csíkszeredai kaland a labdarúgó Román Kupában: az FK-t hazai pályán győzte le 3–0-ra a sorozat címvédője, az Universitatea Craiova.

Becsülettel küzdött a csíki csapat, de háromgólos vereséget szenvedett (Fotó: Manases Sándor)

 

A legélelmesebb kürtőskalácssütő már négy órával a kezdés előtt felütötte sátrát a kerítése mellett, a csíki kemény mag viszont a Sportklub–Brassó hokimeccsen melegített be, amelyet kék-fehér kedvenceik 3–0-ra nyertek meg az Erste Liga negyeddöntőjének első összecsapásán.

Aztán magukra öltötték a piros-feketét, és elindultak a csíki foci történetének legfontosabb meccsére – amely egy erősen illuminált szeredai polgár szerint még a júniusi pápalátogatásnál is jelentősebb esemény.

A hazai pálya ezúttal valóban óriási előnyt jelentett, a frissen kiolvadt, inkább sáros, mint füves csíkszeredai gyephez csak jó húsz perc elteltével alkalmazkodtak a craiovai játékosok. Devis Mangia, az Universitatea olasz edzője tanult a Dinamo kudarcából, és ha nem is a legerősebb kezdőjét küldte pályára, azért valamennyi futballistája rendszeresen játszik a Liga 1-ben.

A rutin és az erőnléti fölény pedig lassan, de biztosan éreztette hatását, a vendégek főleg a bal szélen verték meg rendszeresen a csíki védelmet. Egy ilyen akcióból jött a gól is, Bancu belőtt labdáját három csapattársa is lekéste, de a túloldalon felbukkanó bolgár jobbhátvéd, Radoszlav Dimitrov gond nélkül lőhette a hálóba.

A második félidőben a Craiova magabiztosan tartotta a labdát, és ezzel együtt előnyét is, az FK-nak egy sorfalba lőtt szabadrúgáson kívül nem akadt gólszerzési lehetősége. A végén pedig a vendégek cseréi növelték is a különbséget, előbb Barbut lőtte be a saját kísérlete után Bordás kapusról kipattanó labdát, majd Koljic talált be közelről a ráadáspercekben.

A „Szép volt, fiúk!” azért kijárt a becsülettel küzdő csíki csapatnak, ám a hangosbemondó arra is emlékeztette a távozó közönséget, hogy vasárnap a Barcarozsnyó elleni meccsel indul a Liga 3 tavaszi szezonja is.

ROMÁN KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
FK Csíkszereda–Universitatea Craiova 0–3
(Dimitrov 27., Barbut 79., Koljic 91.)

2020.02.21 00:13:31

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Lassan eljutunk oda, hogy visszasírjuk a technológia­mentes játékvezetés korát. Azt, amikor egy bíró nem a tévedhetetlensége révén szerzett tekintélyt a futballisták körében, hanem az igazságosságra való törekvéssel, a csibészséggel.

2020.02.20 14:47:47

Minden más foci nemzetisport.hu

Ha nincsenek épített kabinok a pályán a játékosok számára, állítson fel összecsukható pavilonsátrat! (X)

2020.02.19 21:46:09

Minden más foci SZELI MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Az új tervezet csak hátrébb viszi a problémás területet.

2020.02.09 23:52:13

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A Juventus meg sem szerezte Möllert, már eladta, Clough a csizmája miatt nem kért a karmesterből.

2020.02.13 19:41:22

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Sokan azzal is riogatnak, hogy rövidesen kipukkan a hagyományos tv-közvetítések lufija, bár a kását azért sem eszik annyira forrón, mert ez nem pusztán elhatározás kérdése. A váltás jelentős infrastrukturális beruházásokat igényelne.